misiek_131415 Posted January 26 Posted January 26 Dzień dobry, Przyznaje że od połowy grudnia 2023 rzadko gram w SR. Ale mam prawie 400h spędzone już w tej grze. Trochę swojego czasu poświęciłem na pociągi i dyżurki. Chciałbym zabrać głos w sprawie likwidacji PL1. Po likwidacji tego serwera jakie są szanse pograć na PL w Zawierciu? Ząbkowicach? Obecnie zalogowałem się do gry. PL2 full, PL4 też pozajmowane co lepsze nastawnie. Jest PL3, PL8 ale tam jest dzień teraz (i co lepsze dyżurki zajęte) Nie ma niestety rolet i żaluzji w grze. Mnie to przeszkadza jak "słońce" świeci na pulpit. I zniechęca do gry wtedy. Przeleciałem na szybko serwery gdzie jest ciemno i zostały dwa tylko gdzie można wejść na fajne kostkowe pulpity teraz. DE i UA. Reszta pozajmowane w tym momencie jak byłem. ITA też skasowaliście. Szkoda że PL1 został zlikwidowany. Mam nadzieję że po np. kolejnej aktualizacji powróci ten serwer. 1
Kaczy Posted January 26 Posted January 26 Wieszkosc graczy narzeka na zbytni mrok, a tu proszę, jest ktoś kto woli noc. 1
Arkadio40 Posted January 26 Posted January 26 Ja tam wolę jak jest dzień jakoś po ciemnościach nie lubię jeździć , a co do tego że PL1 nie działa to nigdzie nie było napisane że PL1 został zamknięty
misiek_131415 Posted January 26 Author Posted January 26 Godzinę temu, Kaczy napisał(a): Wieszkosc graczy narzeka na zbytni mrok, a tu proszę, jest ktoś kto woli noc. Tylko pulpity kostkowe:) lokomotywą wole PL3 i PL8:) 9 minut temu, Arkadio40 napisał(a): Ja tam wolę jak jest dzień jakoś po ciemnościach nie lubię jeździć , a co do tego że PL1 nie działa to nigdzie nie było napisane że PL1 został zamknięty Lokomotywą wolę jak jasno, ciemno tylko pulpit kostkowy. I nie było napisane. Zgadza się. Fakt jest że nie ma go teraz a podobno na Discord mówili że zamykają. Podobno. Po raz kolejny problem z komunikacją. Znika PL1 i ITA i cisza na forum. Norma tutaj. 1
broniewskijarek Posted January 26 Posted January 26 Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. 6
pan kura Posted January 26 Posted January 26 22 minuty temu, broniewskijarek napisał(a): Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. Na chwile obecną do ogólnych prób, zabaw, nauki jest EU3. Żadnej presji, konsekwencji, a wokół boty zamiast pytających się o przelot graczy. 3 1
Kaczy Posted January 29 Posted January 29 Skoro te serwery zostaly zamknięte to proponuje je usunac z forum i innych miejsc tego typu bo wyglada to jakbyscie mieli jakis problem z tymi dwoma serwerami i/lub wprowadzacie mniej poinformowanych graczy w błąd 2
Orzeł85A Posted January 29 Posted January 29 W dniu 26.01.2024 o 21:38, broniewskijarek napisał(a): Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. Do nauki masz dyżurki masz pl4 lub pl3. 2 2
zbynak Posted January 29 Posted January 29 8 godzin temu, Orzeł85A napisał(a): Do nauki masz dyżurki masz pl4 lub pl3. EU3, PL3 i PL4 to normalne serwery do grania 🙄
Orzeł85A Posted January 29 Posted January 29 Godzinę temu, zbynak napisał(a): EU3, PL3 i PL4 to normalne serwery do grania 🙄 PL1 tak samo idąc takim tokiem myślenia to mam serwerów do nauki.
Marcion Posted January 29 Posted January 29 (edited) Będziecie się kłócić jaki serwer do nauki jest najlepszy... @pan kurawspomniał, że EU3 jest najlepszy + jest potwierdzenie od członka zespołu w postaci reakcji "lubię to" to nie drążcie dalej tematu. Edited January 29 by Marcion 1 2
PogromcaCzasu666 Posted February 2 Posted February 2 Też jestem tego zdania że bez sensu utrzymywać serwer na którym nikt nie gra. A co do nauki DYŻUREK, sam ostatnio grałem na eu3 i myślę że na chwilę obecną to najlepsze rozwiązanie.
Igx Posted February 2 Posted February 2 Serwer PL3 PL4 PL8 jest takim samym serwerem jak PL 2 serwer EU3 ma restart co 4 godziny i jest przeznaczony do nauki. I nie wiem nad czym tu dyskutować. 1 6
PeVoo Posted February 15 Posted February 15 W dniu 26.01.2024 o 20:38, broniewskijarek napisał(a): Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. To znowu będziecie mieć wszystko co najlepsze pozajmowane tam. Moim zdaniem jest dużo lepszy sposób na naukę: single player. Powinny być po prostu scenariusze dla dyżurnych na singlu też. Albo takie ogólne (typu wybierasz miejscówkę i godzinę i wszystko leci na AI wg standardowego rozkładu a ty grasz ile chcesz) albo jakieś wypaśne scenariusze z sytuacjami nietypowymi do rozwiązania, np. usterki, korki itp. (to już jest grubsza sprawa bo trzeba by było przemyśleć czy i jak punktować gracza wtedy i jak rozliczać z wykonania misji). Ale generalnie ja bym sobie coś takiego mocno życzył, żeby można było poćwiczyć dyżurowanie gdzie się tylko chce i bez stresu że psujesz innym grę. A jakby jeszcze były ciekawe misje i rozliczanie z nich to już w ogóle wypas. 5
Recommended Posts