bart_dem Posted November 18 Posted November 18 22 godziny temu, 0x8000ffff napisał(a): Nie wiem, czy można zarobić w tym scenariuszu jakieś punkty dodatnie. Można 1 1
vardazed Posted November 18 Author Posted November 18 4 godziny temu, Toybonniacz napisał(a): mam buga lokomotywa po podpięciu wagonów sama wyłacza się i opuszcza pantografy bo zmianie kabiny według instrukcji pantografy nie chcą sie podnieść była właczona aktywacja kabiny Upewnij się, że sprzęgasz wg instrukcji - nie wszystko, a tylko sprzęg i hamulec.
lochm Posted November 20 Posted November 20 (edited) Ok .. Pytanie nieaktualne , proszę zignorować :)) Cześć Bardzo bym chciał zainstalować ten scenariusz, lecz gram poprzez steam , i nie mam jakby dostępu do plików gry ( jak np. W MaSzynie): lub nie wiem , gdzie szukać . Bedę wdzięczy za podpowiedź/ dzi, co mogę zrobić. Pobrałem plik i… koniec pomysłów 🙈🙈🙈 Edited November 20 by lochm 1
bart_dem Posted November 20 Posted November 20 (edited) 38 minut temu, lochm napisał(a): Cześć Bardzo bym chciał zainstalować ten scenariusz, lecz gram poprzez steam , i nie mam jakby dostępu do plików gry ( jak np. W MaSzynie): lub nie wiem , gdzie szukać . Bedę wdzięczy za podpowiedź/ dzi, co mogę zrobić. Pobrałem plik i… koniec pomysłów 🙈🙈🙈 Otwórz bibliotekę Steam i wejdź w SimRail, ale nie klikaj GRAJ. Następnie kliknij trybik, zarządzaj i przeglądaj pliki lokalne. Otworzy się okienko z lokalizacją gry na Twoim dysku. Poza tym w każdym scenariuszu jest pokazane gdzie kopiować pobrany plik Edited November 20 by bart_dem 1
lochm Posted November 20 Posted November 20 1 minutę temu, bart_dem napisał(a): Otwórz bibliotekę Steam i wejdź w SimRail, ale nie klikaj GRAJ. Następnie kliknij trybik, zarządzaj i przeglądaj pliki lokalne. Otworzy się okienko z lokalizacją gry na Twoim dysku. Poza tym w każdym scenariuszu jest pokazane gdzie kopiować pobrany plik Dzięki , 🤗
vojtavaculik09 Posted November 22 Posted November 22 Witam, nie wiem czy to moja wina, ale kiedy znajduję samochody i zmieniam kabinę, nie jest możliwe włączenie / wyłączenie pantografu.
kartofelekelemelek Posted November 23 Posted November 23 13 godzin temu, vojtavaculik09 napisał(a): Witam, nie wiem czy to moja wina, ale kiedy znajduję samochody i zmieniam kabinę, nie jest możliwe włączenie / wyłączenie pantografu. podjeżdżając po wagony podłącz tylko sprzęg i nie zmieniaj kabiny ja też tak miałem 1 1
bart_dem Posted November 23 Posted November 23 31 minut temu, kartofelekelemelek napisał(a): podjeżdżając po wagony podłącz tylko sprzęg i nie zmieniaj kabiny ja też tak miałem Należy połączyć sprzęg oraz hamulec i oczywiście zmienić kabinę. Nie ma opcji żeby nie działało. 1
vojtavaculik09 Posted November 23 Posted November 23 Ja również 7 hours ago, kartofelekelemelek said: podjeżdżając po wagony podłącz tylko sprzęg i nie zmieniaj kabiny ja też tak miałem Ja również
Piotrek13____ Posted November 23 Posted November 23 Fajny scenariusz tylko takie pytanie ile jeszcze jest scenariusza od podłączenia wagonów do Polonii ? Zagapiłem się i za szybko jechałem i straciłem 1h10 życia. w sumie pokazuje to bolączkę braku saveów w simrailu
vardazed Posted November 24 Author Posted November 24 18 godzin temu, hubertsielewicz napisał(a): ile jeszcze jest scenariusza od podłączenia wagonów do Polonii To druga z trzech misji - mniej więcej 25-30% jeszcze pozostało. W dniu 22.11.2024 o 21:00, vojtavaculik09 napisał(a): Witam, nie wiem czy to moja wina, ale kiedy znajduję samochody i zmieniam kabinę, nie jest możliwe włączenie / wyłączenie pantografu. Tak jak wielokrotnie w wątku to było poruszane należy połączyć tylko sprzęg i hamulec, inaczej loko się psuje. ENG: You need to connect only the couplers and brakes. If you click 'Connect everything' the loco breaks down and lets you neither raise the pantograph or enable the compressor, as it was (and probably will be) stated in this thread a lot.
darian123 Posted November 24 Posted November 24 Zaliczone, świetny scenariusz. Dobra znajomość loka, zmiany kabin i łączenia wagonów i sama przyjemność. Czekam na więcej takich scenariuszy. Świetna robota 👌 2
grube lolo Posted December 3 Posted December 3 grałem wszystko działa prawidłowo fajny scenariusz oby takich więcej 🙂 1
eXilo Posted December 15 Posted December 15 (edited) Ja mam pytanie, coś robię źle ze scenariuszem ? stoję przed Tm501 ponad 40 minut i wywołuje zew3 i nic się nie dzieje ... czy trzeba czekać dłużej bo to nie jest opisane i zazwyczaj kończy się to "nie udał oCi się opuścić grupy postojowej przed 5:45" dodam że nie za każdym razem to wyskakuje Edited December 15 by eXilo 1
vardazed Posted December 16 Author Posted December 16 19 godzin temu, eXilo napisał(a): Ja mam pytanie, coś robię źle ze scenariuszem ? stoję przed Tm501 ponad 40 minut i wywołuje zew3 i nic się nie dzieje ... czy trzeba czekać dłużej bo to nie jest opisane i zazwyczaj kończy się to "nie udał oCi się opuścić grupy postojowej przed 5:45" dodam że nie za każdym razem to wyskakuje Możliwe, że aktualizacja gry spowodowała problemy z grywalnością scenariusza. Jak znajdę czas to usiądę do ponownej jego walidacji i ewentualnie naprawy, a w międzyczasie jeśli ktoś grał na nowym updacie i może potwierdzić czy działa to zachęcam. 1
bart_dem Posted December 16 Posted December 16 7 godzin temu, vardazed napisał(a): a w międzyczasie jeśli ktoś grał na nowym updacie i może potwierdzić czy działa to zachęcam. Potwierdzam. Po aktualizacji scenariusz jest niegrywalny. Brak odzewu na zew3 (próbowałem na wszystkich 9 kanałach i cisza). Dodam, że po uruchomieniu scenariusza domyślnie jest ustawiony kanał manewrowy 9. 1
Jeffikos Posted December 16 Posted December 16 Potwierdzam, scenariusz po aktualizacji niestety nie działa 😕
Kendzior Posted Tuesday at 12:32 AM Posted Tuesday at 12:32 AM Wszystko mam przygotowane do jazdy, by ruszyć, ale na ZEW 3 cisza. 1
Balajer Posted Wednesday at 07:27 PM Posted Wednesday at 07:27 PM to samo - nie dziala po akualizacji
Recommended Posts