Steveqq Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Witam. Mam propozycję dodania do simrail opcję do wyłączenia wykolejenia się (pomysł wzięty z gry TSW 2/3). Wiem że to ma być bardzo realny symulator, ale dla niektórych osób (w tym dla mnie) będzie ta opcja bardzo ciekawa 15 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steveqq Posted February 7, 2023 Author Share Posted February 7, 2023 Do osób które dają reakcję "nie zgadzam się" ta opcja byłaby domyślnie wyłączona i Ci którzy by chcieli to mogliby włączyc a ci którzy by nie chcieli jej mieć to pozostawić wyłączoną Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x8000ffff Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 A to można się tu wykoleić? Jeszcze mi się to nie udało 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu TV Gaming Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 3 minuty temu, 0x8000ffff napisał(a): A to można się tu wykoleić? Jeszcze mi się to nie udało 😄 Można się wykoleić. Polecam obejrzeć serię na kanale GraNaKompa. Tam w odcinku pt. "Brawura nie popłaca" jest pokazane wykolejenie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x8000ffff Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 No dobra, można się wykoleić, pouczający filmik 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MavPL Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 Godzinę temu, 0x8000ffff napisał(a): A to można się tu wykoleić? Jeszcze mi się to nie udało 😄 Jak się jeździ nie rozkładowo, a 250 km/h+, to całkiem szybko można wykoleić pociąg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x8000ffff Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 Może kiedyś spróbuję 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePikacz Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 W dniu 21.01.2023 o 17:07, Steveqq napisał(a): Witam. Mam propozycję dodania do simrail opcję do wyłączenia wykolejenia się (pomysł wzięty z gry TSW 2/3). Wiem że to ma być bardzo realny symulator, ale dla niektórych osób (w tym dla mnie) będzie ta opcja bardzo ciekawa w czym dla ciebie ta opcja byłaby ciekawa? masz możliwość wykolejenia się aby zachować realistykę gry oraz zniechęcać graczy do jeżdżenia ponad limitem prędkości, czasem nawet można się pobawić w jazdę po lewym torze gdy prawy jest "zablokowany z powodu wykolejenia innego" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakiś Bartuś Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 Jak już o wkolejeniach mowa, to może być trochę kontrowersyjne, ale ja bym zwiększył długość znikania wykolejonego pociągu na Multiplayer, żeby on nie znikał od razu, tylko po jakiś 5-10min. Dlatego, żeby po wykolejeniu powstały jakieś małe opóźniania spowodowane tym itp. Oczywiście gracz po wykolejeniu mógłby normalnie wyjść do menu głównego, ale już tego pociągu nie mógłby wziąć żaden z graczy. Możecie dać znać co o tym sądzicie. 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ir.Ba. Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 (edited) Jak najbardziej, jak w realu. Aż posprzątają, czyli do pierwszego restartu serwera🙂 Bardzo ciekawy pomysł na urozmaicenie realności. Edited February 7, 2023 by IrBa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakiś Bartuś Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 2 minuty temu, IrBa napisał(a): Jak najbardziej, jak w realu. Aż posprzątają 🙂 Od razu dać, żeby pociąg znikał po jakiś 24h 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Dżosef Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 13 godzin temu, ThePikacz napisał(a): w czym dla ciebie ta opcja byłaby ciekawa? W tworzeniu tras, jak testuję trasę to chcę się po niej szybko przejechać i zobaczyć czy działa a nie bawić się w ograniczenia prędkości do 40 na rozjazdach i mostach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandzior 83 Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 W dniu 21.01.2023 o 17:07, Steveqq napisał(a): Witam. Mam propozycję dodania do simrail opcję do wyłączenia wykolejenia się (pomysł wzięty z gry TSW 2/3). Wiem że to ma być bardzo realny symulator, ale dla niektórych osób (w tym dla mnie) będzie ta opcja bardzo ciekawa Ma to sens tylko na singlu. W multi zaraz by się pojawiły trole które popierdzielały by przez całą trasę 250 km/h. Rozwaliło by to konkretnie rozrywkę w multi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steveqq Posted February 8, 2023 Author Share Posted February 8, 2023 19 minut temu, Bandzior 83 napisał(a): Ma to sens tylko na singlu. W multi zaraz by się pojawiły trole które popierdzielały by przez całą trasę 250 km/h. Rozwaliło by to konkretnie rozrywkę w multi. właśnie mówiąc o tym mi chodzi o dodanie w singleplayer takiej funkcji, jakby ktoś chciał szybko przejść grę, aby nie było wykolejenia to może sobie włączyć to 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MavPL Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Moim zdaniem nie ma to żadnego sensu. To nie jest Need For Speed, to ma być jak najbardziej realny symulator kolei polskich, więc... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts