Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, PL_Andrev napisał(a):

Bardzo prosty.

Grając bez podpowiedzi semaforów jest znacznie trudniej np. wyhamować ciężki skład przed S1, akurat często się zdarza że:

* gracz jedzie za wolno w stosunku do przepisowej (nie mówię o CMK, ale np. Kraków)

* gracz wrzuci hamowanie za wcześnie i skład mu stanie na rozjazdach (a odhamowanie i rozpędzenie się chwilę trwa)

* gracz rozpocznie hamowanie za późno i przejedzie S1

Zwłaszcza grając w nocy można mieć wątpliwości który semafor dotyczy którego toru.

W takich sytuacja jakiś nadgorliwy moderator może uznać że gracz narusza regulamin tj. utrudnia grę innym, prawda?

Nie rozumiem, gdzie tutaj jest mowa o blokadzie używania sygnału zastępczego.

Posted
2 godziny temu, PL_Andrev napisał(a):

W takich sytuacja jakiś nadgorliwy moderator może uznać że gracz narusza regulamin tj. utrudnia grę innym, prawda?

Nie słyszałem o banach za takie przypadkowe sytuacje, a jak ktoś blokuje każda stację, przez którą przejeżdża, bo nie umie się zatrzymać we właściwym miejscu, to niech poćwiczy na single/pustych serwerach.

Co innego, jak ktoś zablokuje rozjazdy, napisze, że czeka na odhamowanie składu i ruszy po minucie, a co innego, jak stoi pół godziny bez żadnego kontaktu.

Przypomnę też, że zawsze możemy włączyć BOTa w multiplayerze, więc jeśli faktycznie ktoś nie ogarnia jak w danym momencie ruszyć, to też nie musi blokować stacji, tylko może takiej pomocy użyć.

• I agree 2
Posted
49 minut temu, zbynak napisał(a):

Nie słyszałem o banach za takie przypadkowe sytuacje, a jak ktoś blokuje każda stację, przez którą przejeżdża, bo nie umie się zatrzymać we właściwym miejscu, to niech poćwiczy na single/pustych serwerach.

Odrobinę empatii poproszę :)

Jak wybieram skład do prowadzenia to nie patrzę na detale - niby myślę że umiem się zatrzymać we właściwym miejscu, ale 3100 ton na haku pokazało że jednak nie umiem.

Ale fakt, na trasie Kozłów-Kraków nie zawsze a tylko 2 razy miałem taką akcję. Bot też pomógł ;)

Posted

@PL_Andrev Mi też się zdarzyło nie wyhamować jak weszły nowe beczki z paliwem, dalej mi się zdarza używać bota jak coś przypadkowo kliknę i nie do końca wiem co, zdarza mi się ruszyć wolno z ciężkim składem, albo jak mi wyrzuci bezpiecznik nadmiarowy to rozpędzam się z opoznienem. Nigdy bana za takie coś nie dostałem, więc spokojnie, naprawdę trzeba się postarać, żeby taka karę dostać.

@Orzeł85A Tak z ciekawości, to kim jesteś, żeby decydować kiedy temat został wyczerpany?

• I agree 1
Posted
8 godzin temu, zbynak napisał(a):

@Orzeł85A Tak z ciekawości, to kim jesteś, żeby decydować kiedy temat został wyczerpany?

Nie trzeba decydować, czy temat jest wyczerpany — czasem po prostu widać, że rozmówcy  już nic sensownego nie dołożą.

Posted
23 minuty temu, Orzeł85A napisał(a):

Nie trzeba decydować, czy temat jest wyczerpany — czasem po prostu widać, że rozmówcy  już nic sensownego nie dołożą.

Zapytałeś gpt i takie wnioski wysnuł? Dyskusja zawsze ma sens jeśli są chętni do rozmowy.

Ponawiam, darujmy zastanawianie się nad karaniem, a dajmy dodatkowe przywileje tym, którzy na to zasługują. Serwer, gdzie będzie łatwo wylecieć, ale w zamian będą choćby podstawowe manewry czy możliwość tworzenia wcześniej ustalonych eventów. Bawmy się tym, a nie mówmy o karaniu.

• Like 1
  • I agree 3
Posted
17 godzin temu, error723 napisał(a):

Ponawiam, darujmy zastanawianie się nad karaniem, a dajmy dodatkowe przywileje tym, którzy na to zasługują. Serwer, gdzie będzie łatwo wylecieć, ale w zamian będą choćby podstawowe manewry czy możliwość tworzenia wcześniej ustalonych eventów. Bawmy się tym, a nie mówmy o karaniu.

A co ty na to aby zrobić tak aby był klarowny regulamin + zdjęte wszystkie " kagańce " to by był serwer PRO.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy