Piotr ET22 Posted July 27 Share Posted July 27 (edited) Z 27/28.07.2024. Kilkoma pociągami śmigam na pl2 i bugi niemiłosierne....Im dłuższe(z nadzieją na lepsze)robię sobie przerwy w grze w Simrail na PL2 tym gorzej....wracając w temat...w pewnym momencie mijam składy z nieoświetlonym czołem wg mapy obsadzone ludźmi... bez odezwy na radiu. Z rozsądku podglądam mapę PL2 i oczywiście mój pociąg stoi dwie stacje wcześniej a realnie ja jadę sobie swoim jakgdybyby nigdy nic....Wychodzę z pociągu i odpalam go ponownie ....cofa mnie do punktu zatrzymania i ładuje opóżnienie + mimo że realnie byłem bez opóżnienia. Daje drugą szansę i obejmuje inny pociąg PWJ 146055 w Józewinowie na drugim końcu mapy. Śmigam nim kilkadziesiąt minut, komunikacja z dyżurnymi ok, aż tu nagle w okolicy Włoszczowej dostaje komunikat że pociąg opuścił mapę gry ...i znika.Pociąg z destynacją GLIWICE, którym nieraz jeździłem. Znajomość szlaku mam już na tyle dobrą że wiem że nie zostałem puszczony na niewłaściwy tor. Ręce mi już opadają z tą grą. Co się(do cholery ) dzieje ? Edited July 28 by Piotr ET22 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted July 28 Share Posted July 28 Wczoraj kilka razy próbowałem wejść na Idzikowice na PL2 wieczorem. Nie ma szans. Pulpit kostkowy się załadował ale ciemny. Nic się nie wyświetlało, nie można sterować przebiegami. Inne serwery bez przeszkód można grać. Pytanie. Co się stanie po dodaniu Krakowa i Łodzi? Ten obecny system wytrzyma to obciążenie na multi i full serwerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted July 28 Share Posted July 28 (edited) 12 godzin temu, Piotr ET22 napisał(a): Kilkoma pociągami śmigam na pl2 i bugi niemiłosierne... To prawda, niestety. Też wielokrotnie, ale i ostatnio miałem podobne doświadczenia. Przejechałem Łazy i stałem od kilku minut pod semaforem wjazdowym w Łc, a mnie DR z Łaz wywołuje...z kontekstu zrozumiałem, że wg. jego stanu jeszcze nie przejechałem jego posterunku. Chciałem odpowiedzieć, ale nie mogłem. Ani czatem, ani głosowo nie szło. Pingi sprawdzałem i dało się je odświeżać, więc komunikacja jakaś była... Czasem widać na mapie, jak pociągi wpadają w tunel czasoprzestrzenny i przemierzają pół mapy w ciągu sekund. To wszystko występuje od dawien dawna, tylko widocznie nasila się im więcej graczy lub większe opóźnienia sieciowe. Niestety te opóźnienia (nawet liczone w setkach ms) nie powinny powodować aż takich rozjazdów między stanem na hoście i serwerze. Ewidentnie mają jakiś twardy orzech do zgryzienia, co z resztą (chyba) potwierdzili w ostatnim changelogu : "multiplayer server performance issues are being investigated". Edited July 28 by qbahn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grandal74 Posted August 21 Share Posted August 21 Tak, dziś ruszając z Katowic dojechałem do Zawodzia. Tam na wjazdowym S1, a Dyżurny na Katowicach wzywa do ruszania. Mówię, że stoję przed Zawodziem, a mnie pyta dlaczego cały czas stoję i nie ruszam. Wyszedłem z serwera, wszedłem jeszcze raz na ten sam skład, który stał na Głównym w Katowicach i dalej już bez problemów. Tak więc potwierdzam światy równoległe. 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr ET22 Posted September 5 Author Share Posted September 5 Dzisiaj to samo pomiędzy Włoszczową a Olszamowicami. Ja 31140 już prawie pod Olszamowicami a Dyżurny z Włoszczowej pyta na czacie dlaczego dalej stoję u niego. Jak odezwałem się na radiu zwrotnie to dostałem info i z Olszamowic i Włoszczowej że słyszą mnie ale przerywa. PL2 to naprawdę światy równoległe 🙂 Spadam dzisiaj na singla 🙂 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr ET22 Posted September 8 Author Share Posted September 8 Dzisiaj zanim uruchomiła mi się gra to musiałem zaakceptować umowę licencyjną poprzez Steam z Simrail. Wstawione było tam do zatwierdzenia coś na kształt regulaminu serwera jako MULTI. Z grubsza bany i za co. Dodatkowo w temacie światów równoległych na PL2 objąłem dzisiaj pociąg w Sędziszowie i na wysokości Gniewącina znów minąłem pociąg na torze bez oświetlonego czoła. Z automatu odpalenie mapy dla PL2 i mój pociąg stoi na mapie mimo że ja nim wciąż jadę. Nauczony doświadczeniem szykuje się do opuszczenia pociągu by objąć go za chwilkę ponownie aż tu nagle takie info..." pociąg został usunięty przez administratora " 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts