Marcion Posted Friday at 08:23 AM Author Posted Friday at 08:23 AM 1 godzinę temu, PL_Andrev napisał(a): Bardzo prosty. Grając bez podpowiedzi semaforów jest znacznie trudniej np. wyhamować ciężki skład przed S1, akurat często się zdarza że: * gracz jedzie za wolno w stosunku do przepisowej (nie mówię o CMK, ale np. Kraków) * gracz wrzuci hamowanie za wcześnie i skład mu stanie na rozjazdach (a odhamowanie i rozpędzenie się chwilę trwa) * gracz rozpocznie hamowanie za późno i przejedzie S1 Zwłaszcza grając w nocy można mieć wątpliwości który semafor dotyczy którego toru. W takich sytuacja jakiś nadgorliwy moderator może uznać że gracz narusza regulamin tj. utrudnia grę innym, prawda? Nie rozumiem, gdzie tutaj jest mowa o blokadzie używania sygnału zastępczego.
zbynak Posted Friday at 08:42 AM Posted Friday at 08:42 AM 2 godziny temu, PL_Andrev napisał(a): W takich sytuacja jakiś nadgorliwy moderator może uznać że gracz narusza regulamin tj. utrudnia grę innym, prawda? Nie słyszałem o banach za takie przypadkowe sytuacje, a jak ktoś blokuje każda stację, przez którą przejeżdża, bo nie umie się zatrzymać we właściwym miejscu, to niech poćwiczy na single/pustych serwerach. Co innego, jak ktoś zablokuje rozjazdy, napisze, że czeka na odhamowanie składu i ruszy po minucie, a co innego, jak stoi pół godziny bez żadnego kontaktu. Przypomnę też, że zawsze możemy włączyć BOTa w multiplayerze, więc jeśli faktycznie ktoś nie ogarnia jak w danym momencie ruszyć, to też nie musi blokować stacji, tylko może takiej pomocy użyć. 2
PL_Andrev Posted Friday at 09:38 AM Posted Friday at 09:38 AM 49 minut temu, zbynak napisał(a): Nie słyszałem o banach za takie przypadkowe sytuacje, a jak ktoś blokuje każda stację, przez którą przejeżdża, bo nie umie się zatrzymać we właściwym miejscu, to niech poćwiczy na single/pustych serwerach. Odrobinę empatii poproszę :) Jak wybieram skład do prowadzenia to nie patrzę na detale - niby myślę że umiem się zatrzymać we właściwym miejscu, ale 3100 ton na haku pokazało że jednak nie umiem. Ale fakt, na trasie Kozłów-Kraków nie zawsze a tylko 2 razy miałem taką akcję. Bot też pomógł ;)
zbynak Posted Friday at 10:17 AM Posted Friday at 10:17 AM @PL_Andrev Mi też się zdarzyło nie wyhamować jak weszły nowe beczki z paliwem, dalej mi się zdarza używać bota jak coś przypadkowo kliknę i nie do końca wiem co, zdarza mi się ruszyć wolno z ciężkim składem, albo jak mi wyrzuci bezpiecznik nadmiarowy to rozpędzam się z opoznienem. Nigdy bana za takie coś nie dostałem, więc spokojnie, naprawdę trzeba się postarać, żeby taka karę dostać. @Orzeł85A Tak z ciekawości, to kim jesteś, żeby decydować kiedy temat został wyczerpany? 1
adamets2 Posted Friday at 05:50 PM Posted Friday at 05:50 PM @zbynak myślałem, że to OP, ale jednak nie... 🙂 1
Orzeł85A Posted Friday at 06:33 PM Posted Friday at 06:33 PM 8 godzin temu, zbynak napisał(a): @Orzeł85A Tak z ciekawości, to kim jesteś, żeby decydować kiedy temat został wyczerpany? Nie trzeba decydować, czy temat jest wyczerpany — czasem po prostu widać, że rozmówcy już nic sensownego nie dołożą.
error723 Posted Friday at 06:59 PM Posted Friday at 06:59 PM 23 minuty temu, Orzeł85A napisał(a): Nie trzeba decydować, czy temat jest wyczerpany — czasem po prostu widać, że rozmówcy już nic sensownego nie dołożą. Zapytałeś gpt i takie wnioski wysnuł? Dyskusja zawsze ma sens jeśli są chętni do rozmowy. Ponawiam, darujmy zastanawianie się nad karaniem, a dajmy dodatkowe przywileje tym, którzy na to zasługują. Serwer, gdzie będzie łatwo wylecieć, ale w zamian będą choćby podstawowe manewry czy możliwość tworzenia wcześniej ustalonych eventów. Bawmy się tym, a nie mówmy o karaniu. 1 3
Orzeł85A Posted yesterday at 12:46 PM Posted yesterday at 12:46 PM 17 godzin temu, error723 napisał(a): Ponawiam, darujmy zastanawianie się nad karaniem, a dajmy dodatkowe przywileje tym, którzy na to zasługują. Serwer, gdzie będzie łatwo wylecieć, ale w zamian będą choćby podstawowe manewry czy możliwość tworzenia wcześniej ustalonych eventów. Bawmy się tym, a nie mówmy o karaniu. A co ty na to aby zrobić tak aby był klarowny regulamin + zdjęte wszystkie " kagańce " to by był serwer PRO.
Recommended Posts