k.fornal24 Posted August 28 Posted August 28 Czy w końcu będziemy mogli dostać poziom dyżurnego? Ja nie mówię, że mam już doświadczenia wg. simrail.pro 433 godziny na dyżurce i jestem super, ale jednak fajnie by było zrobić coś w tym kierunku. Bo jednak irytuje gdy cwaniaczek mechanik mi ględzi, że jest mądrzejszy, a później sprawdzam go, a tu 0 godzin na dyżurce. I w drugą stronę, jadąc sobie widzę niekompetencję dyżurnych, ale to ok. Ja nie z tych co płacze, tylko poczekam na "zielone". Poziom dyżurki na podstawie godzin jest krokiem naprzód tego o czym czytam i wielu prosi. Stworzenia serwera pro, z doświadczonymi graczami którzy nie będą sobie robić na złość. I jako mechanik i jako dyżurny. 5
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted August 28 SIMRAIL Team Posted August 28 Nie zakładam zgłoszenia, bo temat jest nam znany i wewnętrznie kilkukrotnie mieliśmy na ten temat dyskusje, że by się przydało, tylko w priorytetach jest dosyć nisko. Dodatkowo nie wypracowaliśmy sobie jeszcze spójnej koncepcji punktacji i zdobywania poziomów, więc jeszcze trochę czasu upłynie, zanim to wprowadzimy. W miarę możliwości za jednym podejściem, żeby nie wracać i nie musieć korygować też punktacji czy poziomów użytkowników. Swoją drogą, wydaje mi się, że kiedyś ta kwestia była poruszania już. 1 2
pomperek Posted Friday at 07:26 PM Posted Friday at 07:26 PM Level wynika z wykonanych przejazdów. Są użytkownicy, którzy tylko dyżurują i tacy którzy robią jedno i drugie. Zatem system jest wypaczony sam w sobie. Dla mnie generalnie mój level jest bez znaczenia. Nic nie daje. Jedynie godziny spędzone na nastawniach uprawniają do zajmowania bardziej wymagających lokalizacji. Nie da się tu stworzyć przejrzystego systemu odzwierciedlającego rzeczywisty poziom gracza. Zakładając, że to ma być cel sam w sobie. Jeśliby skupić się tylko na jeżdżeniu bez możliwości dyżurowania, to problemu nie ma. Ale jak zatem sklasyfikować wszechstronnego użytkownika? Oto jest pytanie. 2
Matys Posted Monday at 07:28 PM Posted Monday at 07:28 PM W dniu 26.12.2025 o 20:26, pomperek napisał(a): Level wynika z wykonanych przejazdów. Są użytkownicy, którzy tylko dyżurują i tacy którzy robią jedno i drugie. Zatem system jest wypaczony sam w sobie. Dla mnie generalnie mój level jest bez znaczenia. Nic nie daje. Jedynie godziny spędzone na nastawniach uprawniają do zajmowania bardziej wymagających lokalizacji. Nie da się tu stworzyć przejrzystego systemu odzwierciedlającego rzeczywisty poziom gracza. Zakładając, że to ma być cel sam w sobie. Jeśliby skupić się tylko na jeżdżeniu bez możliwości dyżurowania, to problemu nie ma. Ale jak zatem sklasyfikować wszechstronnego użytkownika? Oto jest pytanie. Brakuje expa za dyżurki ale... Ogólnie ten cały system poziomów jest słaby jeżeli w 5 minut średnio ogarnięty "gracz" jest w stanie uzyskać poziom jaki sobie zażyczy. Najpierw należałoby zabezpieczyć/zaszyfrować dane dzięki którym dostaje się punkty doświadczenia. Obecnie prostym programem da się wszystko wyedytować, niestety. Jedną rzecz sobie chwalę, to jak się ma udostępnione swoje dane odnośnie statystyk grania na steamie, to można podejrzeć na której dyżurce/lokomotywie spędziłeś najwięcej czasu. I tak. Można mięc level 150 i być chamem i bucem z kołkiem osikowym w d... Pozdrawiam. 1
Recommended Posts