Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieje kolego, że nie jestem na wyżej wysłanym zdjęciu przedstawiany jako ktoś z ich grona. Fakt faktem przebywam tam ale staram się być bezstronny nie popierając nikogo. Mnie za to ciekawi ten jakże interesujący powód bana za incydent na zastowie i nic więcej.

• I agree 1
Posted

Ban za wprowadzanie składów niezgodne z priorytetami nie następuje za pierwszym razem i np. po przyznaniu się do błędu przez Dyżurnego podczas rozgrywki. To się musi powtarzać. Po co są PT? Tylko po to żeby sobie w papierkach widniały? Zacznijcie się stosować do priorytetów to nie będzie problemu, a jak już coś zrobicie po swojemu i wyjdzie klapa kompletna to walnijcie się w pierś i tyle. To nie ma być bezmyślne wyprawianie składów jak leci, a jeśli jakiś mechanik z towarowego ma pretensje, że stoi na PT to niech zmieni skład na Dziobaka, Dyżurnego nie powinno to obchodzić, że on chce sobie jechać i blokować szlak składom z wyższym priorytetem. 

• I agree 3
Posted
2 minuty temu, Grandal74 napisał(a):

Ban za wprowadzanie składów niezgodne z priorytetami nie następuje za pierwszym razem i np. po przyznaniu się do błędu przez Dyżurnego podczas rozgrywki. To się musi powtarzać. Po co są PT? Tylko po to żeby sobie w papierkach widniały? Zacznijcie się stosować do priorytetów to nie będzie problemu, a jak już coś zrobicie po swojemu i wyjdzie klapa kompletna to walnijcie się w pierś i tyle. To nie ma być bezmyślne wyprawianie składów jak leci, a jeśli jakiś mechanik z towarowego ma pretensje, że stoi na PT to niech zmieni skład na Dziobaka, Dyżurnego nie powinno to obchodzić, że on chce sobie jechać i blokować szlak składom z wyższym priorytetem. 

Nie będę polemizował, wyjaśni to wyższa instancja, natomiast w moim przypadku nie wystąpiło złamanie regulaminu. Konsultacje moderatorów z kolesiami, kiedy interweniować też będą wyjaśnione. O dziwo mój ban jest powiązany z moderatorem, który może być podejrzewany o takie ustawki. Ostatnio poszła skarga na discordzie ponieważ Myku przytrzymał towara. Podwójne standardy? 

Posted
3 minuty temu, IDDE KsaweryPL napisał(a):

wyjaśni to wyższa instancja

A jaka to instancja jak od banu nie można się odwołać a przystępując do gry akceptujesz regulamin? 

Posted
2 minuty temu, misiek_131415 napisał(a):

A jaka to instancja jak od banu nie można się odwołać a przystępując do gry akceptujesz regulamin? 

Są różne możliwości. Konsumenci mają swoje prawa. Zapłaciłeś za grę, jesteś konsumentem. Natomiast regulamin obowiązuje obie strony. I jeśli ma błędne zapisy lub niewyjaśnione kwestie (czegoś w nim brakuje) to obowiązują przepisy kodeksu cywilnego.  A czy czegoś w nim nie brakuje, to kwestia dla prawników.  Trzeba też zaznaczyć, że moderatorzy sami siebie, też nie mogą oceniać. Ale jest twórca, wydawca gry, którym obsługa klienta wymyka się spod kontroli.  Najwyższy czas się przyjrzeć sprawie. Dobranoc 

Posted

Bezmyślnie wyprawia składy AI. I nie ma to znaczenia, czy jest to na CMK, Kozłowie, czy gdziekolwiek. To po pierwsze. Po drugie. Samemu wyprawiam składy wcześniej, nie stosując PT jak mam możliwości i wara komukolwiek z tego tytułu do mnie się dowalić. Po trzecie. Wszyscy zapominacie o jednym. To jest gra. Symulator. Nie rzeczywistość. Jeśli ktoś tego nie umie pojąć bo ma za daleko do mózgu, to jego problem. Tu nie da się zrobić choćby drugich Szczekocin. Nie będę wchodził w polemikę co do słuszności bana. Przedstawiona sytuacja nie daje pełnego obrazu sytuacji ruchowej. Z tego co przedstawiono bana bym nie dał.  Ten kto bana dał, jeśli nie jest głupi to z pewnością to wie. Wrogiem systemu jest ten, kto ośmieli się poddać w wątpliwość zasadność zapodanego bana. Mogę być wrogiem publicznym nr. 1, elementem wywrotowym, bądź kimkolwiek. Ale wy wszyscy skrupulatnie korzystający z tej malutkiej władzy jaką wam ktoś dał zasługujecie na słowa pogardy. Na nic więcej.

• Like 1
Posted
54 minuty temu, Akuma Masayoshi napisał(a):

Mam nadzieje kolego, że nie jestem na wyżej wysłanym zdjęciu przedstawiany jako ktoś z ich grona. Fakt faktem przebywam tam ale staram się być bezstronny nie popierając nikogo. Mnie za to ciekawi ten jakże interesujący powód bana za incydent na zastowie i nic więcej.

Ja ogólnie nie rozumiem oceniania naszej grupy. Ktoś kiedyś został zle potraktowany? Czy coś bo to wszystko co czytam brzmi jakby nasza ekipa nagle ściągała pendziaki na Bok i rozwijała czerwony dywan dla Kaczego zeby przejechal sobie jakimś pociągiem xD

• Haha 1
Posted
11 minut temu, pomperek napisał(a):

Bezmyślnie wyprawia składy AI. I nie ma to znaczenia, czy jest to na CMK, Kozłowie, czy gdziekolwiek. To po pierwsze. Po drugie. Samemu wyprawiam składy wcześniej, nie stosując PT jak mam możliwości i wara komukolwiek z tego tytułu do mnie się dowalić. Po trzecie. Wszyscy zapominacie o jednym. To jest gra. Symulator. Nie rzeczywistość. Jeśli ktoś tego nie umie pojąć bo ma za daleko do mózgu, to jego problem. Tu nie da się zrobić choćby drugich Szczekocin. Nie będę wchodził w polemikę co do słuszności bana. Przedstawiona sytuacja nie daje pełnego obrazu sytuacji ruchowej. Z tego co przedstawiono bana bym nie dał.  Ten kto bana dał, jeśli nie jest głupi to z pewnością to wie. Wrogiem systemu jest ten, kto ośmieli się poddać w wątpliwość zasadność zapodanego bana. Mogę być wrogiem publicznym nr. 1, elementem wywrotowym, bądź kimkolwiek. Ale wy wszyscy skrupulatnie korzystający z tej malutkiej władzy jaką wam ktoś dał zasługujecie na słowa pogardy. Na nic więcej.

@pomperek To ruch oporu rośnie w siłę xD

Posted
4 godziny temu, Arkadio40 napisał(a):

Osoba którą wspomniałeś pewnie nie ma nic z tym wspólnego  zawiniłeś i poniosłeś karę 

Ktoś zapomina, kto dla kogo tutaj jest. Bo niektórym się wydaje, że gracze przychodzą służyć moderatorom i adminom i jeszcze słono za to zapłacili (ja 149.99). Takich masochistów jak ja jest stosunkowo sporo.

Posted (edited)
28 minut temu, pomperek napisał(a):

Bezmyślnie wyprawia składy AI. I nie ma to znaczenia, czy jest to na CMK, Kozłowie, czy gdziekolwiek. To po pierwsze. 

Czy mam rozumieć, że stosując te porównanie chcesz, aby również VD był karany, bo przecież wysłał TME przed EIE?

Po drugie. Samemu wyprawiam składy wcześniej, nie stosując PT jak mam możliwości i wara komukolwiek z tego tytułu do mnie się dowalić.

Jeżeli wypuszczenie takowego składu przed czasem powoduje opóźnienie pociągu o wyższej kategorii to moderacja ma jak najbardziej prawo ingerować w takiej sytuacji. Sam gracz również ma prawo wytknąć takowy błąd po stronie dyżurnego ruchu.

Po trzecie. Wszyscy zapominacie o jednym. To jest gra. Symulator. Nie rzeczywistość. Jeśli ktoś tego nie umie pojąć bo ma za daleko do mózgu, to jego problem.

Chyba kolega nie do końca rozumie terminu symulatora w dziedzinie gier komputerowych. Pozwolę sobie przetoczyć. 

Symulator - rodzaj gry komputerowej, którego celem jest wierne odwzorowanie wrażeń i doświadczeń z codziennego życia.

Czyli sugerując się definicją, Simrail ma za zadanie symulowanie codziennych sytuacji ruchowych wraz z przepisami obowiązującymi na sieci PKP PLK.

Tu nie da się zrobić choćby drugich Szczekocin

Taborowo częściowo. Lecz w przypadku odwzorowania samych wydarzeń na spokojnie dałoby radę. BA! Nawet powstał scenariusz poświęcony katastrofie pod Szczekocinami. Gorąco polecam. 

Przedstawiona sytuacja nie daje pełnego obrazu sytuacji ruchowej. Z tego co przedstawiono bana bym nie dał.  Ten kto bana dał, jeśli nie jest głupi to z pewnością to wie. Wrogiem systemu jest ten, kto ośmieli się poddać w wątpliwość zasadność zapodanego bana. 

Logi co innego wskazują. Zrzuty mapy również. 412020 mógł być trzymany bez problemu na dowolnym torze głównym dodatkowym do czasu przejazdu 3126 przez Kozłów i zrobienia dojścia do Sprowy. DR postąpił inaczej i jaki tego efekt? Przerwa na jedynie tryb DR na okres doby.

Mogę być wrogiem publicznym nr. 1, elementem wywrotowym, bądź kimkolwiek. Ale wy wszyscy skrupulatnie korzystający z tej malutkiej władzy jaką wam ktoś dał zasługujecie na słowa pogardy. Na nic więcej.

Myślę że to nie wymaga większego komentarza. Ręce opadają.

Edited by pan kura
Posted
4 minuty temu, KiKi napisał(a):

Ja ogólnie nie rozumiem oceniania naszej grupy. Ktoś kiedyś został zle potraktowany? Czy coś bo to wszystko co czytam brzmi jakby nasza ekipa nagle ściągała pendziaki na Bok i rozwijała czerwony dywan dla Kaczego zeby przejechal sobie jakimś pociągiem xD

Tworzenie się jakichkolwiek nieformalnych grup użytkowników stwarza pokusę do nadużyć. Przedstawiony fragment dialogu pomiędzy członkami grupy Elite, dowodzi tego najlepiej. Jeśli do tego grona wejdzie admin, moder lub ktokolwiek funkcyjny, nikt mi nie powie, że to nie stanowi pokusy. Taki szary użytkownik jak ja jestem dla takich skazany na porażkę. 

Posted (edited)

Jako użytkownik, który dostał bana już 8 razy w tej grze to śmiem się wypowiedzieć, że... To co widzę to czyste dno. Nikt się nad tobą nie znęca, a moderator, o którym wspominasz jest bezstronny i kiedy nasza ekipa coś zawali to mówi nam to jawnie i konkretnie. Są pewne rzeczy, w których da się z tobą zgodzić, aczkolwiek 3/4 tego co gadasz to są bujdy na resorach. Sam osobiście robiłem spore cyrki na oficjalu o niektóre bany - czasami miałem rację, czasami nie, ale z jakiegoś powodu kiedy faktycznie ban mi się należał to stuliłem w końcu buśkę i czekałem na termin unbana, jak cywilizowany homo sapiens. W życiu nie zrobiłem tak potężnego wała, żeby powoływać cały dev team z powodu bloka. Nasza ekipa ma to do siebie, że umiemy... uwaga, słowo klucz: odpowiedzieć ogniem, ale nie mamy w zwyczaju atakować jako pierwsi. Screeny z nieoficjalnego discorda nic nie wnoszą, bo są wyrwane z kontekstu, a mongolskie teorie jakoś mnie nie przekonują. Sam zapracowałeś na wylot - celowe utrudnianie gry i przyznawanie się do tego samo w sobie prosi się o interwencję.

A co do "kółka wzajemnej adoracji" jakie mamy... Elita to grono z potężnym stażem (sięgającym playtestów), mamy na koncie kilka udanych wydarzeń, stąd jesteśmy rozpoznawalni. Jeżeli komuś nasza grupa przeszkadza to niech po prostu do nas nie skacze, by nam dopiec tylko niech po prostu omija. Traktujemy wszystkich tak, jak sami jesteśmy traktowani.

Ode mnie tyle. Miłej nocki, dzionka i etc.

EDIT: Wypowiedź kierowana głównie w kierunku IDDE KsaweryPL

Edited by Xevoni
  • Haha 1
  • I agree 2
Posted
3 minuty temu, pan kura napisał(a):

Czy mam rozumieć, że stosując te porównanie chcesz, aby również VD był karany, bo przecież wysłał TME przed EIE?

Jeżeli wypuszczenie takowego składu przed czasem powoduje opóźnienie pociągu o wyższej kategorii to moderacja ma jak najbardziej prawo ingerować w takiej sytuacji. Sam gracz również ma prawo wytknąć takowy błąd po stronie dyżurnego ruchu.

Chyba kolega nie do końca rozumie terminu symulatora w dziedzinie gier komputerowych. Pozwolę sobie przetoczyć. 

Symulator - rodzaj gry komputerowej, którego celem jest wierne odwzorowanie wrażeń i doświadczeń z codziennego życia.

Czyli sugerując się definicją, Simrail ma za zadanie symulowanie codziennych sytuacji ruchowych wraz z przepisami obowiązującymi na sieci PKP PLK

Taborowo częściowo lecz w przypadku odwzorowania samych wydarzeń na spokojnie dałoby się odwzorować. BA! Nawet powstał scenariusz poświęcony katastrofie pod Szczekocinami. Gorąco polecam. 

Logi co innego wskazują. Zrzuty mapy również. 412020 mógł być trzymany bez problemu na dowolnym torze głównym dodatkowym do czasu przejazdu 3126 przez Kozłów i zrobienia dojścia do Sprowy. DR postąpił inaczej i jaki tego efekt? Przerwa na jedynie tryb DR na okres doby.

Myślę że to nie wymaga większego komentarza

To, że powstał taki scenariusz, to wiem. Ale na multi tego nie zrobi. To szczegół akurat jest. Wiem, co to symulator. Odwzorowanie, ale nie rzeczywistość. Nadgorliwość moderatorów wynikająca z ich poczucia władzy jest dla mnie bezdyskusyjna i nie będe w tym temacie wchodził w polemikę pozostając przy swojej opinii wynikającej z doświadczenia życiowego i znajomości mentalności naszej nacji. Niech poparciem mojej tezy będzie zamieszczony zrzut wymiany opinii grupy Elite. To, że piszę co uważam jest moja sprawą. Forum jest platformą wyrażania opinii. A czy to się komuś podoba, czy nie to mi kompletnie wisi.

Posted

No już dzieci koniec tej awantury. Priorytetów trzeba przestrzegać i po to jest EDR by z niego korzystać. To nie "gierka w ciuchcię" gdzie można puszczać jak leci tylko obowiązują tu jakieś zasady. Jak się zasad stosować nie chce to pozostaje tryb jednoosobowy lub serwer INT9. PL3 to najbardziej oblegany serwer i trzeba przestrzegać standardów by ruch w miarę płynnie szedł bo to publiczny serwer a nie prywatny folwark. Ban należy potraktować jako czas do refleksji nad swoim postępowaniem a nie na knucie jakiś pozwów zbiorowych czy planów "zniszczenia" firmy bo tu już komuś solidnie peron odjeżdża.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy