blazej870 Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 Dziś spróbowałem prowadzić ruch jednotorowy dwukierunkowy między K.Zawodzie a Katowicami torem nr 2. Wszystko fajnie blokada w stronę Katowic się obraca, natomiast kiedy Ai chce wyprawić poc. w ogólnie nie informuje o której godzinie poc z Zawodzia przyjechał, ani czy droga dla poc z Katowic jest wolna (tak wynika z przepisów), tylko od razu bez jakiegokolwiek uprzedzenia zmienia kierunek blokady. Oczywiście ja ten kierunek muszę zatwierdzić. Też drugim małym problemem jest to że Katowice w ogólnie nie informują jak od nich coś wyjeżdża po torze drugim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej870 Posted January 2, 2023 Author Share Posted January 2, 2023 przepraszam, pomyliłem zakładki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akano Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 W dniu 2.01.2023 o 18:00, blazej870 napisał(a): Dziś spróbowałem prowadzić ruch jednotorowy dwukierunkowy między K.Zawodzie a Katowicami torem nr 2. Wszystko fajnie blokada w stronę Katowic się obraca, natomiast kiedy Ai chce wyprawić poc. w ogólnie nie informuje o której godzinie poc z Zawodzia przyjechał, ani czy droga dla poc z Katowic jest wolna (tak wynika z przepisów), tylko od razu bez jakiegokolwiek uprzedzenia zmienia kierunek blokady. Oczywiście ja ten kierunek muszę zatwierdzić. Też drugim małym problemem jest to że Katowice w ogólnie nie informują jak od nich coś wyjeżdża po torze drugim. Wprowadziłeś TZP (Telefoniczne Zapowiadanie Pociągów)?? (Nie pamiętam czy jest taka możliwość w czacie Ai) :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert357 - W7 FTW Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 Też miałem tak samo dzisiaj z Katowicami. Nie informowało co wysyłało, ale jak ja wyprawiałem pociągi to pytało "Co odjechało?". Po wysłaniu wiadomości "Pociąg X odjechał o Y" nie było potwierdzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plu96 Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 13 hours ago, Akano said: Wprowadziłeś TZP (Telefoniczne Zapowiadanie Pociągów)?? (Nie pamiętam czy jest taka możliwość w czacie Ai) 🙂 Nie ma mozliwosci 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbie Louda Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 Ogólnie wysyłając pociągi do Katowic po niewłaściwym powinno się podawać rozkaz pisemny N, według rozkładów ten tor jest nieprzystosowany do prowadzenia ruchu w kierunku niewłaściwym (jako ciekawostka 😄) Nie wiem jak w SimRailu bo nie mamy udostępnionych rozkładów dla maszynistów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts