mluczak.kutno Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 49 minut temu, adamets2 napisał(a): Nie sądzę aby zaimplementowanie opcjonalnego systemu podpowiedzi do scenariusza, analogicznie jak do samoczuków to był taki wielki problem dla devów i tyle pracy Tu można zrobić to prościej. Komunikat po radiu o konieczności każdej zmiany kabiny. Albo nawet inaczej- o ile dobrze kojarzę, jest w LUA funkcja sprawdzająca w której kabinie jesteś. Jeżeli jesteś przez jakiś czas w nie tej kabinie co trzeba, w radiu słyszysz grzeczną prośbę o zmianę. To wszystko w rękach twórcy scenariusza. 1
qbahn Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 godzin temu, KOlorowy napisał(a): Czy kolega gra na GeForce Now? Podobno i tam były problemy przez niezaktualizowaną wersję. Czekamy na weekendową łatkę, która może coś zmieni w tym temacie, gdyż błąd był zgłaszany. Chwilkę cierpliwości (edycja: łatka przełożona na poniedziałek) grałem na GF Now kilka dni temu na multi. Zero problemów. Ale może ten błąd dotyczy nowych graczy, którzy dopiero co rozpoczynają przygodę z SR.
PeVoo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 godzin temu, mluczak.kutno napisał(a): Udało się, udało. Ty po prostu siedzisz w złej kabinie 🙂 Semafor jest podany za Twoimi plecami. 5 godzin temu, mluczak.kutno napisał(a): Zgodzę się, jak ktoś nie zna topografii stacji, to może mieć problem. Taka lekcja na przyszłość- jak nie ma semafora a dyżurny się zaklina że podał, to zobaczyć czy semafor nie świeci za nami. Stosuje to od początku grania w Maszynę, zawsze się sprawdza 🙂 Ej kurde, ludzie... Ale ja na to wpadłem wyobraźcie sobie - i specjalnie dymałem cały peron na drugą stronę żeby zobaczyć - i tam TEŻ było czerwone... No to kurde jak... Nie jedna i nie druga to co, może trzecia kabina w trzecią stronę??? 😕 Inna sprawa że tylko w jednej z moich daremnych prób poszedłem to zrobić (bo to trwa i trwa) - i może akurat w tej trafił się jakiś INNY bug, który spowodował, że tego sygnału jednak nie było... Inna sprawa jest taka, że skrypt jest niedorobiony i niedotestowany pod kątem knocenia i gra pozwala kłamać przez radio że zmieniłem kabinę kiedy wcisnę radio bez zmiany kabiny. Takie coś nie powinno mieć miejsca. Już lepiej jakby nic nie działało niż żeby załączyło ten tekst. 6 godzin temu, mluczak.kutno napisał(a): Przeszedłem wszystkie "krakowskie" scenariusze, prócz tych z Pendolino Ja też - i to nawet z tymi z Pendolino! Wystarczyło przejść ten pierwszy i już mam WSZYSTKIE odhaczone, że przeszedłem... Szczerze mówiąc ten błąd jest gorszy niż jakby od czasu do czasu nie zaliczyło przejazdu albo nawet wykasowało wszystkie, bo teraz to już NIC nie mogę zrobić żeby wiedzieć w co już grałem a w co nie (że nie wspomnę o tym żeby wiedzieć JAK mi to poszło - brak medali/gwiazdek).
PeVoo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Proszę bardzo, właśnie zrobiłem kolejny test, w drugą stronę: To samo. (Wciskanie radia też nic nie daje.)
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now