BreFi Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Dołączyłem do gry gdy pociąg akurat zbliżał się do miejsca zatrzymania. Przejąłem kontrolę od autopilota przy pewnej mocy hamowania a następnie wyhamowałem skład samodzielnie. Gra nie zaliczyła zatrzymania na stacji oraz nie mogłem już zmniejszyć mocy hamowania. Luzowanie hamulca pozwoliło zbić ciśnienie w przewodach do 89% Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted December 11, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 11, 2022 Dziekujemy za zgłoszenie tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted December 11, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 11, 2022 W środowisku testowym nie jestem w stanie odtworzyć tego błędu. Na screenie masz zawór maszynisty w pozycji odcięcia - to celowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Mnie wkurza, że jak zdejmuję autopilota, to dostaję z miejsca hamowanie awaryjne (które jak wiadomo nie jest już możliwe do wycofania, nawet jak się to zrobi od razu). Moim zdaniem przejęcie pociągu powinno zostawić wszystko tak jak jest i wystarczy "czuwak" jako zabezpieczenie przed niekompetentnym przejmującym pociąg graczem. Jak nie potwierdzi, to i tak dostanie hamowanie awaryjne, a jak wsiądzie do nieznanej mu lokomotywy i nie będzie wiedział gdzie jest hamulec żeby zahamować bo akurat dojeżdża do czerwonego światła przykładowo, to też celowo nie potwierdzi czuwaka ŻEBY dostać hamowanie awaryjne (sam to raz zrobiłem w takiej właśnie sytuacji - niestety czuwak pojawił się za późno i przejechałem, mógłby specjalnie pojawiać się parę sekund po przejęciu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts