izzy. Posted May 9 Posted May 9 Siedzę na nastawni Tunel, od Kozłowa dostaję info że 1313 pojedzie po torze 1, zgodnie z rozkładem. Tor 2 od Miechowa do Tunelu jest pusty i bot z Miechowa pyta czy droga dla 324222 po 1 jest wolna, odpowiadam mu, że nie, wpisuję nr, tor, wybieram powód (wyższy priorytet), wysłane, za chwilę bot z Miechowa pyta o to samo, próbuję mu wysłać tę samą odpowiedź, ale ona nie przechodzi, próbuję kolejny raz, dalej nie przechodzi, za chwilę bot pyta o to samo ponownie i wyrzuca mnie z nastawni za ignorowanie asyst... ostatnio w ogóle boty robią się strasznie upierdliwe jak sobie wymyślą coś po lewym, bot z Góry Włodowskiej tak samo, po 3 razy trzeba mu odpowiadać że nie po lewym tylko towar ma czekać
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Monday at 05:27 PM SIMRAIL Team Posted Monday at 05:27 PM Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
lewnemejski Posted Monday at 06:55 PM Posted Monday at 06:55 PM On 5/9/2026 at 12:12 PM, izzy. said: Siedzę na nastawni Tunel, od Kozłowa dostaję info że 1313 pojedzie po torze 1, zgodnie z rozkładem. Tor 2 od Miechowa do Tunelu jest pusty i bot z Miechowa pyta czy droga dla 324222 po 1 jest wolna, odpowiadam mu, że nie, wpisuję nr, tor, wybieram powód (wyższy priorytet), wysłane, za chwilę bot z Miechowa pyta o to samo, próbuję mu wysłać tę samą odpowiedź, ale ona nie przechodzi, próbuję kolejny raz, dalej nie przechodzi, za chwilę bot pyta o to samo ponownie i wyrzuca mnie z nastawni za ignorowanie asyst... ostatnio w ogóle boty robią się strasznie upierdliwe jak sobie wymyślą coś po lewym, bot z Góry Włodowskiej tak samo, po 3 razy trzeba mu odpowiadać że nie po lewym tylko towar ma czekać Ktoś tak wymyślił, że nie można wysłać dwa razy z rzędu tego samego powodu odmowy. Trzeba za każdym razem podawać inny, wtedy zadziała i asysty Ciebie nie wyrzucą.
zbynak Posted Tuesday at 05:22 PM Posted Tuesday at 05:22 PM Przecież to idiotyzm, jak nie mogę przyjąć pociągu np. ze względu na brak wolnych torów, to czemu mam wymyślać za każdym razem inny powód? Cieszę się, że jak grałem najwięcej w SR, to nie było tych asystentów i podobnych rozwiązań, tylko można było pograć normalnie bez konieczności oszukiwania.
Marcion Posted Tuesday at 09:01 PM Posted Tuesday at 09:01 PM Nie trzeba za każdym razem dawać innego powodu. Wystarczy rozwinąć listę i ją schować. Powód odrzucenia ma znaczenie dla bota, ale nie powiem co konkretnie, abyście chociaż trochę uczciwie traktowali te boty 😞 Wystarczy, że gracze nie informują o odjeździe 1
Podlaski Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 21 godzin temu, Marcion napisał(a): Wystarczy rozwinąć listę i ją schować. Trochę to tak tajemniczo brzmi. I że niby zadziała na bota? 21 godzin temu, Marcion napisał(a): Wystarczy, że gracze nie informują o odjeździe A tych akurat to jest coraz więcej, jak wynika z moich obserwacji. Jeśli gracz nie informuje o odjeździe - nawet bota, niech ten bombarduje go do skutku pytaniami: Co odjechało? 😄 Edited 12 hours ago by Podlaski
Recommended Posts