killer23 Posted Monday at 09:09 AM Posted Monday at 09:09 AM Witajcie! Ja mam taką propozycje, żeby uśrednić i za przejazd przez punkt kontrolny dsotawać 250 punktów, a za odjazd+przyjazd na stacje również 250. Bez punktów minusowych, ponieważ często są czynniki niezależne od nas.
Piotr ET22 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Na SP naprawdę wiele zależy właśnie od Ciebie. Jak na osobowych wyczujesz pojazdy, zapoznasz szlak i długości krawędzi peronowych to sam zobaczysz ile można urwać na późniejszym hamowaniu,szybszym rozruchu i jak najszybszym wejściu na kreskę.A tam często to kwestia sekund i system "minusuje" punkty.Mnie to w zasadzie cieszy na SP jak spokojnie można szlifować scenariusze i zawsze można coś w prowadzeniu zwłaszcza w osobowych poprawić. Pasażerowie w SR w SP i MP zachowują się mega dziwnie więc jak chciałbyś czekać aż sobie wszyscy chętni wsiądą to nie wyjdziesz ze spóźnienia na dostępnych trasach.Rp14 i lecisz ;)Na MP za pkt kontrolny stację(zatrzymanie...odjazd są sztywne pkt na plus bez względu na opóźnienie bo tam udział w tym czy jedziesz czy stoisz mają dyżurni i działanie też innych maszynistów.Też kiedyś przez moment myślałem żeby coś dodawać ...wyrównać...uśredniać ale to błąd.Specyfika trybów SP MP inna, specyfika pojazdów inna a czasem RJ napięty jak plandeka na żuku 😉
zbynak Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago @Piotr ET22 Ale właśnie taka jazda na złamanie karku i odjazd pomimo pasażerów wsiadających na peronie jest kompletnie nierealistyczna. Nie mówiąc o braku rezerwy rozkładowej, która normalnie występuje. A w scenariuszach z wydarzeniami losowymi jak na początku stracisz kilka minut przez takie wydarzenie to do końca scenariusza jesteś karany za opóźnienie nie za swojej winy. Co prawda te punkty nic nie znaczą ale jednak w jakiś tam sposób są irytujące. 1 1
k.fornal24 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 godziny temu, Piotr ET22 napisał(a): Na SP naprawdę wiele zależy właśnie od Ciebie. Jak na osobowych wyczujesz pojazdy, zapoznasz szlak i długości krawędzi peronowych to sam zobaczysz ile można urwać na późniejszym hamowaniu,szybszym rozruchu i jak najszybszym wejściu na kreskę. No chyba, że trafisz na taką sytuację jaką trafiłeś wczoraj wieczorem na Będzinie :)
Recommended Posts