Vendelbo Posted November 10, 2024 Posted November 10, 2024 Almost done with the traincontroler for SimRail, based on an Arduino Mega joystick, because it have 52 digital I/O, and if that is not enough there is also a bunch og anaglo inputs I use JoyToKey to send commands to SimRail 4 1
Vendelbo Posted November 17, 2024 Author Posted November 17, 2024 (edited) Getting close to final product.. The key switch in middle of the picture, is the one from Farming Simulator 25, and it works with SimRail too 👍 Edited November 17, 2024 by Vendelbo 6
Bulek Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Witam piszę o swoim odkryciu dzisiejszym. mianowicie jest możliwość wysyłania bezpośrednich komend i inputów bezpośrednio do gry zarówno jak i stały odczyt wszelkich informacji. pozwoliło mi to podłączyć kontroler i sterować lokomotywą normalnie na osiach bez joytokey. na dniach wstawie film jak to działa z kontrolerem oraz w nieco dalszej przyszłości jak to działa i jak wysyłać i odbierać takie komendy. na screenie tylko część informacji które udało mi się wyciągnąć z gry mało tego wszystkie dane wystawiam płynnie bez żadnych opóźnień na prywatnym serwerze a to daje możliwości juz nie ograniczone w zasadzie. Edited 8 hours ago by Bulek
Bulek Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Dużo grzebania w plikach gry, loader i napisany od podstaw plugin który odczytuje i jest w stanie też wysyłać komendy bezpośrednio do gry. Dodatkowo do pełni satysfakcji zostało dojść jak jest sterowany główny ekran na pendolino gdyż przyciski nie są teoretycznie fizyczne. W sensie nie wpływają na widoczną fizykę taboru lecz wysyłają swoje informacje do innych modułów gry i to komunikację w tym momencie staram się przechwycić. A masa ukrytych funkcji zbliża mnie do pokazania innego projektu na światło dzienne jako ogromny pomocnik tworzenia scenariuszy. Edited 2 hours ago by Bulek 1
Bulek Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago W chwili obecnej jestem w stanie na kontrolerze od drona fpv w pełni jeździć składem. Płynny nastawnik jazdy który działa jako oś a nie jako symulowanie przycisków + i - klawiatury. 1
Bulek Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mam w planie program który będzie pozwalać przypisać do dowolnego kontrolera każdy dostępny przycisk w kabinie o ile wgl ma jakąś realną funkcję. Ale na to będzie trzeba trochę poczekać
Bulek Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago 57 minut temu, error723 napisał(a): Robisz to pod windowsem czy linuxem? Pod windowsem
Recommended Posts