misiek_131415 Posted January 26 Share Posted January 26 Dzień dobry, Przyznaje że od połowy grudnia 2023 rzadko gram w SR. Ale mam prawie 400h spędzone już w tej grze. Trochę swojego czasu poświęciłem na pociągi i dyżurki. Chciałbym zabrać głos w sprawie likwidacji PL1. Po likwidacji tego serwera jakie są szanse pograć na PL w Zawierciu? Ząbkowicach? Obecnie zalogowałem się do gry. PL2 full, PL4 też pozajmowane co lepsze nastawnie. Jest PL3, PL8 ale tam jest dzień teraz (i co lepsze dyżurki zajęte) Nie ma niestety rolet i żaluzji w grze. Mnie to przeszkadza jak "słońce" świeci na pulpit. I zniechęca do gry wtedy. Przeleciałem na szybko serwery gdzie jest ciemno i zostały dwa tylko gdzie można wejść na fajne kostkowe pulpity teraz. DE i UA. Reszta pozajmowane w tym momencie jak byłem. ITA też skasowaliście. Szkoda że PL1 został zlikwidowany. Mam nadzieję że po np. kolejnej aktualizacji powróci ten serwer. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaczy Posted January 26 Share Posted January 26 Wieszkosc graczy narzeka na zbytni mrok, a tu proszę, jest ktoś kto woli noc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadio40 Posted January 26 Share Posted January 26 Ja tam wolę jak jest dzień jakoś po ciemnościach nie lubię jeździć , a co do tego że PL1 nie działa to nigdzie nie było napisane że PL1 został zamknięty Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted January 26 Author Share Posted January 26 Godzinę temu, Kaczy napisał(a): Wieszkosc graczy narzeka na zbytni mrok, a tu proszę, jest ktoś kto woli noc. Tylko pulpity kostkowe:) lokomotywą wole PL3 i PL8:) 9 minut temu, Arkadio40 napisał(a): Ja tam wolę jak jest dzień jakoś po ciemnościach nie lubię jeździć , a co do tego że PL1 nie działa to nigdzie nie było napisane że PL1 został zamknięty Lokomotywą wolę jak jasno, ciemno tylko pulpit kostkowy. I nie było napisane. Zgadza się. Fakt jest że nie ma go teraz a podobno na Discord mówili że zamykają. Podobno. Po raz kolejny problem z komunikacją. Znika PL1 i ITA i cisza na forum. Norma tutaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
broniewskijarek Posted January 26 Share Posted January 26 Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan kura Posted January 26 Share Posted January 26 22 minuty temu, broniewskijarek napisał(a): Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. Na chwile obecną do ogólnych prób, zabaw, nauki jest EU3. Żadnej presji, konsekwencji, a wokół boty zamiast pytających się o przelot graczy. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaczy Posted January 29 Share Posted January 29 Skoro te serwery zostaly zamknięte to proponuje je usunac z forum i innych miejsc tego typu bo wyglada to jakbyscie mieli jakis problem z tymi dwoma serwerami i/lub wprowadzacie mniej poinformowanych graczy w błąd 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orzeł85A Posted January 29 Share Posted January 29 Nie mam sensu utrzymywać serwera a którym nikt nie gra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orzeł85A Posted January 29 Share Posted January 29 W dniu 26.01.2024 o 21:38, broniewskijarek napisał(a): Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. Do nauki masz dyżurki masz pl4 lub pl3. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynak Posted January 29 Share Posted January 29 8 godzin temu, Orzeł85A napisał(a): Do nauki masz dyżurki masz pl4 lub pl3. EU3, PL3 i PL4 to normalne serwery do grania 🙄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orzeł85A Posted January 29 Share Posted January 29 Godzinę temu, zbynak napisał(a): EU3, PL3 i PL4 to normalne serwery do grania 🙄 PL1 tak samo idąc takim tokiem myślenia to mam serwerów do nauki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orzeł85A Posted January 29 Share Posted January 29 Sewer do nauki do pl3 do pl8. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcion Posted January 29 Share Posted January 29 (edited) Będziecie się kłócić jaki serwer do nauki jest najlepszy... @pan kurawspomniał, że EU3 jest najlepszy + jest potwierdzenie od członka zespołu w postaci reakcji "lubię to" to nie drążcie dalej tematu. Edited January 29 by Marcion 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PogromcaCzasu666 Posted February 2 Share Posted February 2 Też jestem tego zdania że bez sensu utrzymywać serwer na którym nikt nie gra. A co do nauki DYŻUREK, sam ostatnio grałem na eu3 i myślę że na chwilę obecną to najlepsze rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igx Posted February 2 Share Posted February 2 Serwer PL3 PL4 PL8 jest takim samym serwerem jak PL 2 serwer EU3 ma restart co 4 godziny i jest przeznaczony do nauki. I nie wiem nad czym tu dyskutować. 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted February 15 Share Posted February 15 W dniu 26.01.2024 o 20:38, broniewskijarek napisał(a): Skoro jest jeden serwer EU "tylko dla maszynistów", to czemu nie zrobić z PL1 serwera "tylko dla dyżurnych"? Byłoby gdzie poćwiczyć... A ja akurat lubię jeździć w nocy. To znowu będziecie mieć wszystko co najlepsze pozajmowane tam. Moim zdaniem jest dużo lepszy sposób na naukę: single player. Powinny być po prostu scenariusze dla dyżurnych na singlu też. Albo takie ogólne (typu wybierasz miejscówkę i godzinę i wszystko leci na AI wg standardowego rozkładu a ty grasz ile chcesz) albo jakieś wypaśne scenariusze z sytuacjami nietypowymi do rozwiązania, np. usterki, korki itp. (to już jest grubsza sprawa bo trzeba by było przemyśleć czy i jak punktować gracza wtedy i jak rozliczać z wykonania misji). Ale generalnie ja bym sobie coś takiego mocno życzył, żeby można było poćwiczyć dyżurowanie gdzie się tylko chce i bez stresu że psujesz innym grę. A jakby jeszcze były ciekawe misje i rozliczanie z nich to już w ogóle wypas. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts