Jump to content

Recommended Posts

Posted

Z mojego zawodowego doświadczenia widziałem takie akcje gdzie zarząd wymienił prezesa. Czasem wymagało to założenia innej spółki. Pożyjemy zobaczymy.. Na pewno w środku ekipy jest ciekawie i gorąco.

Krytyka w związku z wydaniem pełnej wersji też ich na pewno dotknęła, ale zarząd patrzy czy się gra sprzedaje, a nie na zadowolenie 🙂

• I agree 1
Posted
2 godziny temu, Królik Uszasty napisał(a):

Nad rozkładem będziemy jeszcze pracować, ale musimy obrobić się z innymi rzeczami też. 

Jak bardzo bym nie doceniał Twojego zaangażowania i dobrej komunikacji z graczami (przyznam, że liczyłem na odpowiedź w tym temacie), to jednak nie jestem w stanie nie narzekać na rozkład w trybie dyżurnego ruchu.

O ile rozumiem problem z Krakowem (czy w zasadzie Kozłowem), o tyle takie stacje jak Sosnowiec Południowy, Zawiercie, Katowice czy Dąbrowa Górnicza Ząbkowice nie powinny być tak nudne jak teraz 😞

Cóż, liczę, że na dodanie nowych pociągów nie będziemy czekać tyle, co na patcha z naprawą hamulców w Pendolino 😉

A jeśli będziemy, to może dałoby się na jakiś serwer wrzucić poprzedni rozkład jazdy? Fakt, że był schematyczny i powtarzał się co godzinę, ale jednak przez wydarzenia "losowe" na trasie zawsze można było liczyć na dodatkowe opóźnienia pociągów i związaną z tym zabawę.

@adamets2 Kto się udziela ten się udziela, niestety są to wyjątki, a od najważniejszej osoby dalej ani słowa nie usłyszeliśmy w sprawie przyszłości Simrail. I ciężko mi z optymizmem patrzyć dalej na ten projekt.

• I agree 1
Posted
47 minut temu, zbynak napisał(a):

O ile rozumiem problem z Krakowem (czy w zasadzie Kozłowem), o tyle takie stacje jak Sosnowiec Południowy, Zawiercie, Katowice czy Dąbrowa Górnicza Ząbkowice nie powinny być tak nudne jak teraz 😞

Zagraj na Dąbrowie Górniczej HK to zmienisz zadnie. Już lepiej mi się grało na "zwykłej" Dąbrowie Górniczej czy Juliuszu, gdzie czasami aby udrożnić ruch trzeba puszczać składy po lewym.

• I agree 1
Posted
On 1/5/2025 at 8:58 PM, PeVoo said:

Jak dla mnie, to albo to jest nieprawda (że serwery się dławią), albo są po prostu źle po amatorsku napisane.

Why not both. One się dławią, ale raczej nie z powodu obciążenia graczami - a do tego są bardzo wyraźnie "źle po amatorsku" napisane 🙂

On 1/6/2025 at 10:22 PM, PL_Andrev said:

Ale z tym brakiem "absolutnego minimum funkcjonalności" to trochę pojechałeś. 

Z perspektywy "gotowego kompletnego produktu" to grze rzeczywiście brakuje "absolutnego minimum funkcjonalności". My już włożyliśmy wysiłek w ogarnięcie tej gry, ale nowy gracz nadal nie dowie się bez szukania na zewnątrz jak prowadzić część dostępnego taboru ani jak obsługiwać dyżurki. To już nie te czasy, kiedy dołączenie instrukcji do pudełka załatwiało temat.

Natomiast o jakości tego co jest też już pisano tutaj rozprawki. W grę włożono dużo serca i wysiłku i to widać, ale co z tego, skoro efekt końcowy jest ledwie grywalny.

• I agree 3
Posted
19 minut temu, PL_Andrev napisał(a):

Zagraj na Dąbrowie Górniczej HK to zmienisz zadnie. Już lepiej mi się grało na "zwykłej" Dąbrowie Górniczej czy Juliuszu, gdzie czasami aby udrożnić ruch trzeba puszczać składy po lewym.

Ja wiem, że są bardziej nudne stacje od tych, które wymieniłem, ale chodzi o to, że na tych dużych ruch powinien być i był do tej pory również duży i zwykle nie pozwalał się nudzić. Teraz jest niestety inaczej.

Posted (edited)
W dniu 6.01.2025 o 22:56, zbynak napisał(a):

@PL_Andrev Dokładnie tak samo mam, NIC już nie oczekuję po Simrail, wyleczyli mnie z jakiegokolwiek czekania na aktualizacje czy dodatki do gry. Jeśli projekt wyjdzie na prostą to będę miło zaskoczony, chociaż nie widzę za bardzo takiej możliwości.

Za Łódź dziękuję, w dodanym Krakowie nic ciekawego nie ma, na dyżurkach wieje nudą, a i tak mam sentyment, bo 10 lat tam byłem regularnie na dworcu pasażerem 🙂 Z kolei w Łodzi nigdy nie byłem, więc tym bardziej nic ciekawego dla mnie, do tego jeszcze jakieś zabawy w dzielenie serwerów.

Z drugiej strony muszę też uczciwie przyznać, że zakup za 105,99 przeliczając na godziny gry (ponad 850) i tak jest rewelacyjną ceną, szczególnie, że te godziny były w większości dobrą zabawą.

Tym bardziej szkoda, że koniec jest taki jaki jest.

Mam dokładnie tak samo. Po wypuszczeniu z EA moje oczekiwania spadły do zera. Chciałem się już nawet pożegnać z tym forum, bo nie spełnia jednej ze swoich podstawowych funkcji, czyli komunikacji twórców z graczami. Jak kogoś to interesuje, to niech sobie odkopie mój post pt. "Szambo wybiło", który napisałem rok temu i zobaczy ile się zmieniło od tego czasu 😉

Edited by MALECKI
  • I agree 3
Posted
4 godziny temu, MALECKI napisał(a):

Mam dokładnie tak samo. Po wypuszczeniu z EA moje oczekiwania spadły do zera.

A może taki był ich misterny plan właśnie...

"Wygasić oczekiwania", jak radził klasyk... :]

Posted
4 godziny temu, MALECKI napisał(a):

Jak kogoś to interesuje, to niech sobie odkopie mój post pt. "Szambo wybiło", który napisałem rok temu i zobaczy ile się zmieniło od tego czasu 😉

Jak mawia klasyk "Przyszedłem tutaj śmiać się, nie czuć". Odkopałem, przeczytałem raz jeszcze i...tkwimy w tym samym, ewentualnie bardzo podobnym miejscu, ale co ja będę sobie język strzępił 

• I agree 2
Posted
1 godzinę temu, KOlorowy napisał(a):

Jak mawia klasyk "Przyszedłem tutaj śmiać się, nie czuć". Odkopałem, przeczytałem raz jeszcze i...tkwimy w tym samym, ewentualnie bardzo podobnym miejscu, ale co ja będę sobie język strzępił 

Wiesz co, to chyba nie działa w ten sposób.

SimRail jest obecnie notowany na giełdzie, więc opinia o grze przekłada się realnie na wartość akcji, a po wtopie z EA chyba dotarło że założenie "it's polish community, just ignore them" nie jest do końca poprawne. Widać to np. po wzroście aktywności na forum naszych kolegów z SimRaila, a kwestia podejścia do edytora (choć tylko scenariuszy) to już zupełny ewenement.

Z drugiej strony, skoro wrzucili na giełdę to wydaje się że muszą mieć plan na dalekosiężne zarabianie na tej marce, więc byłbym ostrożny z tym brakiem dalszych planów. Bo doświadczonych ludzi warto sensownie zagospodarować, a skoro produkt przynosi zysk, to wiecie-rozumiecie. Aczkolwiek liczę na edytor lokacji.

https://www.gpw.pl/komunikat?geru_id=356783&title=Zawiązanie+5-ciu+nowych+spółek+akcyjnych 

Posted
24 minutes ago, PL_Andrev said:

SimRail jest obecnie notowany na giełdzie

Nie jest. Rok temu ogłaszali, że ma wejść na NewConnect i to by było na razie tyle.

• Like 1
  • I agree 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy