jmluengor Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Zachęcony doskonałą pracą Mateusz424 nad scenariuszem TLK 10118, po raz pierwszy rozpocząłem scenariusz TLK [Suwałki - Kraków] TLK Wrigry 31172. Pociąg wjechał na stację, wszedłem do kabiny i zameldowałem przez radio (R2), że mam kontrolę. Na ekranie pojawiły się niezrozumiałe komunikaty pokazane na załączonym obrazku, a po wejściu pasażerów na pokład sygnał pozostał czerwony przez ponad 10 minut! Postanowiłem anulować misję. Czy możesz potwierdzić, czy to działa? Dziękuję za poświęcony czas. (Użyłem Tłumacza Google do napisania tego posta.)
mateusz424 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Tego typu komunikat, to dodany przez autora "szum radia", odtwarzany wtedy, gdy ustawiony jest nieprawidłowy kanał radia. Sprawdź na samym radiotelefonie, bo u mnie gdy ten scenariusz startuje - ustawiony kanał to R1. I trzeba ręcznie zmienić na R2. U mnie ten scenariusz nie działa, czerwony sygnał "S1- Stój" nie zmienia się nigdy. Ten scenariusz również wymaga poprawienia. Edited 5 hours ago by mateusz424 1 1
jmluengor Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Rozumiem. Dziękuję za szybką odpowiedź. Przez niezrozumiałe wiadomości miałem na myśli te poprzedzone symbolem #. Linie programowania Lua?
mateusz424 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 30 minut temu, jmluengor napisał(a): Rozumiem. Dziękuję za szybką odpowiedź. Przez niezrozumiałe wiadomości miałem na myśli te poprzedzone symbolem #. Linie programowania Lua? Tak. To są identyfikatory (wskaźniki) tekstów, które mają być wyświetlone. Teksty są różne w zależności od wersji językowej ustawionej w SR użytkownika. Pliki z tymi tekstami są w folderze Locales w folderze scenariusza. Normalnie te identyfikatory nie powinny się wyświetlać. Ale się wyświetlają. Dlatego ten scenariusz też wymaga poprawienia. Już nad tym pracuję 😉 Edited 3 hours ago by mateusz424
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now