Jump to content

Recommended Posts

Posted
14 hours ago, KOlorowy said:

Nie, nie naprawili. Jest komenda "Włącz radiotelefon", ale o rozdzielaczu, czy zasilaczu nie ma mowy (mowa o podstawowym samouczku)

Kolega zrobi tak i radiotelefon będzie działał (w parowozie na samej górze są klapy od "schowka". Można je otworzyć i będzie znajdowała się tam identyczna aparatura, ale z tego co zauważyłem to w samouczku radiotelefon jest włączony)

radio.jpg

Ukończyłem już wszystkie samouczki [v] i dalej nie działa multi

Posted
7 minut temu, ShazzShank napisał(a):

Ukończyłem już wszystkie samouczki [v] i dalej nie działa multi

Czyli coś musi być na 99% psujnięte w SimRail. Zgłoś jako błąd na forum zgodnie z wytycznymi i czekaj na odpowiedź. Do tego czasu próbuj swoich sił w trybie jednoosobowym 

• I agree 1
Posted (edited)

Panowie, już wiem, jak odpalić prawidłowo dwie Siódemki w scenariuszu TLK Katowice - Kraków. Pomógł w tym scenariusz towarowy, tam tez jest opcja dwóch Siódemek, one są już całkowicie uruchomione. Otóż w drugiej lokomotywie wszystko jest wyłączone oprócz baterii, krany hamulca w obydwóch kabinach w pozycji Odcięcie, no i rzecz jasna pantograf tylny musi być w górze. W razie potrzeby odpowiednie oświetlenie. A jak zacząć w ogóle w scenariuszu osobowym? Można zacząć od drugiej lokomotywy włączając baterię. Można też od razu zluzować hamulec ręczny. Po włączeniu baterii załączy się SHP, żeby go skasować postępujemy standardowo. Potem wszystko wyłączyć z wyjątkiem baterii, nastawnik na neutralny, nie trzeba nawet podnosić pantografu. Przejść do pierwszej lokomotywy, ale uwaga, do kabiny 1 lub A, gdyż tylko z tej kabiny można włączyć baterię. Po włączeniu baterii przejść do drugiej kabiny i uruchomić całą resztę. Podjechać pod drugą lokomotywę, przed wyjściem z kabiny wyłączyć wszystko, opuścić pantograf. Po wyjściu z loka sprzęgnąć lokomotywy, połączyć wszystkie przewody. W lokomotywie drugiej w tylnej kabinie włączyć oświetlenie do jazdy manewrowej. Potem można już iść do pierwszej lokomotywy, uruchomić ją, drugą lokomotywa uruchamia się razem z pierwszą. Na wyświetlaczu hud pojawia się drugi pasek od poziomu prądu. No i to w zasadzie wszystko, lokomotywy są gotowe do manewrów. I pamiętajcie o włączaniu radia w odpowiedniej kabinie, bo nawet podjechanie kilku metrów do drugiej lokomotywy bez włączonego radia skutkuje ujemnymi punktami.

Sama jazda dwiema lokomotywami - bajka. Ależ to idzie, z pięcioma wagonami tylko, rakieta.

Edited by MirekmiraS
  • Thanks 1
Posted
8 godzin temu, KOlorowy napisał(a):

Czyli coś musi być na 99% psujnięte w SimRail. Zgłoś jako błąd na forum zgodnie z wytycznymi i czekaj na odpowiedź. Do tego czasu próbuj swoich sił w trybie jednoosobowym 

Ten 1% okazał się dobrą rezerwą. Wystarczyło ukończyć jeden ze scenariuszy w całości i zadziałało.

• Haha 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy