Jump to content

Recommended Posts

Posted
57 minut temu, Dominik Walicki napisał(a):

Nie mam wykupionego abonamentu z xboxa, wiec tam nie mogę zajrzeć. Jest tam także nastawnia kostkowa?

Simrail to multi wg mnie. Jest też singiel. Ale cała zabawa to multi. Zerknij na zrzuty ekranu jakie złapałem opóźnienie z warszawy do zduńskiej woli teraz towarowym. Nie ma atrakcji? Nuda? 

Zrzutekranu2026-03-11225018.thumb.png.0be4495e87c76f8df28c6966a24d35ab.png 

Zrzutekranu2026-03-11224901.png.188d3f8ccc19eb1b2d907623824cc221.png

Posted
W dniu 8.03.2026 o 19:34, Matys napisał(a):

Nie wiem po co to forum w takim razie. Tutaj powinny być przekazywane główne informacje (discord jako bonus dla PRO graczy). Ale co ja się znam, w końcu nie prowadzę firmy.

Tak się zastanawiam, co wy macie z tym co i gdzie powinno być. Jest jakiś nakaz komunikacji poprzez forum? Napisz do UOKiK (elita Ci udostępni formularz) z skargą, że SimRail nie komunikuje się z Tobą tak jak powinna (cokolwiek to znaczy).

W dniu 8.03.2026 o 19:34, Matys napisał(a):

Discord to zamknięte dziadostwo dla fanboyów. Wygodne bo trzeba się zarejestrować na kanale i można sypać łatwymi banami za byle co.

Zamknięte? Nikt mnie nie zapraszał i jakoś się tam dostałem - serio, legalnie... No chyba, że nie masz 16 lat, to faktycznie, discord nakłada takie ograniczenie. Z tymi "fanboy-ami" to lekko przesadziłeś - jak tam zaglądam, to aż dziwię się, że szeregowi pracownicy (programiści), w ogóle się tam ujawniają (co się naczytają, jak to wszystko jest źle, co powinno być lepsze, albo co to nie mają natychmiast urealnić...).
Tak się zastanawiam, czy część graczy naprawdę uważa, że kupując grę, zyskuje prawo do własności nad firmą? Do mówienia innym co mają robić i w jaki sposób? Naprawdę za te kilkaset złotych ktoś uznaje prawo do wirtualnego wymachiwania paluchem i pokrzykiwania?

W dniu 5.02.2026 o 13:21, Transformers Iti napisał(a):

Mogę poczekać , nie problemu byle bym miał pewność , że gra zostanie naprawiona, co nie zmienia faktu, że powinna być pełnowartościowa na starcie. Ponad miesiąc od premiery i zero odzewu... Myślałem, że właśnie po to jest to forum. Chciałbym wiedzieć , że ciężko pracują za nasze pieniądze a nie siedzą i drinki piją🙄 

Cóż, może właśnie dlatego, że pracują, nie odpisują na forum?

Posted
On 3/8/2026 at 7:34 PM, Matys said:

Discord to zamknięte dziadostwo dla fanboyów. Wygodne bo trzeba się zarejestrować na kanale i można sypać łatwymi banami za byle co.

Jak słyszę, że coś tam a coś tam było na discordzie to tylko przekonuje mnie do braku profesjonalizmu w kontakcie z graczami. Do tego łatwo ukryć niewygodne rzeczy gdyż nie ma "ogólnodostępnych" informacji z poziomu np. przeglądarki google. 

Nie wiem po co to forum w takim razie. Tutaj powinny być przekazywane główne informacje (discord jako bonus dla PRO graczy). Ale co ja się znam, w końcu nie prowadzę firmy.

Szkoda tego kontaktu ze społecznością (w tym olewanie Xboxa) ale nie będę narzekał. Za śmieszne 300 złotych mam już 650h przegrane.

Hi, Discord server is not fully closed, anyone can join (you just need to meet Discord TOS terms) . Punishments are not handed out "just like that", there must be a reason, I haven't noticed users being banned just for "fun".
Various updates, changes, and information are provided via the announcement channel https://forum.simrail.eu/forum/124-announcements/, which is shared from Discord here on the forum. I also see that developers respond to some bug reports here on the forum and interact with the community.

I'll add my PERSONAL opinion - In recent years, the "culture" on the internet has changed dramatically, and people from forums have migrated to platforms such as Discord, because communication is faster there and forums are generally "dying" and experiencing lower activity than for example i remember from 10 years ago . I have led/been part of active forums in the past, and today they are practically "dead" - which is not the case with this forum, where user activity is good, but communication via Discord is still faster, and that's just how it is.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy