Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Ja też jadąc z Kozłowa do Sprowy  po lewym wyprzedza mnie pendolino i za chwilę pakuje się w niego bo leży wykolejony, scenariusz się kończy ze względu na kolizję.

Posted
Cytat

Nie do końca. Pokazuje prędkość szlakową na podstawie danych lokomotywy, które to wprowadzamy sami. Jeśli do Dragona (120km/h) masz podczepione beczki (100km/h) jak w tym scenariuszu, to w ETCS w danych pociągu wpisujesz Vmax 100km/h. Jeśli nie wprowadzisz danych to system domyślnie przypisze Vmax lokomotywy, którą prowadzisz, czyli w przypadku Dragona 120 km/h i będzie sytuacja jak wyżej kolega opisał, wyświetli się dopuszczalna 120 km/h, a po przekroczeniu 103 km/h nalicza punkty karne. (...)

Nijak nie zmienia to faktu, że dopuszczalną prędkość maksymalną pociągu wyznacza składnik pociągu z najniższą prędkością dopuszczalną, w tym wypadku wagony. Wystarczy o tym wiedzieć.
ETCS daje się wyłączyć, nie wszyscy z nim jeżdżą. A bez ETCS i bez tej wiedzy – też będą punkty karne 😉

Posted

Udalo mi sie przejechac calosc, gratuluje, twoj kazdy nastepny scenariusz jest coraz lepszy, czekam na wiecej, pozdrawiam.

Posted

Poprawka w Respawn -> naprawiająca, aby BOTy po przyspieszeniu miały poprawny rozkład.
Poprawia odjazd TLK ze stacji Opoczno Południowe - w poprzedniej wersji stał w peronie bo odjazd miał za 1h

Najnowsza wersja 1.4.7 dostępna pod adresem: 44_patwrobel.7z

• Thanks 2
Posted

Hello, just a dumb question... will there be an english translation of your Scenarios at some Point?

Would really love to play them, but i dont speak a Word of Polish...

Posted
3 godziny temu, Rammifeatmali napisał(a):

Hello, just a dumb question... will there be an english translation of your Scenarios at some Point?

Would really love to play them, but i dont speak a Word of Polish...

Sorry, I do not plane to translate it.

• Recently Browsing   1 member

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy