Jump to content

[KM] Skierniewice - Warszawa

Recommended Posts

Posted (edited)

Alternatywna wersja łódzkiego scenariusza Skierniewice => Warszawa. 
Pełna trasa, scenariusz kończy się zjazdem na tor postojowy w Warszawie Wschodniej.
Wymagane: DLC Łódź, DLC Cargo.

Zawartość paczki 12_KM_SkierWaw-Wsch.zip należy wypakować do folderu:
..\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\5_Lodz1\Scenarios

Na liście łódzkich scenariuszy (Łódź - Warszawa) ten scenariusz znajdziecie pod pozycją: [KM] Skierniewice - Warszawa Wschodnia.

Samych zielonych i dobrej zabawy!

12_KM_Skier-WawWsch_v_1-1.zip

Edited by mateusz424
  • Like 2
  • Thanks 3
Posted

@mateusz424 a podpowiesz jak ukończyć scenariusz? Tzn teoretycznie ukończyłem (2 x EN76) We wschodniej zjechałem na tor postojowy, pod sam semafor jak zaleciła dyżurna i nic. Więc wygasiłem oba składy, wysiadłem, chwilę się pokręciłem w koło i nadal nic. Musiałem wyjść do menu z informacją "przerwałeś scenariusz". Trochę lipa🫤

Posted (edited)

Scenariusz kończy się 15 sekund po wyjściu na zewnątrz pojazdu. Możliwe, że wejście do drugiego Elfa zakłóciło odliczanie tego czasu.
Dodałem poprawkę.

Edited by mateusz424
Posted (edited)

@bart_dem, @eSPeIKaE, przed chwilą skończyłem testowanie zakończenia scenariusza prawie wszystkim, co jest dostępne do wyboru na starcie. Wchodzenie do drugiego ezt po wyjściu na zewnątrz - nie ma znaczenia. Mogę też zostać w kabinie lokomotywy czy w kabinie lub przedziale pasażerskim ezt i siedzieć tam godzinami, dowolnie długo. Ale jeśli tylko wyjdę na zewnątrz, obojętnie czy wstając z fotela i wychodząc przez drzwi - czy zmieniając widok na zewnętrzny (klawiszem 3), to skutek jest zawsze ten sam. Po 15 sekundach scenariusz się kończy:

end.thumb.jpg.ef282d203d79034f0ff0a69bbcc695b0.jpg

W logu, który zapodał @eSPeIKaE nie widać żadnych błędów scenariusza. Próbowałem na różne sposoby wywołać to, o czym piszecie. Nie udało mi się. Nie wiem co poradzić. Może takie dwa pytania:

1. Czy macie włączoną wersję NEXT?
  2. Czy używacie programu SpecialK (lub podobnego) do podmiany tekstur z malowaniami?

Jeśli na oba pytania odpowiedź brzmi przecząco, to pozostaje chyba tylko sprawdzić spójność plików, bo coś musi być z nimi nie tak.

Ciekawe czy ktoś jeszcze ma problem z zakończeniem scenariusza?

Edited by mateusz424
Posted

Ad.1 U mnie wersja stable
Ad.2 Nie, nie używam żadnego z tych programów. No jedynie Reshade, ale to już kompletnie nie ma znaczenia jak mniemam. 

Spróbuję jutro rano raz jeszcze sobie śmignąć i zobaczymy. 😉

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy