Piotr ET22 Posted Tuesday at 11:30 PM Posted Tuesday at 11:30 PM Z czego może wynikać taka sytuacja , że serwer wybiórczo traktuje w ten sposób graczy będących już w trakcie gry? Dzisiaj ponownie wywaliło mnie z prowadzonego pociągu z taką informacją. Serwer PL3 około 00:20 i jakoś bez szczególnego obłożenia jak na tę porę w środku tygodnia. Nie jest to notoryka ale raz na jakiś czas.
adamets2 Posted Tuesday at 11:40 PM Posted Tuesday at 11:40 PM Chyba po prostu się restartują co jakiś czas... 1
bart_dem Posted yesterday at 01:44 AM Posted yesterday at 01:44 AM (edited) 2 godziny temu, adamets2 napisał(a): Chyba po prostu się restartują co jakiś czas... Nie, to nie o to chodzi. Nie grasz online to możesz nie wiedzieć więc nie powinieneś się wypowiadać w tym temacie. Piotr, mnie dzisiaj też wywaliło z Łaz Łc (PL3 możliwe, że o tej samej godzinie) z komunikatem "serwer odrzucił prośbę dołączenia do gry" a przecież byłem już w grze od dłuższego czasu🤔 Kolegę obok w DGZ też wywaliło w tym samym momencie z tym samym komunikatem. Więc nie sądzę, że to jest wybiórcze traktowanie graczy. Uważam, że to po prostu błąd serwera w pewnym momencie na jakimś odcinku trasy. Albo po prostu do tego typu błędu serwera gra podpina sobie taki a nie inny komunikat, bierze go z doopy. Przyznam, że spotkałem się z tym po raz pierwszy od play testów, czyli od początku. Edited yesterday at 01:46 AM by bart_dem
error723 Posted yesterday at 07:10 AM Posted yesterday at 07:10 AM Możesz puścić sobie pinga (na przykład wp) by leciał w tle w terminalu. Z dużym prawdopodobieństwem, gdy zostanie utracone połączenie, zobaczysz także utratę pakietów w terminalu. To jest gra sieciowa i wymaga ciągłej komunikacji, stąd może pojawiać się utrata połączenia.
Orzeł85A Posted yesterday at 01:46 PM Posted yesterday at 01:46 PM 14 godzin temu, Piotr ET22 napisał(a): Z czego może wynikać taka sytuacja , że serwer wybiórczo traktuje w ten sposób graczy będących już w trakcie gry? Dzisiaj ponownie wywaliło mnie z prowadzonego pociągu z taką informacją. Serwer PL3 około 00:20 i jakoś bez szczególnego obłożenia jak na tę porę w środku tygodnia. Nie jest to notoryka ale raz na jakiś czas. To mógł być restart - co jakiś czas takie rzeczy się dzieją.
bart_dem Posted yesterday at 02:16 PM Posted yesterday at 02:16 PM To na pewno nie był restart. Po restarcie wszystkie pociągi się resetują, a tu wszystko zostało i była możliwość wejścia na serwer od razy. Restart zawsze trwa kilka minut.
Piotr ET22 Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago @Orzeł85A @adamets2 Panowie to nie jest temat restartów serwera bo wielu z nas dokładnie ...co do minuty bierze jakiś skład oceniając że powinien go doprowadzić do końca przed restartem nocnym który teraz następuje o 1:24. A gdyby nawet był jakiś restart nieoczekiwany to lecimy z planszy wszyscy. @bart_dem w prawdzie nie podglądałem na mapie co w tym czasie zadziało się na GOPie ale w rejonie Psary, Starzyny, Kozłów, Tunel wyleciałem tylko ja jako maszynista...inni maszyniści jak i dyżurni pozostali na miejscu. Zgłoszone w sekcji błędów (nawet beskidek też widzę po tematach miał ten sam strzał z odmową dostępu)...Zobaczymy czy to jakiś temat sprzętowy po stronie użytkowników, serwera czy może jakieś przygotowania pod kicki... 1
Recommended Posts