azzorekk Posted Friday at 08:12 PM Posted Friday at 08:12 PM (edited) No i stało się to, o czym każdym myślał. Minęło 5 tygodni od wydania DLC, a na PL3 gdzie jest zwykła mapa SimRail jest więcej graczy niż na PL2, który ma odcinek od Łodzi do Psar. A więc Łódź DLC już traci na popularności. Przez pierwsze tygodnie był mega hype, a teraz gra wraca do normalności. Szkoda trochę, że PL2, który był wcześniej największym serwerem, jest teraz pobocznym. Trwają teraz jednak testy serwerów zoptymalizowanych do większego przeciążenia. Czy to próba twórców do złączenia całej mapy w jeden serwer? Mam taką nadzieję. P.S. Przez przypadek dodałem temat w złym dziale. Powinno być w dyskusji trybu wieloosobowego. Edited Friday at 08:12 PM by azzorekk
KOlorowy Posted Friday at 08:29 PM Posted Friday at 08:29 PM Jest to normalne zjawisko i tyle. Nie ma co robić z tego sensacji. Z tego co wiadomo, twórcy starają się to wszystko zoptymalizować (serwery, mapy, grę itd.) 1 2
misiek_131415 Posted Friday at 08:40 PM Posted Friday at 08:40 PM 27 minut temu, azzorekk napisał(a): Przez pierwsze tygodnie był mega hype, a teraz gra wraca do normalności. Wszędzie dobrze ale najlepiej na LK 62.
Arkadio40 Posted Saturday at 06:07 AM Posted Saturday at 06:07 AM 9 godzin temu, KOlorowy napisał(a): twórcy starają się to wszystko zoptymalizować Jakoś im to kiepsko idzie do tego wolę jechać sobie Starą traśą niż obecną na łodzi
KOlorowy Posted Saturday at 09:23 AM Posted Saturday at 09:23 AM To, jak im idzie i jakie są tego efekty, to już inna sprawa 1
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted Saturday at 10:42 AM SIMRAIL Team Posted Saturday at 10:42 AM Zawsze lepiej jest móc utrzymywać jeden serwer z całą mapą niż kawałkami, bo wtedy mamy lepszą podaż slotów per maszyna i nie trzeba zużywać dwóch dla pokrycia całej mapy lub wybierać, która część udostępnić (vide cz1). 2 3
Arkadio40 Posted Saturday at 11:03 AM Posted Saturday at 11:03 AM (edited) Prosicie nas graczy o pomoc odnośnie serwerów tego co napisaliście na forum , a jak my was prosimy o pomoc odnośnie zbanowania jakiegoś gracza czy reakcje to was zarówno Moderatorów jaki dev-ów NIGDY Nie ma więc nie dziwcie się że gracze są Wnerwieni całą sytuacją a już nie wspomnę o Pingach sięgające ponad 2000 i NIKT nic z tym do tej pory nie zrobił Edited Saturday at 04:14 PM by Arkadio40
Matys Posted Saturday at 03:46 PM Posted Saturday at 03:46 PM A wystarczyłoby umożliwić graczom postawienia własnych serwerów. Na bank by powstały ciekawsze rozkłady jazdy. Do tego byłaby pewność, że za 2 lata będzie dalej działać multi jak już minie zainteresowanie większości graczy. 3 1 1
Arkadio40 Posted Saturday at 04:17 PM Posted Saturday at 04:17 PM 29 minut temu, Matys napisał(a): A wystarczyłoby umożliwić graczom postawienia własnych serwerów tym bardziej to nie przejdzie bo musiałby ktoś tam mieć na tym kontrole , a jak to powiedział mi kiedyś jeden z moderatorów Im się nie chce uczyć nowych moderatorów Narzędzi Moderatorskich , a na bank by to można było by ogarnąć kogoś kto by się tego podjął. Dodam że obecnie ( i nie tylko ja tak sądzę) że nie ma Hierarchii bo nie wiadomo do kogo się zgłosić
misiek_131415 Posted Saturday at 05:27 PM Posted Saturday at 05:27 PM (edited) 1 godzinę temu, Matys napisał(a): Na bank by powstały ciekawsze rozkłady jazdy Teraz też można tworzyć. Jakoś nikt nie stworzył. Przecież nikt nie zabrania zrobienia RJ i pokazania go. Edited Saturday at 05:28 PM by misiek_131415 1 1
azzorekk Posted Saturday at 06:27 PM Author Posted Saturday at 06:27 PM 7 godzin temu, Królik Uszasty napisał(a): Zawsze lepiej jest móc utrzymywać jeden serwer z całą mapą niż kawałkami, bo wtedy mamy lepszą podaż slotów per maszyna i nie trzeba zużywać dwóch dla pokrycia całej mapy lub wybierać, która część udostępnić (vide cz1). Czyli próbujecie zrobić jeden serwer z całą mapą?
Matys Posted Saturday at 06:55 PM Posted Saturday at 06:55 PM Godzinę temu, misiek_131415 napisał(a): Teraz też można tworzyć. Jakoś nikt nie stworzył. Przecież nikt nie zabrania zrobienia RJ i pokazania go. Widać nic nie zrozumiałeś... twój problem.
Orzeł85A Posted Saturday at 09:13 PM Posted Saturday at 09:13 PM W dniu 6.06.2025 o 22:12, azzorekk napisał(a): No i stało się to, o czym każdym myślał. Minęło 5 tygodni od wydania DLC, a na PL3 gdzie jest zwykła mapa SimRail jest więcej graczy niż na PL2, który ma odcinek od Łodzi do Psar. A więc Łódź DLC już traci na popularności. Przez pierwsze tygodnie był mega hype, a teraz gra wraca do normalności. Szkoda trochę, że PL2, który był wcześniej największym serwerem, jest teraz pobocznym. Trwają teraz jednak testy serwerów zoptymalizowanych do większego przeciążenia. Czy to próba twórców do złączenia całej mapy w jeden serwer? Mam taką nadzieję. P.S. Przez przypadek dodałem temat w złym dziale. Powinno być w dyskusji trybu wieloosobowego. No i stało się to, o czym każdy myślał. Minęło 5 tygodni od premiery DLC Łódź – Psary, a na PL3, czyli serwerze z podstawową mapą, znowu jest więcej graczy niż na PL2 z nowym odcinkiem. Na początku był ogromny hype, wszyscy cisnęli na PL2, a teraz… wraca stare, czyli PL3 na topie. Trochę szkoda, bo PL2 był kiedyś tym głównym serwerem, a teraz wygląda jakby został zepchnięty na bok.Z drugiej strony — trwają testy nowych, bardziej wydajnych serwerów. Może to znaczy, że twórcy chcą połączyć mapy w jeden wielki świat? Jeśli tak, to byłoby MEGA. Jechać np. z Katowic przez CMK aż do Łodzi bez zmiany serwera – marzenie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że to nie koniec dużych zmian.
Orzeł85A Posted Saturday at 09:22 PM Posted Saturday at 09:22 PM 10 godzin temu, Arkadio40 napisał(a): Prosicie nas graczy o pomoc odnośnie serwerów tego co napisaliście na forum , a jak my was prosimy o pomoc odnośnie zbanowania jakiegoś gracza czy reakcje to was zarówno Moderatorów jaki dev-ów NIGDY Nie ma więc nie dziwcie się że gracze są Wnerwieni całą sytuacją a już nie wspomnę o Pingach sięgające ponad 2000 i NIKT nic z tym do tej pory nie zrobił Serio, prosicie nas – graczy – o pomoc w testach serwerów, jak pisaliście na forum, a kiedy my prosimy o pomoc – np. żeby zbanować kogoś, kto notorycznie łamie zasady – to nie ma żadnej reakcji. Ani od moderatorów, ani od devów. ZERO.I nie dziwcie się później, że gracze są sfrustrowani albo zwyczajnie wnerwieni tą sytuacją.Nie wspomnę już nawet o pingach, które często dochodzą do 2000 ms (!) i nadal nic z tym nie zostało zrobione. Gramy, zgłaszamy, piszemy… i co? Echo. A potem oczekujecie, że będziemy wspierać rozwój gry.Wspieramy, ale szanujcie też nasz czas i zaangażowanie. 2
zbynak Posted yesterday at 08:53 AM Posted yesterday at 08:53 AM Możecie mi wyjaśnić co to za różnica czy serwer, na którym gracie nazywa się PL2 czy PL3? Nie rozumiem afery, że teraz więcej ludzi gra na innym serwerze niż miesiąc temu. Mi na przykład zmienili numer autobusu spod bloku z 827 na 837, idąc tą logiką to powinienem robić aferę, bo jak tak można, zawsze jeździłem 827. 6
KOlorowy Posted yesterday at 08:57 AM Posted yesterday at 08:57 AM 2 minuty temu, zbynak napisał(a): Możecie mi wyjaśnić co to za różnica czy serwer, na którym gracie nazywa się PL2 czy PL3? Nie rozumiem afery, że teraz więcej ludzi gra na innym serwerze niż miesiąc temu. Mi na przykład zmienili numer autobusu spod bloku z 827 na 837, idąc tą logiką to powinienem robić aferę, bo jak tak można, zawsze jeździłem 827. Nie o takie rzeczy ludzie robią afery, szanowny kolego 😉( im mniejszy format, tym większa afera) Co nie zmienia faktu, że głupotą jest robić aferę o liczbę osób/czy tam zmianę serwera, na której jest więcej graczy. Niech sobie każdy gra gdzie chce 2
Recommended Posts