lewnemejski Posted June 27 Posted June 27 Witam Problem dotyczy jedynie lomotyw posiadając stary typ radia na zdjęcie poniżej. Mianowicie za pomocą funkcji SetRadioChannel() nie da się ustawić w takiej lokomotywie kanału radiowego. Jeśli w pliku XML z rozkładem jazdy mamy: <StartRadioChannels> <int>5</int> </StartRadioChannels> , to również nie ustawi nam poprawnego kanału w radiu. Co więcej, powoduje to że w funkcji: OnPlayerRadioCall(trainsetInfo, radio_SelectionCall, channel) na starcie scenariusza gra mówi nam że używamy kanału który próbowaliśmy ustawić.
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Monday at 08:55 AM SIMRAIL Team Posted Monday at 08:55 AM Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #4071 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #4071
SIMRAIL Team DingDing Posted yesterday at 10:55 AM SIMRAIL Team Posted yesterday at 10:55 AM Jeśli dobrze rozumiem to chodzi tu po prostu o to, że pokrętło wyboru kanału radiowego nie odzwierciedla faktycznego stanu po wywołaniu tej funkcji, tak?
lewnemejski Posted yesterday at 12:08 PM Author Posted yesterday at 12:08 PM 1 hour ago, DingDing said: Jeśli dobrze rozumiem to chodzi tu po prostu o to, że pokrętło wyboru kanału radiowego nie odzwierciedla faktycznego stanu po wywołaniu tej funkcji, tak? Zgadza się. Startujemy z kanałem 1 nawet jak użyemy metod wspomnianych w pierwszym wpisie.
LycanAnanas Posted yesterday at 12:18 PM Posted yesterday at 12:18 PM Zgłaszałem to, ale Simrail ma wazniejsze problemy..
lewnemejski Posted yesterday at 12:50 PM Author Posted yesterday at 12:50 PM 31 minutes ago, LycanAnanas said: Zgłaszałem to, ale Simrail ma wazniejsze problemy.. To był wątek w dziale dyskusja, a nie zgłaszanie błędów to ciężko, żeby to naprawiali nie mając zgłoszenia.
LycanAnanas Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Podziękuj administracji że go nie zaakceptowała jako błąd nawet mimo, że to zbiorczy temat z błędami dot. tego scenariusza...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted 17 hours ago SIMRAIL Team Posted 17 hours ago Formalnie to kanał radiowy jest ustawiony tak jak trzeba, a problem dotyczy samej pozycji pokrętła, który za tym nie nadążą. Wystarczy usiąść na fotelu i pokrętło wskakuje jak trzeba. Poprawka na to powinna być w kolejnym paczu. 2025-07-04 22-29-24.mp4 1
Recommended Posts