Jump to content

Recommended Posts

Posted

Okazało się, że dodatek kosztuje 59,99 (z aktualną przeceną 53,99) Co sądzicie o takiej cenie? Ja szczerze myślałem, że będzie kosztować więcej od Cargo Packa, w okolicach 80-100 zł. Trochę nawet dziwne moim zdaniem jest to, że dodatek dodający nową scenerię kosztuje mniej od dodatku, który dodaje tylko jedną lokomotywę i kilka rodzajów wagonów jednak to, czy warto kupić dodatek z taką ceną okaże się później.

Posted

Zapewne contentu jest dodane na 60zł i gdyby dali cenę 100zł to ludzie by się za głowy łapali, że za tak niedopracowany produkt żąda się takiej kwoty.

Ja osobiście byłem skłonny dać 100-120zł, żeby wesprzeć projekt (którego źródłem dochodów i tak jest B2B, ale mniejsza o to), żeby studio nie podupadło:P

Posted (edited)

Ja sądzę, że to jest genialna cena i forma przeproszenia społeczności za różne dawne historie... Za tą cenę nie patrząc na nic być może się skuszę... W tym układzie ceny DLC do TSW5, JRE, Fernbusa, Omsi 2 i innych symulatorów w które gram nie mają żadnego podjazdu... Do JRE średnio ok 140zł, nowości do TSW5 nawet po 220zł, do Omsi średnio ok 80zł. Cena ok 50zł to jest tylko jako DLC do ETS2/ATS... Nie wiem jak to wygląda na tle innych symulatorów pociągów od Dovetail, ale znając ich, mają wysokie ceny...

Jednym słowem mówiąc - BRAWO PRODUCENCI - DZIĘKUJĘMY !!! Bardzo miła niespodzianka!!! Byłem niemal pewny, że będzie za 120zł. Zdaje się, że ten jeden pociąg co wyszedł na grudzień to kosztował coś koło 80zł a tu mamy nową trasę za ok 50zł! BRAWO, BRAWO, BRAWO! 👍👍👍💗

Edited by adamets2
  • Like 1
  • I agree 2
Posted

Nie znam się więc się wypowiem.

Myślę że zrobienie od podstaw lokomotywy jest dużo trudniejsze, niż scenerii na której układamy posiadane już zasoby (poza unikalnymi dworcami).

Posted (edited)

Simrail to niszowa gra, w którą gra jednocześnie dziennie około 500 osób (w peaku było niecałe 2300). Jeżeli 1000 osób kupi DLC po aktualnej cenie to daje to 53000zł, więcej kosztowała miesięczna pensja wszystkich pracowników, którzy pracowali nad tym DLC. Ceny DLC u konkurencji są jakie są właśnie dlatego, że takie gry są niszowe, nie jest to call of duty. Trzeba też wyliczać cenę produktu zważając na ilość osób, która je kupi.

Zapomniałem, że jeszcze 30% kwoty zabiera sobie Steam.

Edited by Bulbulator
  • I agree 2
Posted

Po wydaniu tego pociągu w grudniu producenci twierdzili, że zwróciło im się po jednym dniu więc nie może być aż tak źle jak piszesz 🙂 

• I agree 1
Posted

To bardzo niska cena z to DLC. Uważam, że wręcz zaskakująco niska. Moim zdaniem każdy malkontent powinien być zadowolony.

Ja tam z SimRailem będę już do końca mimo wszystkich problemów jakie się trafiają. 

Posted

No ja do końca nie jestem usatyswakcjonowany polską ceną. Jako że aktualnie się wczasuję zagranicą to pozwoliłem sobie sprawdzić jak to wygląda :

image.png.071489338fe29299f30b5581d42dccad.png

6.56 USD to zdecydowanie mniej niż 53,99.....

• I agree 1
Posted

Cena bardzo akceptowalna, zwłaszcza, że za budowę scenerii zapłacił już wcześniej inny klient komercyjny. Tutaj trzeba było poświęcić kolejne setki, jak nie tysiące godzin nad ogarnięciem tego pod SimRail, pod specyfikę naszego symulatora.

DLC na pewno dobrze się sprzeda. Gratulacje, dobra robota (pomimo drobnostek do poprawy) ! 

Oby zespół się rozrósł o zdolnych,  wnoszących nowe rozwiązania w tym symulatorze, kapitał rośnie, potencjał ciągle ogromny. 

Posted (edited)
18 minut temu, Maciej_ZG napisał(a):

No ja do końca nie jestem usatyswakcjonowany polską ceną. Jako że aktualnie się wczasuję zagranicą to pozwoliłem sobie sprawdzić jak to wygląda :

Tutaj problemem jest  chyba Steam i ich przelicznik pln. Tutaj jeszcze jest mało, ale takie GTA VI zabije ceną.

Ps

Gazz292 podał cenę w UK jako 9.89 funtow, więc parę złotych mniej od nas.

Edited by Conrad
Posted
20 minut temu, Maciej_ZG napisał(a):

Jak Ci nie pasuje cena 54 zł to nie kupuj, ale jak stać Cię na zagraniczne wyjazdy to czego narzekasz? 54 zł to cena słabego obiadu który zjesz w 10 minut, a w grę pograsz przez kilka tygodni, więc o co chodzi?

• Like 4
  • I disagree 2
Posted
3 minutes ago, Damian said:

Jak Ci nie pasuje cena 54 zł to nie kupuj, ale jak stać Cię na zagraniczne wyjazdy to czego narzekasz? 54 zł to cena słabego obiadu który zjesz w 10 minut, a w grę pograsz przez kilka tygodni, więc o co chodzi?

A czy ja powiedziałem że nie kupię ? Wątek jest o tym co sądzimy o cenie a nie o porównywaniu do cen obiadu.

• I agree 3
Posted
36 minut temu, Maciej_ZG napisał(a):

No nie denerwuj mnie, że ja zapłaciłem za ten badziew 2 razy więcej w PLN... :D:D

• I disagree 1
Posted
1 minutę temu, Maciej_ZG napisał(a):

A czy ja powiedziałem że nie kupię ? Wątek jest o tym co sądzimy o cenie a nie o porównywaniu do cen obiadu.

A po co w ogóle taki temat? Cena jest o wiele niższa niż wszyscy sądzili, a i tak ludzie tu wylewają hejt na tą grę! Jak komuś się ta gra nie podoba to po co w nią grają? Obserwuję to forum prawie od początku i to ile tu się hejtu wylało to głowa mała. Jak się komuś nie podoba to nie grać i tyle. Ja właśnie tak robię, kupuję gry na Steam i masz 2h/14 dni na oddanie, jak się nie zmieszczę w tych ramach, to gra zostaje u mnie, ale właśnie jak mi się nie podoba, to po prostu w nią nie gram, a nie kręcę gównoburzę na forum jak większość tutaj.

• I agree 3
Posted

@Damian Jak ktoś napisze, że nie podoba mu się, że w Polsce płacimy za to samo więcej niż w innych krajach, to nie jest to hejt, więc nie przesadzaj. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię na temat ceny, nie widzę tutaj żadnego hejtu.

Co do ceny to moim zdaniem jest dobrze dobrana, pamiętajmy, że nie dostaliśmy wszystkiego co bylo obiecane, tylko będzie jeszcze drugie DLC z brakującą częścią trasy.

Mały minusik za postawienie na automatyczny przelicznik Steam, od Polskich wydawców wymagałby jednak ręcznego dopasowania ceny do prawdziwego kursu walut.

• Like 1
  • I agree 2
Posted
7 minut temu, zbynak napisał(a):

pamiętajmy, że nie dostaliśmy wszystkiego co bylo obiecane, tylko będzie jeszcze drugie DLC z brakującą częścią trasy.

A dokładnie czego brakuje? Bo aż tak nie śledzę SimRail? Chyba w Łodzi miało być więcej stacji niż tylko Widzew?

Posted
3 minuty temu, adamets2 napisał(a):

Bo aż tak nie śledzę SimRail?

Skoro aż tak nie śledzisz  SimRail, to dlaczego masz 695 postów na tutejszym forum?

• I agree 1
Posted (edited)
19 minutes ago, Conrad said:

Wg danych steam cena USA jest ustalona na 11.69$, więc ciekawy przypadek z tymi 6 dolcami u Ciebie. @Maciej_ZG gdzie wypoczywasz w jakim kraju? Turcja?

Tak, dokłanie. Nie rozumiem do końca polityki cenowej Steam'a, która w wielu przypadkach faworyzuje inne kraje względem Polski. I stąd moje niezadowolenie. Wspólna cena na poziomie 10$-15$ dla wszystkich (z realnym przelicznikiem) byłaby bardziej sprawiedliwa i adekwatna do contentu...

Edited by Maciej_ZG
  • I agree 1
Posted

Steam tłumaczył się tym, że mieliśmy niższy koszyk cenowy, a później dość sporo Polaków kupowało po VPN gry z dziwnych krajów jak Argentyna czy właśnie Turcja, więc wyrównali podwyżkami straty, a Polak potrafi 😉

Posted
32 minuty temu, adamets2 napisał(a):

A dokładnie czego brakuje? Bo aż tak nie śledzę SimRail? Chyba w Łodzi miało być więcej stacji niż tylko Widzew?

Szczerze mówiąc, ja też dokładnej listy nie pamiętam, ale generalnie miało być więcej Łodzi w tym DLC, natomiast później okazało się, że będą jeszcze jakieś dodatkowe trasy w okolicach, więc będzie część 2 Łódź i okolice. Było też mówione na Discordzie, że 2 część będzie z dużą zniżka dla posiadaczy 1, więc zapowiada się cena naprawdę dobra. O ile tylko dożyjemy części 2 😉

• Thanks 1
  • I agree 2
Posted

@Tom_89 Wydawca może zmienić cenę na inną, proponowany przelicznik Steam nie jest obowiązkowy. O ile zachodnie firmy mają nas gdzieś, to po wydawcy z Polski jednak oczekiwałbym lepszego podejścia.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy