izzy. Posted May 9 Posted May 9 Siedzę na nastawni Tunel, od Kozłowa dostaję info że 1313 pojedzie po torze 1, zgodnie z rozkładem. Tor 2 od Miechowa do Tunelu jest pusty i bot z Miechowa pyta czy droga dla 324222 po 1 jest wolna, odpowiadam mu, że nie, wpisuję nr, tor, wybieram powód (wyższy priorytet), wysłane, za chwilę bot z Miechowa pyta o to samo, próbuję mu wysłać tę samą odpowiedź, ale ona nie przechodzi, próbuję kolejny raz, dalej nie przechodzi, za chwilę bot pyta o to samo ponownie i wyrzuca mnie z nastawni za ignorowanie asyst... ostatnio w ogóle boty robią się strasznie upierdliwe jak sobie wymyślą coś po lewym, bot z Góry Włodowskiej tak samo, po 3 razy trzeba mu odpowiadać że nie po lewym tylko towar ma czekać
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Monday at 05:27 PM SIMRAIL Team Posted Monday at 05:27 PM Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
lewnemejski Posted Monday at 06:55 PM Posted Monday at 06:55 PM On 5/9/2026 at 12:12 PM, izzy. said: Siedzę na nastawni Tunel, od Kozłowa dostaję info że 1313 pojedzie po torze 1, zgodnie z rozkładem. Tor 2 od Miechowa do Tunelu jest pusty i bot z Miechowa pyta czy droga dla 324222 po 1 jest wolna, odpowiadam mu, że nie, wpisuję nr, tor, wybieram powód (wyższy priorytet), wysłane, za chwilę bot z Miechowa pyta o to samo, próbuję mu wysłać tę samą odpowiedź, ale ona nie przechodzi, próbuję kolejny raz, dalej nie przechodzi, za chwilę bot pyta o to samo ponownie i wyrzuca mnie z nastawni za ignorowanie asyst... ostatnio w ogóle boty robią się strasznie upierdliwe jak sobie wymyślą coś po lewym, bot z Góry Włodowskiej tak samo, po 3 razy trzeba mu odpowiadać że nie po lewym tylko towar ma czekać Ktoś tak wymyślił, że nie można wysłać dwa razy z rzędu tego samego powodu odmowy. Trzeba za każdym razem podawać inny, wtedy zadziała i asysty Ciebie nie wyrzucą.
zbynak Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Przecież to idiotyzm, jak nie mogę przyjąć pociągu np. ze względu na brak wolnych torów, to czemu mam wymyślać za każdym razem inny powód? Cieszę się, że jak grałem najwięcej w SR, to nie było tych asystentów i podobnych rozwiązań, tylko można było pograć normalnie bez konieczności oszukiwania.
Marcion Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Nie trzeba za każdym razem dawać innego powodu. Wystarczy rozwinąć listę i ją schować. Powód odrzucenia ma znaczenie dla bota, ale nie powiem co konkretnie, abyście chociaż trochę uczciwie traktowali te boty 😞 Wystarczy, że gracze nie informują o odjeździe
Recommended Posts