ziemniak_PL Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Witam zbliża się trzeci marca a co z tym idzie smutna rocznica wypadku kolejowego pod Szczekocinami w godzinach wieczornych. Jakby to powiedzieć z tej okazji obchodów tej rocznicy proponowałbym dodanie jednorazowych składów na serwery w trybie multi. A są to: IR "Matejko" z Warszawy do Krakowa z ET22 na cele oraz TLK "Brzechwa" z Przemyśla do Warszawy czyli na obecną chwile też odcinek Kraków - Warszawa skład TLK "Brzechwa prowadziła lokomotywa EP09 u nas jej nie ma więc proponuje wrzucenie którejś z dostępnych EP08. Szanowny zespole SimRail oraz szanowni gracze dajcie znać co sądzicie na ten temat. Pozdrawiam, Ku pamięci ofiar [*]. 1
error723 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Chyba gra komputerowa to nie jest właściwe miejsce na obchodzenie rocznicy katastrofy. Jest na trasie pomnik i możesz w ramach własnego sumienia użyć Rp1, ale chyba nie chciałbyś, by trafił jakiś "śmieszek", który celowo doprowadziłby do symulowania podobnej katastrofy? Cel szczytny, ale to nie jest miejsce ku temu. 3
ziemniak_PL Posted 8 hours ago Author Posted 8 hours ago (edited) 26 minut temu, error723 napisał(a): Chyba gra komputerowa to nie jest właściwe miejsce na obchodzenie rocznicy katastrofy. Jest na trasie pomnik i możesz w ramach własnego sumienia użyć Rp1, ale chyba nie chciałbyś, by trafił jakiś "śmieszek", który celowo doprowadziłby do symulowania podobnej katastrofy? Cel szczytny, ale to nie jest miejsce ku temu. Wystarczy na czas tego "eventu"? nie zrozum mnie źle, wyłączyć nastawnie w Starzynach i po sprawie Edited 8 hours ago by ziemniak_PL
k.fornal24 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 3 godziny temu, ziemniak_PL napisał(a): Wystarczy na czas tego "eventu"? nie zrozum mnie źle, wyłączyć nastawnie w Starzynach i po sprawie Znamy się bo często jesteśmy na sąsiadujących dyżurkach i lubię Cię bo świetnie się z Tobą gra (jesteś fantastycznym dyżurnym, gdzie wielokrotnie ułatwiałeś mi robotę), ale wiesz co? No nie, nie róbmy eventu w grze komputerowej z ludzkiej tragedii. Taka moja (i pewnie nie tylko moja) prośba. Edited 5 hours ago by k.fornal24
Egfred Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Doceniam chęć upamiętnienia ofiar, bo to ważna i bolesna data dla każdego miłośnika kolei, ale uważam, że wprowadzanie do gry konkretnych składów biorących udział w katastrofie nie jest dobrym pomysłem. Takie działanie niesie zbyt duże ryzyko nadużyć ze strony niepoważnych graczy i ociera się o 'odgrywanie' tragedii, co byłoby brakiem szacunku dla Ofiar. Proponuję alternatywę: symboliczną minutę ciszy na kanałach głosowych lub zatrzymanie pociągów w bezpiecznym miejscu o godzinie wypadku (20:55). To godny gest, który nie wymaga ingerencji w grę i pozwala zachować należytą powagę bez odtwarzania tamtych wydarzeń. 5
ziemniak_PL Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 1 godzinę temu, Egfred napisał(a): Doceniam chęć upamiętnienia ofiar, bo to ważna i bolesna data dla każdego miłośnika kolei, ale uważam, że wprowadzanie do gry konkretnych składów biorących udział w katastrofie nie jest dobrym pomysłem. Takie działanie niesie zbyt duże ryzyko nadużyć ze strony niepoważnych graczy i ociera się o 'odgrywanie' tragedii, co byłoby brakiem szacunku dla Ofiar. Proponuję alternatywę: symboliczną minutę ciszy na kanałach głosowych lub zatrzymanie pociągów w bezpiecznym miejscu o godzinie wypadku (20:55). To godny gest, który nie wymaga ingerencji w grę i pozwala zachować należytą powagę bez odtwarzania tamtych wydarzeń. W sumie jest to dobry pomysł, lepszy niż miałem zgadzam się z z tobą 👍
Recommended Posts