mateusz424 Posted Wednesday at 05:38 PM Posted Wednesday at 05:38 PM (edited) Alternatywna wersja łódzkiego scenariusza Skierniewice => Warszawa. Pełna trasa, scenariusz kończy się zjazdem na tor postojowy w Warszawie Wschodniej. Wymagane: DLC Łódź, DLC Cargo. Zawartość paczki 12_KM_SkierWaw-Wsch.zip należy wypakować do folderu: ..\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\5_Lodz1\Scenarios Na liście łódzkich scenariuszy (Łódź - Warszawa) ten scenariusz znajdziecie pod pozycją: [KM] Skierniewice - Warszawa Wschodnia. Samych zielonych i dobrej zabawy! 12_KM_Skier-WawWsch_v_1-1.zip Edited 19 hours ago by mateusz424 2 3
bart_dem Posted Wednesday at 11:29 PM Posted Wednesday at 11:29 PM @mateusz424 a podpowiesz jak ukończyć scenariusz? Tzn teoretycznie ukończyłem (2 x EN76) We wschodniej zjechałem na tor postojowy, pod sam semafor jak zaleciła dyżurna i nic. Więc wygasiłem oba składy, wysiadłem, chwilę się pokręciłem w koło i nadal nic. Musiałem wyjść do menu z informacją "przerwałeś scenariusz". Trochę lipa🫤
mateusz424 Posted yesterday at 05:05 AM Author Posted yesterday at 05:05 AM (edited) Scenariusz kończy się 15 sekund po wyjściu na zewnątrz pojazdu. Możliwe, że wejście do drugiego Elfa zakłóciło odliczanie tego czasu. Dodałem poprawkę. Edited yesterday at 05:34 AM by mateusz424
eSPeIKaE Posted yesterday at 10:06 AM Posted yesterday at 10:06 AM U mnie to samo. Po opuszczeniu kibelka na WSP nic się nie dzieje, scenariusz się nie kończy. A zrobiłem wszystko zgodnie ze sztuką, wyłączając nawet baterię. Reszta okej. Solidna dawka singla. Dzięki!! SimRail_log_2026-01-08_08-23-02.txt
mateusz424 Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago (edited) @bart_dem, @eSPeIKaE, przed chwilą skończyłem testowanie zakończenia scenariusza prawie wszystkim, co jest dostępne do wyboru na starcie. Wchodzenie do drugiego ezt po wyjściu na zewnątrz - nie ma znaczenia. Mogę też zostać w kabinie lokomotywy czy w kabinie lub przedziale pasażerskim ezt i siedzieć tam godzinami, dowolnie długo. Ale jeśli tylko wyjdę na zewnątrz, obojętnie czy wstając z fotela i wychodząc przez drzwi - czy zmieniając widok na zewnętrzny (klawiszem 3), to skutek jest zawsze ten sam. Po 15 sekundach scenariusz się kończy: W logu, który zapodał @eSPeIKaE nie widać żadnych błędów scenariusza. Próbowałem na różne sposoby wywołać to, o czym piszecie. Nie udało mi się. Nie wiem co poradzić. Może takie dwa pytania: Czy macie włączoną wersję NEXT? Czy używacie programu SpecialK (lub podobnego) do podmiany tekstur z malowaniami? Jeśli na oba pytania odpowiedź brzmi przecząco, to pozostaje chyba tylko sprawdzić spójność plików, bo coś musi być z nimi nie tak. Ciekawe czy ktoś jeszcze ma problem z zakończeniem scenariusza? Edited 19 hours ago by mateusz424
eSPeIKaE Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ad.1 U mnie wersja stable Ad.2 Nie, nie używam żadnego z tych programów. No jedynie Reshade, ale to już kompletnie nie ma znaczenia jak mniemam. Spróbuję jutro rano raz jeszcze sobie śmignąć i zobaczymy. 😉
eSPeIKaE Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) NIestety po weryfikacji plików (wszystkie pliki były poprawne) i ponownym odpaleniu scenariusza, przejechaniu bez ani jednego będu, dojechaniu na postojowe, puszczeniu kibelka, scenariusz trwa nadal. Poczekałem 3 minuty po składem i nic. Edit. Może dałoby się zrobić, by scenariusz się kończył w jakiejś odległości od semafora na torach postojowych bez konieczności wysiadania z pojazdu? Edited 2 hours ago by eSPeIKaE
Recommended Posts