Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted

Z czego może wynikać taka sytuacja , że serwer wybiórczo traktuje w ten sposób graczy będących już w trakcie gry?

Dzisiaj ponownie wywaliło mnie z prowadzonego pociągu z taką informacją. Serwer PL3 około 00:20 i jakoś bez szczególnego obłożenia jak na tę porę w środku tygodnia.

Nie jest to notoryka ale raz na jakiś czas.

Posted (edited)
2 godziny temu, adamets2 napisał(a):

Chyba po prostu się restartują co jakiś czas...

Nie, to nie o to chodzi. Nie grasz online to możesz nie wiedzieć więc nie powinieneś się wypowiadać w tym temacie. 

Piotr, mnie dzisiaj też wywaliło z Łaz Łc (PL3 możliwe, że o tej samej godzinie) z komunikatem "serwer odrzucił prośbę dołączenia do gry" a przecież byłem już w grze od dłuższego czasu🤔 Kolegę obok w DGZ też wywaliło w tym samym momencie z tym samym komunikatem. Więc nie sądzę, że to jest wybiórcze traktowanie graczy. Uważam, że to po prostu błąd serwera w pewnym momencie na jakimś odcinku trasy. Albo po prostu do tego typu błędu serwera gra podpina sobie taki a nie inny komunikat, bierze go z doopy. Przyznam, że spotkałem się z tym po raz pierwszy od play testów, czyli od początku.

Edited by bart_dem
Posted

Możesz puścić sobie pinga (na przykład wp) by leciał w tle w terminalu. Z dużym prawdopodobieństwem, gdy zostanie utracone połączenie, zobaczysz także utratę pakietów w terminalu. To jest gra sieciowa i wymaga ciągłej komunikacji, stąd może pojawiać się utrata połączenia.

Posted
14 godzin temu, Piotr ET22 napisał(a):

Z czego może wynikać taka sytuacja , że serwer wybiórczo traktuje w ten sposób graczy będących już w trakcie gry?

Dzisiaj ponownie wywaliło mnie z prowadzonego pociągu z taką informacją. Serwer PL3 około 00:20 i jakoś bez szczególnego obłożenia jak na tę porę w środku tygodnia.

Nie jest to notoryka ale raz na jakiś czas.

To mógł być restart - co jakiś czas takie rzeczy się dzieją.

Posted

To na pewno nie był restart. Po restarcie wszystkie pociągi się resetują, a tu wszystko zostało i była możliwość wejścia na serwer od razy. Restart zawsze trwa kilka minut.

Posted

@Orzeł85A @adamets2 Panowie to nie jest temat restartów serwera bo wielu z nas dokładnie ...co do minuty bierze jakiś skład oceniając że powinien go doprowadzić do końca przed restartem nocnym który teraz następuje o 1:24. A gdyby nawet był jakiś restart nieoczekiwany to lecimy z planszy wszyscy.

@bart_dem w prawdzie nie podglądałem na mapie co w tym czasie zadziało się na GOPie ale w rejonie Psary, Starzyny, Kozłów, Tunel wyleciałem tylko ja jako maszynista...inni maszyniści jak i dyżurni pozostali na miejscu.

Zgłoszone w sekcji błędów (nawet beskidek też widzę po tematach miał ten sam strzał z odmową dostępu)...Zobaczymy czy to jakiś temat sprzętowy po stronie użytkowników, serwera czy może jakieś przygotowania pod kicki... 

• Thanks 1
  • I agree 2
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy