Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

W grupie scenariuszy, które pojawiają się wraz z dodatkiem Łódź Junction (tzw. UĆ 2 😆 )

01.thumb.jpg.7ef0bf7b21aceafd6db4af95e44b4a1e.jpg

jest scenariusz [Reg]Zgierz-Piotrków Trybunalski

02.thumb.jpg.1f3d191fb30575f348ed7196903ee172.jpg

Jedziemy w nim "podsyłem" z Widzewa do Zgierza. Tam zmieniamy kierunek i przez Łódź Widzew jedziemy do Koluszek z radiołącznością na kanale R7. W Koluszkach kolejny raz zmieniamy kierunek i jedziemy do Piotrkowa Trybunalskiego. Od Koluszek obowiązuje radiołączność na kanale R2.
Problem w tym, że ani przy wyjeździe z Koluszek, ani na szlaku do Piotrkowa nie ma przy torach wskaźnika W28 zmieniającego kanał radiowy na R2. Przez co symulacja na całym odcinku Koluszki - Piotrków Trybunalski, systematycznie co 30 sekund, odejmuje 10 punktów za Jazdę ze złym kanałem radiowym

03.thumb.jpg.bae1e98e3898b407db0bbac3c65d53f2.jpg

Dopóki na mapie na tym szlaku nie pojawią się wskaźniki W28 z kanałem R2, proponuję w kodzie scenariusza, po podaniu semafora wyjazdowego z Koluszek dodać linię:

RailstockGetPlayerTrainset().SetRadioChannel(2, false)

Edited by mateusz424
  • 4 weeks later...
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy