glina20 Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Witam. Pytanko do twórców gry. Wiem, że nowy tabor tzn seria EN57 i seria ET22 są "w drodze". Myślę (wydaje mi się), że nie jeden miłośnik (w tym Ja 😉 ) tego typu gier zastanawia się czy są w planach dalszy rozwój taboru w SimRail. Powinno z pewnością pojawić jeszcze z lokomotyw EP09 czy EU160, a z wagonów pasażerskich wagony bezprzedziałowe, bagażowe (mimo iz PKP ich już nie praktykuje) czy choćby sypialne. Z czego co wiadomo, w trakcie realizacji jest trasa odc TUNEL-KRAKÓW GŁ, więc czy pojawi się z czasem malowanie KOLEI MAŁOPOLSKICH??? Zachęcam też do dyskusji graczy, co o tym sądzicie??? Zdjęcia poglądowe 😉 🙂 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Dzień dobry, Mnie się marzy skład jak kiedyś TLK Monciak - Krupówki. 13 wagonów? Rozdzielany w Częstochowie na Kraków i Katowice jak dobrze pamiętam. "Siódemkę" na początku składu pamiętam na pewno. Ale chyba też EP09 była. Taki długi skład przez całą mapę:) Gdzieś na youtubie widziałem mod że gracz jechał "siódemką" Od Warszawy do Sosnowca Głównego, potem w lewo na Dańdówkę i na Sędziszów. Dajcie taki skład z 13 wagonami:) 5h jazdy:) Co do lokomotyw - Jeżeli taki skład będzie można w trybie manewrów "stonką" zrobić i pociągnąć "dziewiątką" to będzie ok. A jak jeszcze rozdzielić i podjechać kolejna "siódemką" po samotne wagony na Katowice. To by było coś fajnego. Generalnie wydaje mi się że w podstawce gry będzie to co teraz plus lokomotywa parowa i "byczek" EN57 obstawiam że DLC. Trasa USA i Niemcy obstawiam jako DLC. Tak to bym typował. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barcikowy Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 Tworzenie nowego taboru jak widać trwa wiele miesięcy. Dużo szybciej można by stworzyć "nowy" tabor z tego co już jest dostępne np: ET41, EU07- ver 303e, wersje zez i tv z jakimiś lekko zmienionymi kabinami. Do tego kilka malowań i znów byłby szturm na takie składy przez kilka tygodni (jak ze EP08) 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moreniak Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 EU160 Gryffin można przecież zrobić modyfikując Dragona. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan kura Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 (edited) Edited May 25, 2023 by pan kura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domin92 Posted May 27, 2023 Share Posted May 27, 2023 Oczywiście EP09, EU160, EU44, Pesa Dart, Stadler Flirt 3 no i Newag Impuls 2 🙂 Do tego może EP05... ale to raczej odleeegła przyszłość i DLC lub mody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igx Posted May 28, 2023 Share Posted May 28, 2023 Lokomotywe spalinową SM42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted May 28, 2023 SIMRAIL Team Share Posted May 28, 2023 Plany rozwoju symulatora i kolejne planowane pojazdy są już wam znane. Temat, gdzie wspominacie o pojazdach, które chcielibyście zobaczyć też już istnieje w dziale offtopic - zamykam ten wątek, aby go niepotrzebnie nie dublować. 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts