mateusz7513 Posted January 12 Share Posted January 12 Cześć, w jaki sposób ruszyć ciężkim pociągiem towarowym prowadzonym przez EU07? Daje rozruch na prądzie wysokim, natężenie prądu rośnie ale nic się nie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quentis Posted January 13 Share Posted January 13 Możesz podesłać chociaż filmik, lub rozjaśnić Nam co i jak robisz? Z tego, co napisałeś, niewiele możemy wskórać. Jaki to pociąg (kategoria i numer, oraz serwer o ile grasz MP). Mówisz o "prądzie wysokim", mamy rozumieć, że uruchomiłeś tzw. wysoki rozruch na pulpicie? Może nie do końca odhamował się skład? Może, błędnie odczytujesz manometry? Zbyt wiele odpowiedzi, na jedno - dość - bezsensowne zapytanie z Twojej strony. Na przyszłość napisz Nam szczegółowo co się dzieje z Twoim składem, dodaj logi, lub (i) materiały multimedialne przedstawiające Twój problem. Łatwiej będzie Nam je wspólnie rozwiązać 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korsarz Posted January 13 Share Posted January 13 Kolega Ci odpisał, ale bez przesady, po co nam materiały multimedialne? 🙂 Pytanie jest proste i odpowiedź też, choć trochę złożone . Upewnij się że masz skład dobrze odhamowany, czyli do końca, przełącz na wysoki pobór prądu. Ja zazwyczaj przełączam sobie wcześniej (zanim znajdę się na trudnym podjeździe) i dajesz więcej "gazu" trzymając guzik piasecznicy cały czas aby koła Ci nie wpadły w poślizg, ale cały czas obserwuj amperomierz, żeby Ci nie wybiło. Jak sobie popróbujesz kilka razy to dojdziesz do wprawy. Musi ruszyć! Też kiedyś maiłem taki sam problem, i za każdym razem, kiedy nie mogłem ruszyć z miejsca, miałem nie do końca odhamowany skład, lub zaciągnięty hamulec lokomotywy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zazor Posted January 13 Share Posted January 13 Miałem ten sam problem: ruszanie towarowym ciężkim składem pod górkę spod semafora. - skład odhamowany - wysoki prąd włączony -piasecznica włączona Lokomotywa wyje, skład nie rusza, zwiększenie prądu powodu powoduje wybicie nadmiarowego. i tak w kółko. Bot oczywiście ruszył bez problemu, ale po przejęciu kontroli przy 20 km/h skład się zatrzymuje i historia zaczyna się od początku. Doszedłem do wniosku, że skład za ciężki i zrezygnowałem z jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jezzman Posted January 13 Share Posted January 13 13 minut temu, zazor napisał(a): Miałem ten sam problem: ruszanie towarowym ciężkim składem pod górkę spod semafora. - skład odhamowany - wysoki prąd włączony -piasecznica włączona Lokomotywa wyje, skład nie rusza, zwiększenie prądu powodu powoduje wybicie nadmiarowego. i tak w kółko. Bot oczywiście ruszył bez problemu, ale po przejęciu kontroli przy 20 km/h skład się zatrzymuje i historia zaczyna się od początku. Doszedłem do wniosku, że skład za ciężki i zrezygnowałem z jazdy. Miałem tak kiedyś na Traxxie. Choćbym ile w palnik dawał i jak piaskował, to nie chciał jechać. Po przełączeniu na bota, ten bez problemu ruszał i się rozpędzał. Wyglądało to wtedy jak bug. Link to comment Share on other sites More sharing options...
broniewskijarek Posted January 13 Share Posted January 13 Może warto spróbować podnosić drugi pantograf w takiej sytuacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz7513 Posted January 14 Author Share Posted January 14 Nagrałem tą sytuację, może ktoś podpowie co robię źle https://files.fm/f/fkyg8adw3q Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corrazone Posted January 14 Share Posted January 14 @mateusz7513Miałem w przeszłości bardzo podobną sytuację, doświadczyłem tego buga jakieś 3 razy. Wagony zahamowane na amen mimo, że jest 5 bar w magistrali powietrznej. Ten bug był zgłaszany bardzo dawno temu i jak widać dalej jest w grze obecny. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted January 14 Share Posted January 14 2 godziny temu, mateusz7513 napisał(a): Nagrałem tą sytuację, może ktoś podpowie co robię źle https://files.fm/f/fkyg8adw3q Może to cały czas ten sam błąd, który zgłaszałem w kwietniu? To zgłoszenie zostało przeniesione do archiwum bez jakiegokolwiek statusu. Chyba nie udało się odtworzyć błędu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korsarz Posted January 14 Share Posted January 14 5 godzin temu, mateusz7513 napisał(a): Nagrałem tą sytuację, może ktoś podpowie co robię źle https://files.fm/f/fkyg8adw3q Tak, to jest błąd. Tam nawet nie jest pod górkę, tam się normalnie rusza. Dobrze będzie jak to zgłosisz jeszcze raz. Co jest ciekawe, dużo jeżdżę towarami i nigdy czegoś takiego jeszcze nie miałem, zawsze da się ruszyć, u Ciebie ani nie drgnie lokomotywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igx Posted January 14 Share Posted January 14 3 godziny temu, qbahn napisał(a): Nagrałem tą sytuację, może ktoś podpowie co robię źle https://files.fm/f/fkyg8adw3q Ja bym jeszcze spróbował ustawić na krótki okres kran hamulca w pozycji popełnianie uderzeniowe , gdyż mogą być nie odhamowane wszystkie wagony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumps Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) Miałem kilkukrotnie podobny błąd tylko na pasażerskich, pomimo odhamowanej lokomotywy ledwo się dało jechać i było słychać dźwięki hamulców z jednego z wagonów. Za każdym razem pomogło danie na hamowanie pełne, poczekać aż się zapełni, a potem dać napełnianie uderzeniowe i trzymać odluźniacz przez ok. minutę. Edited January 14 by jumps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts