mateusz424 Posted Wednesday at 05:38 PM Posted Wednesday at 05:38 PM (edited) Alternatywna wersja łódzkiego scenariusza Skierniewice => Warszawa. Pełna trasa, scenariusz kończy się zjazdem na tor postojowy w Warszawie Wschodniej. Wymagane: DLC Łódź, DLC Cargo. Zawartość paczki 12_KM_SkierWaw-Wsch.zip należy wypakować do folderu: ..\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\5_Lodz1\Scenarios Na liście łódzkich scenariuszy (Łódź - Warszawa) ten scenariusz znajdziecie pod pozycją: [KM] Skierniewice - Warszawa Wschodnia. Samych zielonych i dobrej zabawy! 12_KM_Skier-WawWsch_v_1-1.zip Edited 7 hours ago by mateusz424 2 3
bart_dem Posted Wednesday at 11:29 PM Posted Wednesday at 11:29 PM @mateusz424 a podpowiesz jak ukończyć scenariusz? Tzn teoretycznie ukończyłem (2 x EN76) We wschodniej zjechałem na tor postojowy, pod sam semafor jak zaleciła dyżurna i nic. Więc wygasiłem oba składy, wysiadłem, chwilę się pokręciłem w koło i nadal nic. Musiałem wyjść do menu z informacją "przerwałeś scenariusz". Trochę lipa🫤
mateusz424 Posted 20 hours ago Author Posted 20 hours ago (edited) Scenariusz kończy się 15 sekund po wyjściu na zewnątrz pojazdu. Możliwe, że wejście do drugiego Elfa zakłóciło odliczanie tego czasu. Dodałem poprawkę. Edited 20 hours ago by mateusz424
eSPeIKaE Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago U mnie to samo. Po opuszczeniu kibelka na WSP nic się nie dzieje, scenariusz się nie kończy. A zrobiłem wszystko zgodnie ze sztuką, wyłączając nawet baterię. Reszta okej. Solidna dawka singla. Dzięki!! SimRail_log_2026-01-08_08-23-02.txt
mateusz424 Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago (edited) @bart_dem, @eSPeIKaE, przed chwilą skończyłem testowanie zakończenia scenariusza prawie wszystkim, co jest dostępne do wyboru na starcie. Wchodzenie do drugiego ezt po wyjściu na zewnątrz - nie ma znaczenia. Mogę też zostać w kabinie lokomotywy czy w kabinie lub przedziale pasażerskim ezt i siedzieć tam godzinami, dowolnie długo. Ale jeśli tylko wyjdę na zewnątrz, obojętnie czy wstając z fotela i wychodząc przez drzwi - czy zmieniając widok na zewnętrzny (klawiszem 3), to skutek jest zawsze ten sam. Po 15 sekundach scenariusz się kończy: W logu, który zapodał @eSPeIKaE nie widać żadnych błędów scenariusza. Próbowałem na różne sposoby wywołać to, o czym piszecie. Nie udało mi się. Nie wiem co poradzić. Może takie dwa pytania: Czy macie włączoną wersję NEXT? Czy używacie programu SpecialK (lub podobnego) do podmiany tekstur z malowaniami? Jeśli na oba pytania odpowiedź brzmi przecząco, to pozostaje chyba tylko sprawdzić spójność plików, bo coś musi być z nimi nie tak. Ciekawe czy ktoś jeszcze ma problem z zakończeniem scenariusza? Edited 7 hours ago by mateusz424
eSPeIKaE Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ad.1 U mnie wersja stable Ad.2 Nie, nie używam żadnego z tych programów. No jedynie Reshade, ale to już kompletnie nie ma znaczenia jak mniemam. Spróbuję jutro rano raz jeszcze sobie śmignąć i zobaczymy. 😉
Recommended Posts