Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieje kolego, że nie jestem na wyżej wysłanym zdjęciu przedstawiany jako ktoś z ich grona. Fakt faktem przebywam tam ale staram się być bezstronny nie popierając nikogo. Mnie za to ciekawi ten jakże interesujący powód bana za incydent na zastowie i nic więcej.

• I agree 2
Posted

Ban za wprowadzanie składów niezgodne z priorytetami nie następuje za pierwszym razem i np. po przyznaniu się do błędu przez Dyżurnego podczas rozgrywki. To się musi powtarzać. Po co są PT? Tylko po to żeby sobie w papierkach widniały? Zacznijcie się stosować do priorytetów to nie będzie problemu, a jak już coś zrobicie po swojemu i wyjdzie klapa kompletna to walnijcie się w pierś i tyle. To nie ma być bezmyślne wyprawianie składów jak leci, a jeśli jakiś mechanik z towarowego ma pretensje, że stoi na PT to niech zmieni skład na Dziobaka, Dyżurnego nie powinno to obchodzić, że on chce sobie jechać i blokować szlak składom z wyższym priorytetem. 

• Like 1
  • I agree 7
Posted
2 minuty temu, Grandal74 napisał(a):

Ban za wprowadzanie składów niezgodne z priorytetami nie następuje za pierwszym razem i np. po przyznaniu się do błędu przez Dyżurnego podczas rozgrywki. To się musi powtarzać. Po co są PT? Tylko po to żeby sobie w papierkach widniały? Zacznijcie się stosować do priorytetów to nie będzie problemu, a jak już coś zrobicie po swojemu i wyjdzie klapa kompletna to walnijcie się w pierś i tyle. To nie ma być bezmyślne wyprawianie składów jak leci, a jeśli jakiś mechanik z towarowego ma pretensje, że stoi na PT to niech zmieni skład na Dziobaka, Dyżurnego nie powinno to obchodzić, że on chce sobie jechać i blokować szlak składom z wyższym priorytetem. 

Nie będę polemizował, wyjaśni to wyższa instancja, natomiast w moim przypadku nie wystąpiło złamanie regulaminu. Konsultacje moderatorów z kolesiami, kiedy interweniować też będą wyjaśnione. O dziwo mój ban jest powiązany z moderatorem, który może być podejrzewany o takie ustawki. Ostatnio poszła skarga na discordzie ponieważ Myku przytrzymał towara. Podwójne standardy? 

Posted
3 minuty temu, IDDE KsaweryPL napisał(a):

wyjaśni to wyższa instancja

A jaka to instancja jak od banu nie można się odwołać a przystępując do gry akceptujesz regulamin? 

• I agree 2
Posted
2 minuty temu, misiek_131415 napisał(a):

A jaka to instancja jak od banu nie można się odwołać a przystępując do gry akceptujesz regulamin? 

Są różne możliwości. Konsumenci mają swoje prawa. Zapłaciłeś za grę, jesteś konsumentem. Natomiast regulamin obowiązuje obie strony. I jeśli ma błędne zapisy lub niewyjaśnione kwestie (czegoś w nim brakuje) to obowiązują przepisy kodeksu cywilnego.  A czy czegoś w nim nie brakuje, to kwestia dla prawników.  Trzeba też zaznaczyć, że moderatorzy sami siebie, też nie mogą oceniać. Ale jest twórca, wydawca gry, którym obsługa klienta wymyka się spod kontroli.  Najwyższy czas się przyjrzeć sprawie. Dobranoc 

Posted

Bezmyślnie wyprawia składy AI. I nie ma to znaczenia, czy jest to na CMK, Kozłowie, czy gdziekolwiek. To po pierwsze. Po drugie. Samemu wyprawiam składy wcześniej, nie stosując PT jak mam możliwości i wara komukolwiek z tego tytułu do mnie się dowalić. Po trzecie. Wszyscy zapominacie o jednym. To jest gra. Symulator. Nie rzeczywistość. Jeśli ktoś tego nie umie pojąć bo ma za daleko do mózgu, to jego problem. Tu nie da się zrobić choćby drugich Szczekocin. Nie będę wchodził w polemikę co do słuszności bana. Przedstawiona sytuacja nie daje pełnego obrazu sytuacji ruchowej. Z tego co przedstawiono bana bym nie dał.  Ten kto bana dał, jeśli nie jest głupi to z pewnością to wie. Wrogiem systemu jest ten, kto ośmieli się poddać w wątpliwość zasadność zapodanego bana. Mogę być wrogiem publicznym nr. 1, elementem wywrotowym, bądź kimkolwiek. Ale wy wszyscy skrupulatnie korzystający z tej malutkiej władzy jaką wam ktoś dał zasługujecie na słowa pogardy. Na nic więcej.

• Like 1
Posted
54 minuty temu, Akuma Masayoshi napisał(a):

Mam nadzieje kolego, że nie jestem na wyżej wysłanym zdjęciu przedstawiany jako ktoś z ich grona. Fakt faktem przebywam tam ale staram się być bezstronny nie popierając nikogo. Mnie za to ciekawi ten jakże interesujący powód bana za incydent na zastowie i nic więcej.

Ja ogólnie nie rozumiem oceniania naszej grupy. Ktoś kiedyś został zle potraktowany? Czy coś bo to wszystko co czytam brzmi jakby nasza ekipa nagle ściągała pendziaki na Bok i rozwijała czerwony dywan dla Kaczego zeby przejechal sobie jakimś pociągiem xD

• Haha 1
Posted
11 minut temu, pomperek napisał(a):

Bezmyślnie wyprawia składy AI. I nie ma to znaczenia, czy jest to na CMK, Kozłowie, czy gdziekolwiek. To po pierwsze. Po drugie. Samemu wyprawiam składy wcześniej, nie stosując PT jak mam możliwości i wara komukolwiek z tego tytułu do mnie się dowalić. Po trzecie. Wszyscy zapominacie o jednym. To jest gra. Symulator. Nie rzeczywistość. Jeśli ktoś tego nie umie pojąć bo ma za daleko do mózgu, to jego problem. Tu nie da się zrobić choćby drugich Szczekocin. Nie będę wchodził w polemikę co do słuszności bana. Przedstawiona sytuacja nie daje pełnego obrazu sytuacji ruchowej. Z tego co przedstawiono bana bym nie dał.  Ten kto bana dał, jeśli nie jest głupi to z pewnością to wie. Wrogiem systemu jest ten, kto ośmieli się poddać w wątpliwość zasadność zapodanego bana. Mogę być wrogiem publicznym nr. 1, elementem wywrotowym, bądź kimkolwiek. Ale wy wszyscy skrupulatnie korzystający z tej malutkiej władzy jaką wam ktoś dał zasługujecie na słowa pogardy. Na nic więcej.

@pomperek To ruch oporu rośnie w siłę xD

Posted
4 godziny temu, Arkadio40 napisał(a):

Osoba którą wspomniałeś pewnie nie ma nic z tym wspólnego  zawiniłeś i poniosłeś karę 

Ktoś zapomina, kto dla kogo tutaj jest. Bo niektórym się wydaje, że gracze przychodzą służyć moderatorom i adminom i jeszcze słono za to zapłacili (ja 149.99). Takich masochistów jak ja jest stosunkowo sporo.

Posted (edited)
28 minut temu, pomperek napisał(a):

Bezmyślnie wyprawia składy AI. I nie ma to znaczenia, czy jest to na CMK, Kozłowie, czy gdziekolwiek. To po pierwsze. 

Czy mam rozumieć, że stosując te porównanie chcesz, aby również VD był karany, bo przecież wysłał TME przed EIE?

Po drugie. Samemu wyprawiam składy wcześniej, nie stosując PT jak mam możliwości i wara komukolwiek z tego tytułu do mnie się dowalić.

Jeżeli wypuszczenie takowego składu przed czasem powoduje opóźnienie pociągu o wyższej kategorii to moderacja ma jak najbardziej prawo ingerować w takiej sytuacji. Sam gracz również ma prawo wytknąć takowy błąd po stronie dyżurnego ruchu.

Po trzecie. Wszyscy zapominacie o jednym. To jest gra. Symulator. Nie rzeczywistość. Jeśli ktoś tego nie umie pojąć bo ma za daleko do mózgu, to jego problem.

Chyba kolega nie do końca rozumie terminu symulatora w dziedzinie gier komputerowych. Pozwolę sobie przetoczyć. 

Symulator - rodzaj gry komputerowej, którego celem jest wierne odwzorowanie wrażeń i doświadczeń z codziennego życia.

Czyli sugerując się definicją, Simrail ma za zadanie symulowanie codziennych sytuacji ruchowych wraz z przepisami obowiązującymi na sieci PKP PLK.

Tu nie da się zrobić choćby drugich Szczekocin

Taborowo częściowo. Lecz w przypadku odwzorowania samych wydarzeń na spokojnie dałoby radę. BA! Nawet powstał scenariusz poświęcony katastrofie pod Szczekocinami. Gorąco polecam. 

Przedstawiona sytuacja nie daje pełnego obrazu sytuacji ruchowej. Z tego co przedstawiono bana bym nie dał.  Ten kto bana dał, jeśli nie jest głupi to z pewnością to wie. Wrogiem systemu jest ten, kto ośmieli się poddać w wątpliwość zasadność zapodanego bana. 

Logi co innego wskazują. Zrzuty mapy również. 412020 mógł być trzymany bez problemu na dowolnym torze głównym dodatkowym do czasu przejazdu 3126 przez Kozłów i zrobienia dojścia do Sprowy. DR postąpił inaczej i jaki tego efekt? Przerwa na jedynie tryb DR na okres doby.

Mogę być wrogiem publicznym nr. 1, elementem wywrotowym, bądź kimkolwiek. Ale wy wszyscy skrupulatnie korzystający z tej malutkiej władzy jaką wam ktoś dał zasługujecie na słowa pogardy. Na nic więcej.

Myślę że to nie wymaga większego komentarza. Ręce opadają.

Edited by pan kura
  • Thanks 1
  • I agree 5
Posted
4 minuty temu, KiKi napisał(a):

Ja ogólnie nie rozumiem oceniania naszej grupy. Ktoś kiedyś został zle potraktowany? Czy coś bo to wszystko co czytam brzmi jakby nasza ekipa nagle ściągała pendziaki na Bok i rozwijała czerwony dywan dla Kaczego zeby przejechal sobie jakimś pociągiem xD

Tworzenie się jakichkolwiek nieformalnych grup użytkowników stwarza pokusę do nadużyć. Przedstawiony fragment dialogu pomiędzy członkami grupy Elite, dowodzi tego najlepiej. Jeśli do tego grona wejdzie admin, moder lub ktokolwiek funkcyjny, nikt mi nie powie, że to nie stanowi pokusy. Taki szary użytkownik jak ja jestem dla takich skazany na porażkę. 

• I agree 1
Posted (edited)

Jako użytkownik, który dostał bana już 8 razy w tej grze to śmiem się wypowiedzieć, że... To co widzę to czyste dno. Nikt się nad tobą nie znęca, a moderator, o którym wspominasz jest bezstronny i kiedy nasza ekipa coś zawali to mówi nam to jawnie i konkretnie. Są pewne rzeczy, w których da się z tobą zgodzić, aczkolwiek 3/4 tego co gadasz to są bujdy na resorach. Sam osobiście robiłem spore cyrki na oficjalu o niektóre bany - czasami miałem rację, czasami nie, ale z jakiegoś powodu kiedy faktycznie ban mi się należał to stuliłem w końcu buśkę i czekałem na termin unbana, jak cywilizowany homo sapiens. W życiu nie zrobiłem tak potężnego wała, żeby powoływać cały dev team z powodu bloka. Nasza ekipa ma to do siebie, że umiemy... uwaga, słowo klucz: odpowiedzieć ogniem, ale nie mamy w zwyczaju atakować jako pierwsi. Screeny z nieoficjalnego discorda nic nie wnoszą, bo są wyrwane z kontekstu, a mongolskie teorie jakoś mnie nie przekonują. Sam zapracowałeś na wylot - celowe utrudnianie gry i przyznawanie się do tego samo w sobie prosi się o interwencję.

A co do "kółka wzajemnej adoracji" jakie mamy... Elita to grono z potężnym stażem (sięgającym playtestów), mamy na koncie kilka udanych wydarzeń, stąd jesteśmy rozpoznawalni. Jeżeli komuś nasza grupa przeszkadza to niech po prostu do nas nie skacze, by nam dopiec tylko niech po prostu omija. Traktujemy wszystkich tak, jak sami jesteśmy traktowani.

Ode mnie tyle. Miłej nocki, dzionka i etc.

EDIT: Wypowiedź kierowana głównie w kierunku IDDE KsaweryPL

Edited by Xevoni
  • Haha 2
  • I agree 4
Posted
3 minuty temu, pan kura napisał(a):

Czy mam rozumieć, że stosując te porównanie chcesz, aby również VD był karany, bo przecież wysłał TME przed EIE?

Jeżeli wypuszczenie takowego składu przed czasem powoduje opóźnienie pociągu o wyższej kategorii to moderacja ma jak najbardziej prawo ingerować w takiej sytuacji. Sam gracz również ma prawo wytknąć takowy błąd po stronie dyżurnego ruchu.

Chyba kolega nie do końca rozumie terminu symulatora w dziedzinie gier komputerowych. Pozwolę sobie przetoczyć. 

Symulator - rodzaj gry komputerowej, którego celem jest wierne odwzorowanie wrażeń i doświadczeń z codziennego życia.

Czyli sugerując się definicją, Simrail ma za zadanie symulowanie codziennych sytuacji ruchowych wraz z przepisami obowiązującymi na sieci PKP PLK

Taborowo częściowo lecz w przypadku odwzorowania samych wydarzeń na spokojnie dałoby się odwzorować. BA! Nawet powstał scenariusz poświęcony katastrofie pod Szczekocinami. Gorąco polecam. 

Logi co innego wskazują. Zrzuty mapy również. 412020 mógł być trzymany bez problemu na dowolnym torze głównym dodatkowym do czasu przejazdu 3126 przez Kozłów i zrobienia dojścia do Sprowy. DR postąpił inaczej i jaki tego efekt? Przerwa na jedynie tryb DR na okres doby.

Myślę że to nie wymaga większego komentarza

To, że powstał taki scenariusz, to wiem. Ale na multi tego nie zrobi. To szczegół akurat jest. Wiem, co to symulator. Odwzorowanie, ale nie rzeczywistość. Nadgorliwość moderatorów wynikająca z ich poczucia władzy jest dla mnie bezdyskusyjna i nie będe w tym temacie wchodził w polemikę pozostając przy swojej opinii wynikającej z doświadczenia życiowego i znajomości mentalności naszej nacji. Niech poparciem mojej tezy będzie zamieszczony zrzut wymiany opinii grupy Elite. To, że piszę co uważam jest moja sprawą. Forum jest platformą wyrażania opinii. A czy to się komuś podoba, czy nie to mi kompletnie wisi.

Posted

No już dzieci koniec tej awantury. Priorytetów trzeba przestrzegać i po to jest EDR by z niego korzystać. To nie "gierka w ciuchcię" gdzie można puszczać jak leci tylko obowiązują tu jakieś zasady. Jak się zasad stosować nie chce to pozostaje tryb jednoosobowy lub serwer INT9. PL3 to najbardziej oblegany serwer i trzeba przestrzegać standardów by ruch w miarę płynnie szedł bo to publiczny serwer a nie prywatny folwark. Ban należy potraktować jako czas do refleksji nad swoim postępowaniem a nie na knucie jakiś pozwów zbiorowych czy planów "zniszczenia" firmy bo tu już komuś solidnie peron odjeżdża.

• Like 1
  • Thanks 2
  • I agree 3
Posted

Uderz w stół i nożyce się odezwą. Poniższe screeny wyczerpują rozmowę o niezalezności ekipy moderatorów. Tym bardziej, że moja osoba słynie na grze z Postojów technicznych na Będzinie dla 90% skladów towarowych, które mają to wpisane do EDR. A sytuacja na zastowie. To nie było blokowanie ruchu bo express dojechał bezkolizyjnie do stacji niedźwiedź. Pozdrawiam serdecznie, życzę miłego dnia.

Screenshot_20250804_071530_Steam Chat.png

Screenshot_20250804_071557_Steam Chat.png

• Haha 3
Posted

@IDDE KsaweryPL Dostałeś bana za te PT dla towarów w Będzinie? Czy za coś innego? Pomijam fakt, że PT nie jest obowiązkowy i jeśli nie jest potrzebny do przepuszczenia szybszego pociągu to trzymanie składu dla samego trzymania też nie ma sensu.

I napisz jeszcze co według Ciebie pokazują te zrzuty ekranu, bo ja nic dziwnego tutaj nie widzę.

• I agree 2
Posted
Godzinę temu, IDDE KsaweryPL napisał(a):

Screenshot_20250804_071557_Steam Chat.png

Jakże miło, że pod moją wypowiedź wstawiłeś screena, który ewidentnie potwierdza, że nie wykorzystujemy moderatorów na siłę, by banować ludzi tylko dajemy im wykonywać swoją robotę. Napisałem wyraźnie, że jeśli zacznie się znowu jazda na jego temat (przy okazji mając na myśli system raportów) to wtedy niech reaguje, a nie "rób to i tamto na moją komendę, bo Burżuazja się bawi!". Taka właśnie jest praca moderatora. A fakt o tym, że będę każdorazowo dawał znać, co Myku wyprawia, dobitnie świadczy, że chłop ewidentnie robi syf, którego wiele osób było świadkiem lub nawet poczuło się urażonych z jego powodu. Tym screenem właśnie sam się dobiłeś, congrats 😛

A powiadamiać moderatorów każdy sobie może - nie tylko ja. Tak samo jak ty zbuntowałeś się na discordzie i dostałeś bana tego samego dnia. Ja jakoś tyle razy robiłem burzę, przy okazji dostając muty, a jakoś do dzisiaj jestem na oficjalnym discordzie - mogę czytać, pisać, screeny wstawiać, udzielać się... A kiedyś swojego czasu może i byłem bardzo wybrykowy, ale jakoś ani razu nie zarobiłem tam bana, bo:
1) Często (choć nie zawsze, ale jednak) w tym co mówiłem było ziarno prawdy
2) Nie przegiąłem granicy, która na dzień dobry wsadziłaby mnie na wychodne

Tobie wystarczyło raz i już załatwiłeś sobie (prawdopodobnie) perma na serwie. Swoje to świadczy.

image.thumb.png.6eee18200ff7620faa0a2b7a828253df.png

Coś jeszcze dodać do zamówienia, czy mogę się zająć swoim żyćkiem? Z góry dzięki.

• Like 1
Posted (edited)
15 godzin temu, wojtip napisał(a):

Proszę mi powiedzieć czy tu się jakieś jaja robi w tej grze?????

Zostałem wywalony z serwera, dostałem jakiegoś bana. Przypuszczam za to że pociągiem EIP jechał użytkownik "Kaczy" zaznaczam jechał opóźnionym pociągiem i musiał poczekać parę minut na stacji "Kozłów" gdyż szlak przed nim był zajęty. Zapewne gdzieś tą straszna sprawę zgłosił i ktoś mnie wywalił normalnie mam karę. Teraz serwer odrzuca mnie nie chce wpuścić do gry jako DR.

Szanowna administracjo to są jaja???? jakieś???? 

Zakupiłem produkt który jest grą a wy teraz mnie ograniczacie do jej używania????? Przecież to jest kradzież.

Tutaj widzę że się zrobiło jak kiedyś w symulatorze TD2 no prywatne podwórko widzę. Tam nawet nie można było już oddychać bo młodzież sobie banowała wszystko. Tylko tamta gra jest za darmo.

I może ktoś mi powie ile taki ban teraz będzie trwał?

Od samego początku wiele razy człowiek stał przed semaforem z dojazdem do celu o czasie można pomarzyć ale cóż gra dalej a tutaj proszę jedzie pan zawodnik i sobie wywala z legalnie kupionej gry innego gracza to są kpiny.

Proszę o odpowiedź.

Problem zgłoszę do swojego prawnika.

Z mojego punktu widzenia – jako normalnego gracza, który korzysta z tej gry zgodnie z zasadami i traktuje ją poważnie, ale bez przesady – sytuacja z banem gracza „Wojtip” jest dość prosta. Choć na początku można było odnieść wrażenie, że to on został „pokrzywdzony”, to po przyjrzeniu się całej sprawie jasno widać, że ban był w pełni zasłużony.

W skrócie: Wojtip jechał opóźnionym pociągiem EIP i trafił na sytuację, w której musiał chwilę poczekać na wjazd do stacji Kozłów. To się zdarza – taki jest system. Szlak był zajęty, więc semafor nie mógł zostać od razu otwarty. W tej grze prowadzenie ruchu to nie jest jedno kliknięcie i już — trzeba zsynchronizować wiele rzeczy, często na żywo, z innymi graczami. Tego typu drobne postoje to normalna część rozgrywki, a nie powód do paniki, frustracji czy donoszenia na kogoś.

I teraz dochodzimy do sedna sprawy: nie chodzi o to, że Wojtip się zatrzymał. Chodzi o to, jak się zachował po fakcie. Zamiast potraktować to jak dorosły gracz — że czasem coś się opóźni, bo taka jest kolej i taki jest symulator — zaczął działać emocjonalnie. Najprawdopodobniej zgłosił mnie (lub innego DR-a), próbując przedstawić sytuację jako „nadużycie” albo „złośliwe działanie”. A tak nie było. Wszystko odbyło się zgodnie z zasadami ruchu.

Administracja gry to sprawdziła. Gdyby rzeczywiście miało miejsce jakieś nadużycie z mojej strony, kara spadłaby na mnie. Ale nie – to Wojtip dostał bana, i to nie bez powodu. Gdyby był to jego pierwszy wybryk, być może skończyłoby się na ostrzeżeniu. Ale skoro dostał konkretną karę, to zapewne nie pierwszy raz próbował wykorzystywać system zgłoszeń do rozwiązywania swoich frustracji. A to się po prostu nie może dziać w takiej grze.

W symulatorze, gdzie każdy odpowiada za swój fragment ruchu i gdzie cała rozgrywka opiera się na wzajemnym zaufaniu i współpracy, nie ma miejsca na graczy, którzy wykorzystują system zgłoszeń jako broń osobistą. To niszczy atmosferę i zniechęca ludzi, którzy chcą prowadzić ruch uczciwie.

Edited by Orzeł85A
  • Confused 1
  • I agree 1
Posted
26 minut temu, Orzeł85A napisał(a):

Z mojego punktu widzenia – jako normalnego gracza, który korzysta z tej gry zgodnie z zasadami i traktuje ją poważnie, ale bez przesady – sytuacja z banem gracza „Wojtip” jest dość prosta. Choć na początku można było odnieść wrażenie, że to on został „pokrzywdzony”, to po przyjrzeniu się całej sprawie jasno widać, że ban był w pełni zasłużony.

W skrócie: Wojtip jechał opóźnionym pociągiem EIP i trafił na sytuację, w której musiał chwilę poczekać na wjazd do stacji Kozłów. To się zdarza – taki jest system. Szlak był zajęty, więc semafor nie mógł zostać od razu otwarty. W tej grze prowadzenie ruchu to nie jest jedno kliknięcie i już — trzeba zsynchronizować wiele rzeczy, często na żywo, z innymi graczami. Tego typu drobne postoje to normalna część rozgrywki, a nie powód do paniki, frustracji czy donoszenia na kogoś.

I teraz dochodzimy do sedna sprawy: nie chodzi o to, że Wojtip się zatrzymał. Chodzi o to, jak się zachował po fakcie. Zamiast potraktować to jak dorosły gracz — że czasem coś się opóźni, bo taka jest kolej i taki jest symulator — zaczął działać emocjonalnie. Najprawdopodobniej zgłosił mnie (lub innego DR-a), próbując przedstawić sytuację jako „nadużycie” albo „złośliwe działanie”. A tak nie było. Wszystko odbyło się zgodnie z zasadami ruchu.

Administracja gry to sprawdziła. Gdyby rzeczywiście miało miejsce jakieś nadużycie z mojej strony, kara spadłaby na mnie. Ale nie – to Wojtip dostał bana, i to nie bez powodu. Gdyby był to jego pierwszy wybryk, być może skończyłoby się na ostrzeżeniu. Ale skoro dostał konkretną karę, to zapewne nie pierwszy raz próbował wykorzystywać system zgłoszeń do rozwiązywania swoich frustracji. A to się po prostu nie może dziać w takiej grze.

W symulatorze, gdzie każdy odpowiada za swój fragment ruchu i gdzie cała rozgrywka opiera się na wzajemnym zaufaniu i współpracy, nie ma miejsca na graczy, którzy wykorzystują system zgłoszeń jako broń osobistą. To niszczy atmosferę i zniechęca ludzi, którzy chcą prowadzić ruch uczciwie.

Czy ty kolego graczu wiesz o czym piszesz????????? Zacznij czytać od pierwszej strony.

Z całym szacunkiem.

• Haha 1
Posted (edited)
10 godzin temu, Michał_Wx napisał(a):

No już dzieci koniec tej awantury.

To fakt koniec dzieci już tej awantury raczej nic to lepszego nie wniesie do gry.

Priorytetów trzeba przestrzegać i po to jest EDR by z niego korzystać. To nie "gierka w ciuchcię" gdzie można puszczać jak leci tylko obowiązują tu jakieś zasady.

Zapewne są zasady i zapewne jest regulamin oczywiście zgadzam się że tego wszystkiego trzeba przestrzegać tylko proszę o link do regulaminu gry bo nie chciałbym więcej dostać BANA za przewinienie za używanie prywatnej gry na wspólnym serwerze. 

PL3 to najbardziej oblegany serwer i trzeba przestrzegać standardów by ruch w miarę płynnie szedł bo to publiczny serwer a nie prywatny folwark

Piękne słowa. To nie prywatny folwark panów z jakiś tam grup czy innych kolegów.

Nie będę więcej cytował. Taki trochę chyba nie ogarnięty jestem mimo iż mógłbym zapewne być co niektórym tu osobom ojcem.

Ktoś tu pisał o systemie zgłoszeń itd. A gdzie to się robi? ktoś podpowie????

Już raz to pisałem że patologia która występowała w symku TD2 weszła już i tutaj zapewne są gracze którzy szumnie tu także dotarli i zamiast zająć się zabawą w "ciuchcię" zajmują się zgłaszaniem donoszeniem itd.

Ile razy człowiek czekał wiecznie opóźniony i ok. TAKA GRA. spoko się mówi. Nikogo nie zgłaszałem nie wiem nawet jak. Szkoda gadać.

Widzę że temat jest rozległy i jednak z wspaniałym systemem kar na komercyjnej grze nie wszyscy się zgadzają

Dziękuję za zainteresowanie tematem.

I nadal uważam że zostałem potraktowany jak g............ cóż ...

Edited by wojtip
  • I agree 1
Posted (edited)

Przebieg zdarzenia:

• 17:18 - pociąg 412040 kontrolowany przez bota zbliża się do do semafora wjazdowego  (PLANOWO)
  • 17:20 - pociąg 412040 kontrolowany przez bota odjeżdża spod semafora wyjazdowego w kierunku podg. Starzyny (18 minut przed planowanym odjazdem)
  • 17:21 - pociąg 412040 zostaje przejęty przez gracza алёша попович
  • 17:30 - pociąg 3126 prowadzony przez Elite | Kaczy zbliża się do do semafora wjazdowego (8 minut opóźnienia)
  • 17:32 - pociąg 3126 prowadzony przez Elite | Kaczy zbliża się do do semafora wyjazdowego (10 minut opóźnienia)
  • 412040 w tym momencie znajduje się na wysokości wsi Stary Węgrzynów
  • 17:38 - pociąg 3126 prowadzony przez Elite | Kaczy odjeżdża spod semafora wyjazdowego w kierunku podg. Starzyny (16 minut opóźnienia)
  • 17:40 - pociąg 3126 prowadzony przez Elite | Kaczy wyjeżdża na szlak (18 minut opóźnienia)

Jak widać zachowałeś się w sposób nieprawidłowy, więc ban jest jak najbardziej zasadny. 

Zignorowałeś PT pociągu 412040 i tym samym wyprawiłeś go przed EIP 3126 który posiada większy priorytet.

Tak czy inaczej nie zachowałeś przewidzianej w rozkładzie kolejności wyprawiania pociągów.

Edited by P.Wiśnia
  • Like 1
  • Thanks 2
  • I agree 2
Posted
18 minut temu, wojtip napisał(a):

Zapewne są zasady i zapewne jest regulamin oczywiście zgadzam się że tego wszystkiego trzeba przestrzegać tylko proszę o link do regulaminu gry bo nie chciałbym więcej dostać BANA za przewinienie za używanie prywatnej gry na wspólnym serwerze

22.JPG.043abf4b0d0ec4858bd2d4749b8977e5.JPG

11.thumb.JPG.4899893bf4857fe52df5552afacc9375.JPG

W czasie gry klawisz F6 jak nie masz w lewy górnym rogu samouczka widocznego skrótu. Nie możesz zagrać w SIMRAIL zanim zaakceptujesz EULA SIMRAIL na STEAM. To Twój problem że klikasz AKCEPTUJĘ bez czytania zawartości.  

20 minut temu, wojtip napisał(a):

Taki trochę chyba nie ogarnięty jestem mimo iż mógłbym zapewne być co niektórym tu osobom ojcem.

Byś się zdziwił co do wieku. Przypuszczam że polemizujesz z ludźmi w swoim wieku. Dziecko by dawno zrozumiało że zrobiło źle. 

22 minuty temu, wojtip napisał(a):

Ktoś tu pisał o systemie zgłoszeń itd. A gdzie to się robi? ktoś podpowie????

Klawisz TAB w czasie gry i tam jest ikonka do raportowania złych zachowań

22 minuty temu, wojtip napisał(a):

Już raz to pisałem że patologia która występowała w symku TD2 weszła już i tutaj zapewne są gracze którzy szumnie tu także dotarli i zamiast zająć się zabawą w "ciuchcię" zajmują się zgłaszaniem donoszeniem itd.

Patologia to wysyłanie towarowego przed pendolino mimo że mial stać jeszcze 16 minut. Ty nadal nie widzisz że swoim złym ruchem psujesz komuś zabawę grę? Sam jesteś na tym serwerze? Tylko Ty sie liczysz? Nie umiesz w zespole grać to na single player zapraszam. 

26 minut temu, wojtip napisał(a):

Widzę że temat jest rozległy i jednak z wspaniałym systemem kar na komercyjnej grze nie wszyscy się zgadzają

Dziękuję za zainteresowanie tematem.

I nadal uważam że zostałem potraktowany jak g............ cóż ...

Zgadzać sie nie musisz. Możesz pikietę nawet pod Simkolem zrobić. Jedynie co musisz to przestrzegać zasad:)))) 

Zostałeś potraktowany prawidłowo. 

Nadal mimo że dostałeś dowody Twojej winy na stół, nadal uważasz że jesteś pokrzywdzony?  Masz screeny że widac czarno na białym jak bez PT puszczasz towarek przed kaczego. 

Wypadało by zamilczeć jak już przeprosić nie potrafisz. 

• Like 1
  • I agree 2
Posted
11 godzin temu, pomperek napisał(a):

Do pierwszego: AI to AI, a człowiek powinien myśleć.

Do drugiego: Jak masz możliwości to nic nie stoi na przeszkodzie, ale dalej bierzesz za swoje decyzje w grze odpowiedzialność. Za takie działanie nie dostaniesz bana. 

Do drugiego część II: "wara komukolwiek"... Chyba trochę (nawet nie tak trochę) cię ponosi. Co do symulatora, a nie rzeczywistości to wchodzi tu w grę pewna rzecz. Rozwalanie rozgrywki, które działa wg. pewnych reguł. To nie jest "Wolność Tomku w swoim domku" bo nie jesteś w rozgrywce sam. Jeśli tego nie rozumiesz to nie wiem kto tu ma daleko do orzeszka. Odpalisz sobie scenariusz to rób sobie w nim co chcesz, możesz nawet całą trasę tyłem przejechać jak masz takie fantazje, ale tryb wieloosobowy to nie piaskownica dla jednej osoby.

Na sam koniec... Mam wrażenie, że robisz z siebie wielce pokrzywdzonego i walczącego z systemem zła w jedynie słusznej sprawie.  Za stary jestem, żeby nie zauważyć, że występuje tu myślenie "płacę to ma być tak jak chcę, a jeśli nie to wszystkim wam pokaże moje zdanie". Błędnie obrana droga delikatnie rzecz ujmując.  

• Like 1
  • I agree 3
Posted
21 minut temu, misiek_131415 napisał(a):

Nadal mimo że dostałeś dowody Twojej winy na stół, nadal uważasz że jesteś pokrzywdzony?  Masz screeny że widac czarno na białym jak bez PT puszczasz towarek przed kaczego. 

Panie kolego.

Ja nie neguję tego że sytuacja owa nie zaistniała. W którymś z pierwszych postów napisałem że taka sytuacja miała miejsce. Że pan Kaczy został wypuszczony z kolejnym opóźnieniem mimo że już miał opóźnienie ja temu nie zaprzeczam. Wstawiacie screny do sytuacji do której ja się przyznałem. Tak zrobiłem tak nie celowo. 

Tutaj mi chodzi o KARANIE BANAMI zabraniającymi mi grać. 

Przepraszać nikogo nie zamierzam bo nie mam za co. Niech każdy uderzy się w pierś z was i powie kiedy przez pomyłkę kogoś tam wypuścił itd. Wszyscy są idealni? Kumplostwo tutaj występuje i nie mów mi ze nie mam racji. 

Temat należy zakończyć.

Życzę wszystkim abyście jechali zgodnie z planem zawsze - mi sie prawie nie udaje. A nie zgłaszajcie za często wszystkich DR bo się okaże że za sobą będziecie mieli same BOTY

30 minut temu, misiek_131415 napisał(a):

Byś się zdziwił co do wieku. Przypuszczam że polemizujesz z ludźmi w swoim wieku. Dziecko by dawno zrozumiało że zrobiło źle. 

Tak na koniec po co ta agresja. Ja kolego graczu nie obrażam CIĘ.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy