Jump to content

Recommended Posts

Posted

Od siebie mogę dodać tyle, że przetestowałem przed chwilą sam zapis i odczyt na trasie Łódź-Warszawa w scenariuszu z pociągiem Regio i rzeczywiście, jak napisał powyżej @eSPeIKaE, nie doświadczyłem problemów z HUD, jak to bywało wcześniej, a sam zapis wczytuje się prawidłowo. Jednak trzeba, przynajmniej na razie, wyłączyć w opcjach symulatora ETCS, co także zostało już powiedziane. Natomiast nie testowałem jeszcze samej przejezdności scenariuszy po wczytaniu zapisu. Dodam, że po wykonaniu zapisu najlepiej jest całkowicie wyjść z symulatora, następnie uruchomić go ponownie i wczytać zapis. Trzeba troszkę poczekać aż wszystko się wczyta, na początku może nie być widoczna kabina, ale doczyta się ona po pewnej chwili. Moim zdaniem, widać wyraźny progres względem poprzedniej wersji opcji zapisu i wszystko jest na dobrej drodze. 🙂 

• Thanks 2
Posted (edited)

A ja mam problem z tym zapisywaniem. Na torze doświadczalnym w Żmigrodzie udało mi się zapisać, natomiast teraz robię scenariusz Kraków- Olkusz, chciałem zapisać symulację w Kozłowie i nie zapisuje się.

20250826202920_1.jpg

Edited by Grzego90
Posted

Może nie tyle "zamiast", co po prostu dodanie możliwości zapisu oraz dyżurek razem wziętych. Wiem, że deweloperzy mają na pewno sporo pracy przy projekcie, ale myślę, że nie trzeba w tym przypadku rezygnować z żadnej z funkcji i na spokojnie dadzą radę dodać oba wyżej wymienione ficzery i wiele więcej. Możliwość zapisu jest bardzo ważna, choćby dlatego że nie każdy ma czas po pracy przejeżdżać wielogodzinne scenariusze za jednym podejściem. Lubię bardzo długie scenariusze, te krótsze też, ale save na pewno pomógłby bardzo tej produkcji. O ile nie wspominałem często o możliwości zapisu w kontekście oczekiwania na ww. funkcję, o tyle nie jestem absolutnie jej przeciwnikiem - twierdziłem od początku, twierdzę nadal i będę twierdzić, że możliwość zapisu musi w tym symulatorze się znaleźć, tylko czekam cierpliwie na pojawienie się takiej funkcji w pełnej krasie. Jak widać warto, bo już jest coraz lepiej w tym i nie tylko tym względzie, ale starajmy się nie wykluczać czegoś kosztem czegoś, a raczej dbajmy o to, aby w SimRail pojawiało się coraz więcej nowych rzeczy. 😉 

• Haha 1
  • I agree 4
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy