NerO Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 Dzisiaj (tj 24.02.2023) miałem w dwóch scenariuszach problem jadąc pendolino. Dokonując hamowania - robię to na klawiaturze numerycznej - i zmianie hamulca na JAZDĘ nie mogę jechać maszyną. Nie ma jakby prądu chociaż kontrolki się świecą. Przełączenie na bota niestety nic nie daje - co prawda bot wtedy normalnie rusza i rozpędza pociąg ale po przejęciu pociągu znów nie ma prądu i nie ma możliwości sterowania maszyną. Przerwałem scenariusz i rozpocząłem go ponownie i problem się pojawił ponownie. SimRail_log_2023-02-24_18-37-02.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted February 26, 2023 SIMRAIL Team Share Posted February 26, 2023 Czy przełączyłeś nastawnik w pozycję 0 przed zadaniem mocy? Chodzi o to skrajne 0, poza zakresem jazdy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hstorm Posted February 26, 2023 Share Posted February 26, 2023 Spotykam się non stop z tym błędem i jest on irytujący. Jak @Królik Uszasty napisał, trzeba nastawnik dać na sam spód i dopiero wtedy się odblokowuje. Co nie zmienia faktu, że to irytuje i nie było tego przed aktualizacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x8000ffff Posted February 26, 2023 Share Posted February 26, 2023 Nie jestem ekspertem, ale obawiam się, że tak działa to w rzeczywistości. W EU07 też po hamowaniu trzeba dać nastawnik na zero. Mało tego, żeby wskazówka amperomierza podskoczyła (pobór prądu) trzeba następnie ustawić nastawnik na pozycję 1. Jeśli przeskoczy na od razu dalej, amperomierz pozostanie na zero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted February 26, 2023 SIMRAIL Team Share Posted February 26, 2023 Zmiana nastąpiła na skutek zgłoszenia. Przy okazji zweryfikowałem, że takie zachowanie powinno dotyczyć również ED250. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts