pawelbrzoza1 Posted Wednesday at 07:08 AM Posted Wednesday at 07:08 AM Oglądając "Kiedy DLC Łódź? Sprawdzamy nastawnie! - Lajt Kolejowy" na kanale Mój Dzień w KaDe zwróciłem uwagę na Państwa stwierdzenia że serwer PL2 jest przeciążony, i DLC Łódź będzie na osobnym serwerze. Czy nie można podzielić Polskę (to oczywiście co jest obecnie dostępne) na regiony np. Krakowski, Katowicki, CMK, Warszawski, Łódzki i każdy z tych regionów postawić na osobnym serwerze, jednocześnie zapewniając przejazdy pociągów między serwerami? Pewnie wiązałoby się to z chwilową przerwą w grze na przejście z jednego serwera na drugi, ale może to odprężyłoby serwery i poprawiło jakość rozgrywki. Coś podobnego jak jest w TD2 gdzie są przejścia między sceneriami tylko tu byłyby między serwerami, oczywiście jeśli jest taka możliwość techniczna i pewnie wiązałoby się to większą ilością potrzebnych serwerów oraz zmianą organizacji w samej grze w trybie multi. Jednak taka zmiana, w przyszłości umożliwiałaby jazdę po całej mapie i wszystkich trasach bez zmiany serwerów, a dyżurni wyszukiwali wolnych nastawni w na osobnych rejonach (serwerach). 2
KOlorowy Posted Wednesday at 07:11 AM Posted Wednesday at 07:11 AM Twórcom zapewne i takie rozwiązanie przyszło na myśl i podejrzewam, że w razie czego, mają jakiś plan awaryjny, gdyby serwery po dodaniu Łodzi nie wytrzymały
plu96 Posted yesterday at 05:35 AM Posted yesterday at 05:35 AM A co sie stalo ze wyparowala czesc CMK co z GOPem?
Tom_89 Posted yesterday at 08:32 AM Posted yesterday at 08:32 AM (edited) na serwerze z Łodzią tego regionu nie ma. Z kolei pełna mapa jest na innym serwerze bez Łodzi Edited yesterday at 08:32 AM by Tom_89
adisuper Posted yesterday at 09:30 AM Posted yesterday at 09:30 AM W dniu 30.04.2025 o 09:08, pawelbrzoza1 napisał(a): Oglądając "Kiedy DLC Łódź? Sprawdzamy nastawnie! - Lajt Kolejowy" na kanale Mój Dzień w KaDe zwróciłem uwagę na Państwa stwierdzenia że serwer PL2 jest przeciążony, i DLC Łódź będzie na osobnym serwerze. Czy nie można podzielić Polskę (to oczywiście co jest obecnie dostępne) na regiony np. Krakowski, Katowicki, CMK, Warszawski, Łódzki i każdy z tych regionów postawić na osobnym serwerze, jednocześnie zapewniając przejazdy pociągów między serwerami? Pewnie wiązałoby się to z chwilową przerwą w grze na przejście z jednego serwera na drugi, ale może to odprężyłoby serwery i poprawiło jakość rozgrywki. Coś podobnego jak jest w TD2 gdzie są przejścia między sceneriami tylko tu byłyby między serwerami, oczywiście jeśli jest taka możliwość techniczna i pewnie wiązałoby się to większą ilością potrzebnych serwerów oraz zmianą organizacji w samej grze w trybie multi. Jednak taka zmiana, w przyszłości umożliwiałaby jazdę po całej mapie i wszystkich trasach bez zmiany serwerów, a dyżurni wyszukiwali wolnych nastawni w na osobnych rejonach (serwerach). popieram.
JarkPomsky Posted yesterday at 09:44 AM Posted yesterday at 09:44 AM Czy ja dobrze widzę? W trybie jednoosobowym mapa nie jest połączona w całość? Multiplayer rozumiem, ale singleplayer? Czemu?
SIMRAIL Team uetam Posted yesterday at 09:46 AM SIMRAIL Team Posted yesterday at 09:46 AM 1 minutę temu, JarkPomsky napisał(a): Czy ja dobrze widzę? W trybie jednoosobowym mapa nie jest połączona w całość? Multiplayer rozumiem, ale singleplayer? Czemu? Co masz na myśli? W trybie jednoosobowym możesz stworzyć misję podczas której przejedziesz z Krakowa do Łodzi przez Katowice i Warszawę 1
JarkPomsky Posted yesterday at 10:00 AM Posted yesterday at 10:00 AM Czyli jest połączone? Sugerowałem się listą wbudowanych scenariuszy gdzie nie widziałem takiego połączenia 🙂
Masterczulki Posted yesterday at 10:24 AM Posted yesterday at 10:24 AM Nie jest połączone bezpośrednio, ale jesteś w stanie napisać scenariusz, gdzie pojedziesz trasą Kraków -> Kozłów -> Dąbrowa Wschodnia / Sosnowiec / Katowice -> Grodzisk / Warszawa -> Łódź.
SIMRAIL Team Eridor Posted 42 minutes ago SIMRAIL Team Posted 42 minutes ago Jest połączona Cały simrail operuje na jednej mapie - jesteś w stanie od Żmigrodu nawet przelecieć na rejon gdzie mamy położone tory. Nie ma natomiast łącznicy która by pozwalała zjechać z Żyrardowa - dlatego ot tak prostego przejazdy od punktu A do B się nie zrobi. Ale z manewrami - jest to jak najbardziej wykonalne
Recommended Posts