Bazinga Posted October 29 Share Posted October 29 (edited) 18 minutes ago, Conrad said: Za to konkurencja ma si臋 wy艣mienicie 馃槃聽 Skoro ju偶 manipulujesz to mog艂e艣 pokaza膰 screen z TSW2 gdzie jest 50 os贸b, po co ogranicza膰 si臋 do TSW4? 聽 Wyniki najnowszej cz臋sci: 聽 Edited October 29 by Bazinga 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted October 31 Share Posted October 31 Jak dla mnie, ratunkiem dla tej gry by艂oby oddanie jej fanom. Jest szansa, 偶e przy dobrym edytorze powsta艂oby co艣 w rodzaju ETS 2, chocia偶 pewnie o mniejszym zasi臋gu. Wiadomo, 偶e ETS 2 偶yje g艂贸wnie z tego, 偶e fani rozbudowali mapy, a i producentowi sporo skapn臋艂o z tego, 偶e ludzie kupuj膮 podstaw臋 i firmowe dodatki.聽 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted October 31 Share Posted October 31 50 minut temu, MALECKI napisa艂(a): Jak dla mnie, ratunkiem dla tej gry by艂oby oddanie jej fanom. Jest szansa, 偶e przy dobrym edytorze powsta艂oby co艣 w rodzaju ETS 2, chocia偶 pewnie o mniejszym zasi臋gu. Wiadomo, 偶e ETS 2 偶yje g艂贸wnie z tego, 偶e fani rozbudowali mapy, a i producentowi sporo skapn臋艂o z tego, 偶e ludzie kupuj膮 podstaw臋 i firmowe dodatki.聽 Czy da si臋 uratowa膰 t臋 gr臋? Tego nie jestem pewien, ALE jest w艂a艣nie kilka wyj艣膰. Jedna z opcji to taka, kt贸r膮 kolega zaproponowa艂. Druga, to ca艂kowita zmiana (o 180 stopni) dotychczasowej polityki prowadzonej przez Pan贸w z SimRaila, na co sk艂ada si臋 kilka aspekt贸w, kt贸re zosta艂y wymienione w tym temacie. Ka偶dy miesi膮c zw艂oki przy aktualnej polityce jest dzia艂aniem na niekorzy艣膰 owego produktu i jego przysz艂o艣ci聽 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LycanAnanas Posted October 31 Share Posted October 31 Simrail dostanie jeden update i jedno DLC i koniec. MUSI bo inwestorzy. Pami臋tajcie, 偶e to sp贸艂ka aukcyjna. Tu nie chodzi o nas, a o akcjonariuszy. Oni si臋 wkurz膮 jak nie wype艂ni膮 obietnic wyj艣cia z EA oraz DLC z 艁odzi膮 bo nie b臋dzie si臋 sprzedawa膰 wiec nie b臋dzie dochod贸w. Proste. Jeste艣my pionkami kt贸re kupuj膮 generuj膮c doch贸d. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted November 1 Share Posted November 1 Witam koleg贸w wsp贸艂towarzyszy niedoli simrailowej 馃槈 Troch臋 mnie nie by艂o (艂adne par臋 stron - jak widz臋 wszystko po staremu 馃槱), ale opr贸cz tego, 偶e by艂em bardzo zaj臋ty, to jeszcze prowadzi艂em prace nad optymalizacj膮 i automatyzacj膮 swojego 偶ycia, bo wiecie rozumiecie, wysz艂o nowe Factorio i to teraz ca艂e moje 偶ycie jest.聽馃槢聽The factory must grow! 鉁岋笍 A tak na serio, to proponuj臋 wrzuci膰 na luz i po prostu porzuci膰 wszelkie nadzieje (ci kt贸rzy tu wchodzicie nadal jeszcze) i zaj膮膰 si臋 czym艣 innym, bo nic tak nie boli jak bezustanne czekanie i odliczanie dni i niespe艂nionych obietnic. Jak b臋dzie to b臋dzie (ju偶 wiemy przecie偶, wywnioskowali艣my, 偶e wyci膮gn臋li im wtyczk臋, odci臋li kurek z kas膮 lub przenie艣li do robienia nowych trailer贸w dla PlayWay, wi臋c robi膮 na 10% zaplanowanej pr臋dko艣ci albo i gorzej, nie ma co si臋 艂udzi膰 偶e co艣 b臋dzie szybko). I tak nic nie zmienimy bo wielokrotnie pokazali, 偶e maj膮 nas w pompie. A jak nawet sami deweloperzy nie maj膮, to przynajmniej szefostwo ma i zabroni艂o im si臋 do nas zbli偶a膰 i pu艣ci膰 jakiejkolwiek pary z g臋by (wi臋c patrz膮 na to co si臋 tu dzieje i p艂acz膮 po k膮tach, 偶e nic nie mog膮 z tym zrobi膰, co tylko ich jeszcze bardziej demotywuje do roboty). Lepiej si臋 kiedy艣 mocno pozytywnie zaskoczy膰 ni偶 czeka膰 i codziennie wkurza膰 i rozczarowywa膰. A je艣li wtedy forum, spo艂eczno艣膰 i gra umr膮 艣mierci膮 naturaln膮 poprzez zamilczenie, to mo偶e wtedy zrozumiej膮 sw贸j b艂膮d braku komunikacji i traktowania nas jak wroga i zaczn膮 by膰 mili i si臋 stara膰. Miejmy nadziej臋, 偶e b臋dzie to ZANIM dorobi膮 si臋 ca艂ej bandy hejter贸w jak Dovetail (z tego co widzia艂em to jeden oficjalny ju偶 tu jest - prawda聽@simrail_hejter? 馃槈). Jak zajmiecie si臋 przyk艂adowo takim Factorio, to macie bite 200 godzin grania (lub CZEKANIA) wyj臋te z 偶ycia (tzn. tyle to by艂o przedtem, bo teraz (opr贸cz darmowej wersji 2.0 kt贸ra mocno zmienia rozgrywk臋) dodali nowe planety po tym jak ju偶 si臋 sp臋dzi te 200 godzin za pierwszym razem 偶eby przej艣膰 pierwsz膮 i zbudowa膰 rakiet臋 偶eby si臋 z niej uwolni膰, tak偶e b臋dzie co robi膰, co艣 czuj臋 - bo sam jeszcze nie doszed艂em do robot贸w logistycznych nawet w tej grze od nowa). Uprzedzam tylko, 偶e od tego mo偶na straci膰 偶on臋 z dzie膰mi i prac臋, bo mo偶ecie zapomnie膰, 偶e one istniej膮 (by艂y takie przypadki, s膮 opisane w recenzjach na Steamie - sam te偶 jak w艂膮cz臋 to zwykle ko艅cz臋 o oko艂o 5 godzin p贸藕niej ni偶 planowa艂em i zwykle zawalam przy okazji nock臋, tak偶e osobi艣cie polecam ustawianie budzika (i NIE wy艂膮czanie go dop贸ki nie wy艂膮czycie gry) oraz w艂膮czenie wy艣wietlania realnego zegara w rogu ekranu gry - bo w swojej szczodro艣ci wspania艂omy艣lnie dali nawet i tak膮 genialn膮 opcj臋 - troch臋 to czasem pomaga). Zanim to sko艅cz臋, to akurat pewnie wyjdzie ta nieszcz臋sna aktualizacja nast臋pna i b臋dzie co艣 nowego do pogrania tutaj - i wszyscy b臋d膮 zadowoleni. Mam tylko nadziej臋, 偶e jak wyjdzie co艣 p艂atnego znowu, to b臋dzie to PRZED GTA6, bo wtedy wszyscy b臋d膮 sp艂ukani ju偶, w tym ja 馃槢聽(a potem znowu b臋d膮 setki je艣li nie tysi膮ce godzin tam sp臋dzone wi臋c nie b臋dzie czasu albo wr臋cz przegapi臋 to wielkie wydarzenie, bo wiecie, co GTA to GTA - w ko艅cu najlepsza gra na 艣wiecie, napierdziela艂em w to od jedynki w 2D, kt贸r膮 zreszt膮 przeszed艂em ca艂膮, a 艂atwe to to nie by艂o, w dodatku m贸j komp wyrabia艂 tylko kilka FPS贸w na tym chwilami - stare dobre czasy, kiedy to ka偶dy rok przynosi艂 gigantyczny prze艂om technologiczny i kompletnie now膮 jako艣膰 w grach (najpierw Wolf 3D, potem Doom i Heretic, potem Duke Nukem 3D, a potem Quake - por贸wnajcie sobie jak si臋 r贸偶ni艂y w grafice), dzi艣 prawie nie widz臋 r贸偶nicy mi臋dzy grami nowymi, a tymi sprzed X lat, czego zreszt膮 GTA5 jest najlepszym przyk艂adem - dyszka mu stukn臋艂a ju偶, a ludzie nadal graj膮 i nadal si臋 trzyma 艣wietnie na Steamie - kt贸rego kiedy艣 zreszt膮 nie by艂o, bo gry si臋 KUPOWA艁O i POSIADA艁O na w艂asno艣膰 (co oznacza te偶 prawo do jej sprzeda偶y i po偶yczania komu chcesz kiedy si臋 znudzi, nawet za kas臋), a nie WYPO呕YCZA艁O i to BEZ GWARANCJI, 偶e kto艣 nam nasz膮 licencj臋 nagle odbierze z byle powodu lub zbanuje nam konto za jakie艣 nieporozumienie i tyle po waszej kasie, potencjalnie nawet tysi膮cach dolar贸w). Tak偶e Brave New World ju偶 tu jest. Pozdrawiam!聽馃檭 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted November 1 Share Posted November 1 6 godzin temu, PeVoo napisa艂(a): Witam koleg贸w wsp贸艂towarzyszy niedoli simrailowej 馃槈 Troch臋 mnie nie by艂o (艂adne par臋 stron - jak widz臋 wszystko po staremu 馃槱), ale opr贸cz tego, 偶e by艂em bardzo zaj臋ty, to jeszcze prowadzi艂em prace nad optymalizacj膮 i automatyzacj膮 swojego 偶ycia, bo wiecie rozumiecie, wysz艂o nowe Factorio i to teraz ca艂e moje 偶ycie jest.聽馃槢聽The factory must grow! 鉁岋笍 A tak na serio, to proponuj臋 wrzuci膰 na luz i po prostu porzuci膰 wszelkie nadzieje (ci kt贸rzy tu wchodzicie nadal jeszcze) i zaj膮膰 si臋 czym艣 innym, bo nic tak nie boli jak bezustanne czekanie i odliczanie dni i niespe艂nionych obietnic. [...] Nadzieje na jakiekolwiek pozytywne zmiany porzuci艂em dawno i "wrzuci艂em na luz". Z reszt膮, skoro mowa o grach to da艂em SimRailowi d艂u偶szy czas odpocz膮膰 i w miar臋 mo偶liwo艣ci ogrywa艂em kilka innych tytu艂贸w, takich jak jak Red Dead Redemption 2, Satisfactory, Wied藕mina 3 ze wszystkimi dodatkami (po raz pierwszy z reszt膮 w 偶yciu), Hearts of Iron IV, czy niszow膮 gr臋 Polskiego studia - UBOAT (i wiele wiele innych). Po jakim艣 czasie (liczonym w miesi膮cach) wr贸ci艂em do SimRaila i jednego tej grze nie mo偶na odm贸wi膰, a mianowicie klimatu i dobrej grywalno艣ci (pomimo pewnych b艂臋d贸w i niedoskona艂o艣ci). 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted November 1 Share Posted November 1 14 godzin temu, MALECKI napisa艂(a): ak dla mnie, ratunkiem dla tej gry by艂oby oddanie jej fanom. Jest szansa, 偶e przy dobrym edytorze powsta艂oby co艣 w rodzaju ETS 2, chocia偶 pewnie o mniejszym zasi臋gu. Wiadomo, 偶e ETS 2 偶yje g艂贸wnie z tego, 偶e fani rozbudowali mapy, a i producentowi sporo skapn臋艂o z tego, 偶e ludzie kupuj膮 podstaw臋 i firmowe dodatki. Tylko czy warsztat na steam to b臋dzie dla single czy multi? Bo obawiam si臋 偶e b臋dziemy tylko dla single dodawa膰 mogli. A ca艂y mi贸d to ten multi jednak.聽 聽 聽 12 godzin temu, LycanAnanas napisa艂(a): Simrail dostanie jeden update i jedno DLC i koniec. 聽 No nie zgodz臋 si臋. Kolejne update ma by膰 wyj艣cie z EA. Potem masz DLC 艁贸d藕, DLC Niemcy, DLC USA. S膮 prace prowadzone z lokomotyw膮 czesk膮. Na X na pocz膮tku 2023 kto艣 co艣 b膮kn膮艂 o DLC Austria. Jedno ze zdj臋膰 czeskiej lokomotywy to wg mnie na 100% dworzec kolejowy Hamburg. Wi臋c jest wi臋cej DLC ni偶 jedno. Teraz Simkol robi symulator dla Lotosu.聽 Potencja艂 na now膮 tras臋 lub nowy tabor jest. Dla 艁KA chyba jest symulator Newagu jakiego艣 robiony. Masz kolejne DLC.聽 To co ja pisz臋 to wr贸偶enie z kart na podstawie informacji z facebooka i X. Ale potencja艂 na kilka DLC jest. Wiadomo 偶e to b臋dzie przedzia艂 czasowy lata聽 a nie miesi膮ce. Ale b臋dzie.聽 聽 聽 7 godzin temu, PeVoo napisa艂(a): A jak nawet sami deweloperzy nie maj膮, to przynajmniej szefostwo ma i zabroni艂o im si臋 do nas zbli偶a膰 i pu艣ci膰 jakiejkolwiek pary z g臋by (wi臋c patrz膮 na to co si臋 tu dzieje i p艂acz膮 po k膮tach, 偶e nic nie mog膮 z tym zrobi膰, co tylko ich jeszcze bardziej demotywuje do roboty). Te偶 mam takie wra偶enie po rozmowach na discord. 呕e chcieliby a nie mog膮. 艁膮cz臋 si臋 w b贸lu i cierpieniu z tymi Panami i Paniami.聽 聽 7 godzin temu, PeVoo napisa艂(a): a ludzie nadal graj膮 i nadal si臋 trzyma 艣wietnie na Steamie - kt贸rego kiedy艣 zreszt膮 nie by艂o, bo gry si臋 KUPOWA艁O i POSIADA艁O na w艂asno艣膰 (co oznacza te偶 prawo do jej sprzeda偶y i po偶yczania komu chcesz kiedy si臋 znudzi, nawet za kas臋), a nie WYPO呕YCZA艁O i to BEZ GWARANCJI, 偶e kto艣 nam nasz膮 licencj臋 nagle odbierze z byle powodu lub zbanuje nam konto za jakie艣 nieporozumienie i tyle po waszej kasie, potencjalnie nawet tysi膮cach dolar贸w). 聽 Mam w szufladzie jeszcze stare gry z Win98. FM 2005 jeszcze mam oryginalny. 20 lat prawie. Tylko czy pograsz w to z nowym windowsem, nowymi sterownikami?聽 聽Kilka starych gier nie dzia艂a ju偶. Teraz planuj膮 za艂o偶y膰 do kompa nap臋d cd 偶eby pogra膰 w stare HoI2.聽 Na p艂ycie mam legaln膮 PL wersj臋. Na steam nie ma PL. Ciekawe czy zainstaluje si臋 na nowym systemie.聽 Na jakim艣 starym dysku mam jeszcze OPERACJ臉 GLEMB.:)))) Teraz to ju偶 dla mnie problem dysk podpi膮膰 bo pewnie kable inne i nie mam przej艣ci贸wek jak takie s膮 nawet.聽 聽 聽 聽 聽 聽 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Andrev Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) 12 godzin temu, LycanAnanas napisa艂(a): Simrail dostanie jeden update i jedno DLC i koniec. MUSI bo inwestorzy. Pami臋tajcie, 偶e to sp贸艂ka aukcyjna. Tu nie chodzi o nas, a o akcjonariuszy. Oni si臋 wkurz膮 jak nie wype艂ni膮 obietnic wyj艣cia z EA oraz DLC z 艁odzi膮 bo nie b臋dzie si臋 sprzedawa膰 wiec nie b臋dzie dochod贸w. Proste. Jeste艣my pionkami kt贸re kupuj膮 generuj膮c doch贸d. Problem tylko w tym 偶e SimRail to tylko poboczny projekt. Ale wypu艣cili produkt testowy na PC, gra si臋 sprzeda艂a, wi臋c dla mnie pewniak to komplet (艂膮cznie z Krakowem) + EU22 + 艁贸d藕 tak偶e na X/PS. By膰 mo偶e + Zgorzelec + USA. Dlaczego? Bo gramy przez pierwsze 20 minut i chyba ka偶dy z nas by艂 pod wra偶eniem efektu "wow" - wi臋c od razu kupuje si臋 "komplet", szczeg贸lnie jak b臋dzie promo na Steam. 聽 12 godzin temu, LycanAnanas napisa艂(a): MUSI bo inwestorzy. Pami臋tajcie, 偶e to sp贸艂ka aukcyjna. Tu nie chodzi o nas, a o akcjonariuszy. Oni si臋 wkurz膮 (...) Hmm... a patrzy艂e艣 na notowania Disneya czy Ubisoftu? Tam te偶 siedz膮 inwestorzy (powa偶ni), te偶 pewnie wkurzeni a zmian p贸ki co nie ma. 聽 14 godzin temu, MALECKI napisa艂(a): Jak dla mnie, ratunkiem dla tej gry by艂oby oddanie jej fanom. Jest szansa, 偶e przy dobrym edytorze powsta艂oby co艣 w rodzaju ETS 2, chocia偶 pewnie o mniejszym zasi臋gu. Wiadomo, 偶e ETS 2 偶yje g艂贸wnie z tego, 偶e fani rozbudowali mapy, a i producentowi sporo skapn臋艂o z tego, 偶e ludzie kupuj膮 podstaw臋 i firmowe dodatki.聽 By膰 mo偶e tak b臋dzie, bo nie by艂o s艂owa o dalszym rozwoju DLC (mimo 偶e podobno EU22 zarobi艂 na siebie w pierwszej dobie), oraz dziwnie cicho o edytorze.聽Aczkolwiek do w艂asnego multi trzeba: prywatnego serwera, trasy, posterunk贸w sterowania ruchem i integracji sygnalizacji, w艂asnych zasad, rozk艂ad jazdy poci膮g贸w. Edited November 1 by PL_Andrev 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted November 1 Share Posted November 1 13 minut temu, KOlorowy napisa艂(a): niszow膮 gr臋 Polskiego studia - UBOAT Warto kupi膰? Czyta艂em 偶e to bardziej symulator 偶ycia na 艂odzi ni偶 p艂ywanie i walka.聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazinga Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) Od kwietnia nie potrafi膮 wypu艣ci膰 bugfixa z hamulcami pendolino z produkcji na Steam, a Wy liczycie, 偶e USA czy Zgorzelec zobaczycie.聽 Edited November 1 by Bazinga 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted November 1 Share Posted November 1 30 minut temu, Bazinga napisa艂(a): Od kwietnia nie potrafi膮 Wg mnie potrafi膮 tylko ich kto艣 blokuje. Ma sw贸j plan i si臋 go trzyma.聽聽 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Andrev Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) 35 minut temu, Bazinga napisa艂(a): Od kwietnia nie potrafi膮 wypu艣ci膰 bugfixa z hamulcami pendolino z produkcji na Steam, a Wy liczycie, 偶e USA czy Zgorzelec zobaczycie.聽 (1) Nie 偶e nie potrafi膮, ale nie chc膮.聽W mojej opinii bugfixy wyjd膮 razem z Krakowem i 艁odzi膮. (2) Nie licz臋 - napisa艂em "by膰 mo偶e". Mam pewne w膮tpliwo艣ci co do Zgorzelca i USA, aczkolwiek modelami (Dolno艣l膮skie + Deutsche Bahn + Skoda-163) chwalili si臋 w grudniu zesz艂ego roku (wiem, nic to nie znaczy). Edited November 1 by PL_Andrev 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LycanAnanas Posted November 1 Share Posted November 1 Trzeba naprawd臋 by膰 naiwnym aby wierzy膰 w co艣 wi臋cej bo nie b臋dzie i tyle. I tak uwa偶am, 偶e jestem optymist膮 bo mog膮 to zamkn膮膰, postawi膰 sp贸艂k臋 w stan likwidacji i zamkn膮膰 z dnia na dzie艅 serwery. A w ma艂ych firmach udzia艂owcy maj膮 du偶o wi臋kszy wp艂yw. Pracowa艂em w takich projektach i wiem jak to jest.. Biznes uber alles i tyle.. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Szczecin Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) "The early access phase is coming to the end, next week we will publish date of relase the full version of the game, follow our channels!" Obrali taktyk臋 "Wielkiego wybuchu" To taka trocha ryzykowna strategia - wielu graczy obrazi艂o si臋 na taki styl - cisza, cisza i nagle bum - pe艂na wersja gry bez wcze艣niejszych update-贸w.聽 Wybacz臋 jak zrobi膮 to dobrze 馃槈 Edited November 1 by Marcin Szczecin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted November 1 Share Posted November 1 Na insta wida膰 na zdj臋ciu tak聽 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) 9 godzin temu, misiek_131415 napisa艂(a): Warto kupi膰? Czyta艂em 偶e to bardziej symulator 偶ycia na 艂odzi ni偶 p艂ywanie i walka.聽 Napisz臋 w ten spos贸b. Aktualnie wybra艂em mniej legaln膮 metod臋, jednak zauwa偶y艂em, 偶e jest na Steamie przecena i to spora, wi臋c nie wykluczam zakupu.聽 Co do samej gry, odnosz臋 wra偶enie, 偶e tw贸rcy starali po艂膮czy膰 si臋 morsk膮 walk臋 wraz z ukazaniem sposobu w jaki za艂ogi 偶y艂y na owych okr臋tach. Moim zdaniem wysz艂o nawet nie藕le. Musimy "zadba膰" (jest to dosy膰 prosty proces, ale r贸wnie wa偶ny i trzeba przyk艂ada膰 do niego nale偶yt膮 uwag臋) o za艂adunek torped (mamy kilka typ贸w i musimy je odblokowywa膰 wraz z post臋pem), amunicji, wyposa偶enia (cz臋艣ci zamienne, poch艂aniacze do wentylatora, czy cho膰by olej i apteczki), czy zr贸偶nicowanej 偶ywno艣ci.聽 Za艂oga, zamiast by膰 bezkszta艂tnym t艂em, dostaje imiona, nazwiska, kr贸tk膮 histori臋 i mo偶liwo艣膰 (w przypadku oficer贸w) rozwijania umiej臋tno艣ci, a w przypadku szeregowych podwodniak贸w - wy艂onieniu (to akurat dzieje si臋 automatycznie) wilk贸w morskich (kt贸rzy charakteryzuj膮 si臋 nerwami ze stali) i mo偶liwo艣膰 awansowania ich na oficer贸w. Misje s膮 zr贸偶nicowane, wi臋c znajd膮 si臋 ciekawe zadania pokroju walki z wrogimi konwojami przekraczaj膮cymi 20 statk贸w (eskorta i parowce), montowanie stacji pogodowych na Grenlandii, ale i patrolowaniu danych teren贸w w zakre艣lonym obszarze, kt贸re ko艅czy si臋 czasem jednym trafieniem samotnego statku transportowego.聽 To tak w skr贸cie, bo gra jest nawet nie藕le rozbudowana. Do tego tytu艂u wr贸ci艂em z dw贸ch powod贸w. Pierwszy to podczas czytania ksi膮偶ki napisanej przez Gro脽admirala Karla D枚nitza - 10 lat i 20 dni. Pomog艂a mi zrozumie膰 pewne rzeczy i sytuacje kt贸re zosta艂y odwzorowane w grze, jak i sam膮 charakterystyk臋 ubootwaffe (moim zdaniem, tutaj tw贸rcy mieli ci臋偶ki orzech do zgryzienia, 偶eby wszystko om贸wi膰 i odkry膰 przed nami tajniki walki morskiej). Drugi pow贸d to zwyczajna aktualizacja kt贸ra sprawi艂a, 偶e gra sta艂a si臋 pe艂noprawnym tytu艂em, a z ni膮 spora (z tego co pami臋tam) nowa zawarto艣膰, kt贸ra zrobi艂a na mnie dobre wra偶enie. Tak to widz臋. Godzin臋 temu, Marcin Szczecin napisa艂(a): "The early access phase is coming to the end, next week we will publish date of relase the full version of the game, follow our channels!" Obrali taktyk臋 "Wielkiego wybuchu" To taka trocha ryzykowna strategia - wielu graczy obrazi艂o si臋 na taki styl - cisza, cisza i nagle bum - pe艂na wersja gry bez wcze艣niejszych update-贸w.聽 Wybacz臋 jak zrobi膮 to dobrze 馃槈 Czas pokaza艂, 偶e taka taktyka jak i jej pochodne, ponios艂y ca艂kowite fiasko聽馃檪聽 聽 PS: Pojawi艂y si臋 pytania i odpowiedzi聽 Edited November 1 by KOlorowy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazinga Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) Quote Q:聽Na czym polega problem z regularnym wydawaniem patchy zawieraj膮cych hotfixy zg艂oszonych i znanych b艂臋d贸w? A: Poniewa偶 prace nad gr膮 ca艂y czas trwaj膮, na bie偶膮co trafiaj膮 do kodu 藕r贸d艂owego nowe czy zmienione, nieprzetestowane funkcje, co przy ich wydaniu mog艂oby powodowa膰 powstanie nowych problem贸w. Ponadto ka偶dorazowo wydanie aktualizacji wstrzymuje wi臋kszo艣膰 prac na kilka tygodni, z uwagi na konieczno艣膰 uzyskania stabilnej wersji. No tak, bo SimRail to jedyna gra kt贸r膮 trzeba patchowa膰 pomi臋dzy major releasami. Gdyby tylko kto艣 wymy艣li艂 branche i staging aby oddzieli膰 艣rodowisko dev od produkcyjnego.聽 Quote Q:聽Czy planujecie powiekszenie studia, zatrudnienie kolejnych developerow aby przyspieszyc tempo prac? A:聽聽Tak, po wyj艣ciu gry z early access, na ten moment szkolenie nowych os贸b tylko spowolni艂oby prace. Po wyj艣ciu z EA nie trzeba ich szkoli膰 czy mo偶e tempo prac mo偶na zwolni膰 jeszcze bardziej ni偶 jeden update na 7 miesi臋cy? Generalnie z tego wyj艣cia z EA to sobie zrobiono doskona艂膮 wym贸wk臋 na wszystko - zatrudnimy wi臋cej programist贸w, jak ju偶 gra b臋dzie uko艅czona 馃檪 Swoj膮 drog膮 wyobrazi艂em sobie jak knajpa czy wulkanizator zatrudnia dodatkow膮 pomoc po sezonie, bo w trakcie sezonu szkoda czasu na szkolenie nowych pracownik贸w 馃槈聽 聽 Og贸lnie tak jak my艣la艂em - wi臋kszo艣膰 pyta艅 pomini臋tych, a na reszt臋 odpowiedzi "zobaczymy", "p贸藕niej", "do rozwa偶enia". Takie wyzwanie - spr贸bujcie znale藕膰 trzy聽konkretne聽odpowiedzi na zadane pytania. Mi si臋 nie uda艂o, pomimo tego, 偶e wi臋kszo艣膰 niewygodnych pyta艅 i tak nie zosta艂a zadana. 聽 Edited November 1 by Bazinga 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted November 1 Share Posted November 1 Czy na moje pytanie: czy wraz z najnowszym update b臋dzie save nie ma odpowiedzi? To moje pytanie by艂o w pierwszej pi膮tce ilo艣ci polubie艅 馃檪聽Czy przeoczy艂em odpowied藕 ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mluczak.kutno Posted November 1 Share Posted November 1 7 minut temu, adamets2 napisa艂(a): Czy przeoczy艂em odpowied藕 ? Nie ma odpowiedzi, nie ma zapisu. Sorry 馃檪 Fajnie, 偶e pytania od spo艂eczno艣ci wreszcie doczeka艂y si臋 odpowiedzi. Gorzej, 偶e jak ju偶 zauwa偶y艂 chocia偶by kolega @Bazinga odpowiedzi s膮 hmm ma艂o konkretne. A w dodatku mamy takie nie艣cis艂o艣ci jak chocia偶by pytania o tabor. S膮 jakby dwa, z jednego dowiadujemy si臋, 偶e w opracowaniu (jak rozumiem przez zewn臋trzne studia?) jest wiele modeli taboru, z drugiego za艣 dostajemy informacje, 偶e nie wiedz膮 jaki tabor dodadz膮 (ale na pewno ten dodany b臋dzie pasowa艂 do tras)... To co, zewn臋trznym autorom zlecaj膮 stworzenie modeli, co do kt贸rych nie ma pewno艣ci dodania do gry? A mo偶e Simkol nie wie, co robi膮 te studia? Pewnikiem jest to, 偶e nie b臋dzie Impulsa. Szkoda... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) Hmm to jak oni sobie to wyobra偶aj膮 szczeg贸lnie jak wydaj膮 na xbox series x gdzie gracze w ka偶dej grze maj膮 save? Przecie偶 bez save to chyba nawet nie dostan膮 certyfikacji od Microsoft 馃檪聽Nie ma zreszt膮 odp., 偶e nie b臋dzie tylko nie ma 偶adnej odpowiedzi. Ale przynajmniej chyba rozwiali ten defetyzm bo cz臋艣膰 os贸b ju偶 pogrzeba艂o t膮 gr臋 偶ywcem, a tu mamy 艣wi臋to zmar艂ych i okazuje si臋, 偶e gra 偶yje i si臋 rozwija i b臋dzie rozwija膰... 馃檪聽Jak wyjdzie na konsole to wtedy ju偶 mo偶na przesta膰 si臋 martwi膰 o rozw贸j bo ju偶 p贸jdzie sporo kasy i nak艂ad贸w si艂 偶eby wypu艣ci膰 na konsole wi臋c tego nie porzuc膮 moim zdaniem. Edited November 1 by adamets2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted November 1 Share Posted November 1 Jestem mo偶e niedorozwini臋ty, ale...szuka艂em pyta艅 z serii Pytania i odpowiedzi i nie mog臋 znale藕膰. Kto艣 mo偶e podes艂a膰 link na forum? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) A no to jest ju偶 nas dw贸ch bo ja te偶 nie mog臋 znale藕膰 馃檪聽 Misiek mi napisa艂 na priv bo tu nie mo偶e 馃檪聽偶e na discordzie jest dyskusja o tym save i mo偶liwe s膮 tu jakie艣 problemy z wdro偶eniem tej聽 funkcjonalno艣ci. Moja odp. jest taka - trudno... Prze偶yj臋 - niech zrobi膮 w tym roku COKOLWIEK nawet te rozkazy pisemne co w og贸le mnie nie interesuje, ale b臋dzie chocia偶 co艣 dla spo艂eczno艣ci 馃檪聽Poziom moich oczekiwa艅 spad艂 z: zwierz膮tek na poboczu, tramwaj贸w w ruchu Ai i wielu innych rzeczy do "COKOLWIEK" 馃檪聽 To taka ironia przez 艂zy co napisa艂em wy偶ej - bo chyba nie wszyscy zrozumieli joke 馃檪聽 Edited November 2 by adamets2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted November 2 Share Posted November 2 10 godzin temu, KOlorowy napisa艂(a): Jestem mo偶e niedorozwini臋ty, ale...szuka艂em pyta艅 z serii Pytania i odpowiedzi i nie mog臋 znale藕膰. Kto艣 mo偶e podes艂a膰 link na forum? 聽 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted November 2 Share Posted November 2 Z odpowiedzi tw贸rc贸w wynika, 偶e albo silnik nie nadaje si臋 do tego typu gry, albo kod jest tak popl膮tany, 偶e wszystko si臋 wysypuje przy pr贸bie modyfikacji. Albo jedno i drugie.聽 Na plus, 偶e trwaj膮 prace nad innymi trasami. To jakakolwiek pociecha na tej stypie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom_89 Posted November 2 Share Posted November 2 12 godzin temu, KOlorowy napisa艂(a): Jestem mo偶e niedorozwini臋ty, ale...szuka艂em pyta艅 z serii Pytania i odpowiedzi i nie mog臋 znale藕膰. Kto艣 mo偶e podes艂a膰 link na forum? 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now