jazzmanPL Posted February 7 Posted February 7 OK udany wybieg z EP07 🙂 i fajne zmiany w ruchu 🙂 tylko nie mogę spiąć sprzęgu w Lazach z beczkami 🙂 i druga sprawa - teraz przy pierwszym EP07 nie podnosi się pantograf przy jeździe wielokrotnej 🙂
Bulbulator Posted Friday at 10:43 PM Posted Friday at 10:43 PM (edited) Odpaliłem scenariusz po raz pierwszy, pobrany przez zasubskrybowanie warsztatu Steam. Przejechałem całość od początku, nie korzystając z sejwów. Ustawienia domyślne, pogoda burzowa, lokomotywa Traxx, po podpięciu się do składu w Bukownie, wyjechałem w stronę Sławkowa, jakoś niedługo po wyjeździe z Bukowna najpierw obróciło mi nagle samo kamerę w kabinie w prawo, a ~10 sekund później zniknął mi cały skład w trakcie jazdy i wypadłem na tory, gdzie mogę sobie biegać. Dostępu do logów nie mam, bo gram przez GeForce Now. Poza tym, bardzo ciekawy scenariusz. Edited Friday at 10:44 PM by Bulbulator
Piotr75 Posted Saturday at 04:43 AM Posted Saturday at 04:43 AM 5 godzin temu, Bulbulator napisał(a): Odpaliłem scenariusz po raz pierwszy, pobrany przez zasubskrybowanie warsztatu Steam. Przejechałem całość od początku, nie korzystając z sejwów. Ustawienia domyślne, pogoda burzowa, lokomotywa Traxx, po podpięciu się do składu w Bukownie, wyjechałem w stronę Sławkowa, jakoś niedługo po wyjeździe z Bukowna najpierw obróciło mi nagle samo kamerę w kabinie w prawo, a ~10 sekund później zniknął mi cały skład w trakcie jazdy i wypadłem na tory, gdzie mogę sobie biegać. Dostępu do logów nie mam, bo gram przez GeForce Now. Poza tym, bardzo ciekawy scenariusz. To pewnie ci cholerni kosmici przylecieli zabrać do siebie z powrotem Jarosława K. i Cię z nim pomylili.
patwrobel Posted Saturday at 02:53 PM Author Posted Saturday at 02:53 PM (edited) 16 godzin temu, Bulbulator napisał(a): Odpaliłem scenariusz po raz pierwszy, pobrany przez zasubskrybowanie warsztatu Steam. Przejechałem całość od początku, nie korzystając z sejwów. Ustawienia domyślne, pogoda burzowa, lokomotywa Traxx, po podpięciu się do składu w Bukownie, wyjechałem w stronę Sławkowa, jakoś niedługo po wyjeździe z Bukowna najpierw obróciło mi nagle samo kamerę w kabinie w prawo, a ~10 sekund później zniknął mi cały skład w trakcie jazdy i wypadłem na tory, gdzie mogę sobie biegać. Dostępu do logów nie mam, bo gram przez GeForce Now. Poza tym, bardzo ciekawy scenariusz. Pewnie gra się zbugowała i sklad się wykoleił. Ja jako autorstwa scenariusza nie mam na to wpływu :). Ja tylko mogę ustawiać przebiegi i spawnowac boty Edited Saturday at 02:54 PM by patwrobel
Bulbulator Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Spróbowałem i znowu to samo, prawie, że w tym samym miejscu, może jednak te cysterny nie powinny jechać 100kmh, jak w rozkładzie, a 80 :,)
Egfred Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago W dniu 29.09.2025 o 11:04, patwrobel napisał(a): Niestety modyfikacje wiązały by się z generowaniem na nowo audio a to nie jest ani przyjemna robota ani prosta bo strony darmowe mają limity. Cześć, chętnie pomogę w tym temacie, jeśli będziesz potrzebował jakieś dialogi to napisz do mnie. Próbka zmontowana na szybko w załączniku. P.S. Szanuję Twoją pracę! Egpróbka.zip
Egfred Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) Przypadkiem napisałem dwa razy to samo, proszę o usunięcie tego posta, sorki. Edited 19 hours ago by Egfred
patwrobel Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago 8 godzin temu, Bulbulator napisał(a): Spróbowałem i znowu to samo, prawie, że w tym samym miejscu, może jednak te cysterny nie powinny jechać 100kmh, jak w rozkładzie, a 80 :,) Sprawdziłem u siebie i bez problemu przejechałem z pełną prędkością do Sławkowa. Prędkość maksymalną ustala SimRail jakbym dał wagony na 80km/h to sam ograniczy prędkość rozkładową, więc to nie to. Niestety nie wiem co u Ciebie powoduje crash
patwrobel Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago 6 godzin temu, Egfred napisał(a): Cześć, chętnie pomogę w tym temacie, jeśli będziesz potrzebował jakieś dialogi to napisz do mnie. Próbka zmontowana na szybko w załączniku. P.S. Szanuję Twoją pracę! Egpróbka.zip 278.45 kB · 1 pobranie Dzięki za propozycję ale lepiej skupić się już na nowych scenariuszach i nie cofać się do starych. Są jakie są 🙂
bart_dem Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago @Bulbulator @patwrobel miałem dokładnie taki sam przypadek, mniej więcej w 1/3 drogi z Bukowna do Sławkowa. Pociąg zniknął, a ja spadłem na tory. Moim zdaniem ten błąd generuje się tylko w przypadku jazdy od początku scenariusza, natomiast jeśli załadujesz sobie odcinek od Bukowna to bez problemu dojedziesz do Sławkowa.
patwrobel Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 9 godzin temu, bart_dem napisał(a): @Bulbulator @patwrobel miałem dokładnie taki sam przypadek, mniej więcej w 1/3 drogi z Bukowna do Sławkowa. Pociąg zniknął, a ja spadłem na tory. Moim zdaniem ten błąd generuje się tylko w przypadku jazdy od początku scenariusza, natomiast jeśli załadujesz sobie odcinek od Bukowna to bez problemu dojedziesz do Sławkowa. A czy przypadkiem nie jest tak ze nie zwalniacie hamulca ręcznego w drugiej lokomotywie (tej ciagnietej) i ona jedzie na hamulcu az się zatrze? Nie wiem strzelam 🙂
Recommended Posts