MateoX_ Posted January 15 Share Posted January 15 Stacja Parzeniew nie zalicza się - serwer PL2 - można dojechać do końca stacji i nadal nic, a do tego bot na nastawni nie podaje sygnału zezwalającego. Zdaje się, żę dzieje się to już notorycznie - gracz przede mną stał 10 minut i również nie chciało zaliczć. Bot na forum niestety odrzuca te ogłoszenia, bo miesiąc temu i tydzień temu się pojawiały, jednak problem nadal występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 18 SIMRAIL Team Share Posted January 18 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted January 18 SIMRAIL Team Share Posted January 18 W dniu 15.01.2024 o 17:59, MateoX_ napisał(a): Bot na forum niestety odrzuca te ogłoszenia, bo miesiąc temu i tydzień temu się pojawiały, jednak problem nadal występuje. Forum odrzuca te zgłoszenia gdyż są to duplikaty. Problem został naprawiony w wersji testowej, w wersji publicznej poprawka wejdzie wraz z następnym patchem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolejarz1982 Posted January 27 Share Posted January 27 A dlaczego nie mozecie wydac hotfixa do gry tak jak to robia inne studia ? Tylko teraz bedziemy czekac na patch ktorego daty wydania nawet jeszcze nie znamy a problem stacji Parzniew bardzo psuje zabawe w grze. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Wx Posted January 27 Share Posted January 27 38 minut temu, Kolejarz1982 napisał(a): A dlaczego nie mozecie wydac hotfixa do gry tak jak to robia inne studia ? Tylko teraz bedziemy czekac na patch ktorego daty wydania nawet jeszcze nie znamy a problem stacji Parzniew bardzo psuje zabawe w grze. Nie można bo nie. Twórcy gry twierdzą że już nie ma żadnych małych rzeczy do poprawiania więc czekają na większą aktualizację. A ty graczu zapłaciłeś to siedź cicho 🤣 1 2 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted January 30 Share Posted January 30 Ja przez ten błąd dostałem w plecy po 1000 punktów wczoraj i dziś za przejechanie stacji. HUD pokazuje ~1km do stacji w momencie przejeżdżania przez stację (Parzniew) jeśli się nie mylę, więc ja nawet nie zwalniam, a potem nagle zaczyna pokazywać, że jeszcze 2km do stacji lub więcej, możliwe, że nawet losowo to się zmieniało. Na screenie poniżej widać, że wg rozkładu stacja przejechana, a w prawym górnym HUD nadal pokazuje dodatnią odległość do stacji. Jeszcze miałem jakieś jajo po wyjeździe z Zachodniej, że był znak R5, przełączyłem kanał na 5 i dostałem za jazdę ze złym kanałem bo prawidłowy to 2... ale nie mogę zagwarantować, że niczego nie przegapiłem bo zmęczony byłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) W dniu 27.01.2024 o 17:03, Michał_Wx napisał(a): Nie można bo nie. Twórcy gry twierdzą że już nie ma żadnych małych rzeczy do poprawiania więc czekają na większą aktualizację. A ty graczu zapłaciłeś to siedź cicho 🤣 Tak bardzo jak objechałeś tą grę na steam to mało kto zrobił. Po przeczytaniu tego co napisałeś nikt tego nie kupi. Ale to Ty masz ponad 140 pkt reputacji, a ja który wszędzie ją chwalę - 40. To tak a propos toksycznej części społeczności i tego forum. Edited January 30 by adamets2 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) 13 minut temu, adamets2 napisał(a): przeczytaniu tego co napisałeś nikt tego nie kupi A po co ktoś ma wyrzucać pieniądze w błoto i kupować zabugowane gry w których oczywiste błędy nie są poprawiane miesiącami? Po to jest system ocen i opinii na steam, aby przestrzec innych przed topieniem pieniędzy. 13 minut temu, adamets2 napisał(a): ja który wszędzie ją chwalę - 40. To tak a propos toksycznej części społeczności i tego forum Wychwalasz zepsuty produkt. Dlaczego ktoś ma cię oceniać pozytywnie? To tak jakbyś zachwalał piramidy finansowe i oczekiwał od pokrzywdzonych podziękowań. A poza tym to bardzo często piszesz jakieś głupoty i przytaczasz rzeczy wyssane z palca. Edited January 30 by Rafał 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) Taakkk... Zapomniałem jeszcze dodać tego, że osoby, które po mnie najbardziej cisną za poglądy dotyczące ułatwiania gry i radio czy zwierzątka na torach, jednocześnie też... mocno jadą po samej grze... Więc drodzy Producenci gry - wniosek jest tylko jeden - im zawsze będzie mało i zawsze będą niezadowoleni. Mam tu na myśli 2 osoby najmocniej się ze mną nie zgadzające czyli @Rafał i @mluczak.kutno którzy zresztą mocno zalajkowali @Michał_Wx , ale też z 10 innych. W związku z tym nie specjalnie musicie się wsłuchiwać w ich pretensje i żale. Czytajcie steam. Może też coś o czym ja pisałem znajdzie jakieś uznanie. Ja w przeciwieństwie do ww osób nie będę na steam czy gdziekolwiek jechał po SimRail. Wspieram ją i będę wspierać chyba, że stanie się dla mnie za trudna i po prostu nie będę w stanie w nią grać, ale nawet wtedy też będę wspierać, tylko nie kupię DLC. Obecnie w całej mojej aktywności w internecie ją wszędzie chwalę, nawet na forach nie gamingowych. Na steam nie napisałem recenzji, ale po wyjściu z EA zamierzam i będzie bardzo pozytywna. Do głowy by mi nie przyszło tak napisać na steam jak @Michał_Wx mimo, że tu pisałem co mi przeszkadza. A dlatego chociażby nie będę pisać nic negatywnego bo Polak powinien wspierać Polaka. No i nigdy nie mieliśmy symulatora z polskimi trasami. Pomijam oczywiście mega trudne darmowe i nie darmowe gry z grafiką z 8 bitowców 🙂 EOT.... Wszystko co miałem dotąd do powiedzenia już powiedziałem. Edited January 30 by adamets2 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted January 30 Share Posted January 30 1 minutę temu, adamets2 napisał(a): które po mnie najbardziej cisną za poglądy dotyczące ułatwiania gry i radio czy zwierzątka na torach, jednocześnie też... mocno jadą po samej grze... Powiem to ostatni raz. Czytaj do skutku, aż w końcu zrozumiesz. Na chwilę obecną w grze jest wiele rzeczy zepsutych, zamiast zawracać tyłek niepotrzebnymi ficzerami niech się skupią na naprawie błędów których nie naprawiają miesiącami i to jest nasz największy zarzut do tej gry. Proste bugi które tkwią w niej miesiącami. I abyśmy się dobrze zrozumieli, nie przyjmuję tłumaczenia że coś jest naprawione w testowym build'dzie. Nie jest na public'u więc nie jest naprawione. A drugiej części to nawet nie będę komentował bo nie wiem jak to zrobić bez wyśmiewania ciebie. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebek Posted January 30 Share Posted January 30 Najlepszy sposób na ten błąd (jak na razie) to po ruszeniu z Pruszkowa włączyć bota. Po zatrzymaniu się w Brwinowie i otwarciu drzwi przez bota przejąć skład. Nie zalicza wtedy żadnych punktów ujemnych 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted January 31 Share Posted January 31 Ciekawe bo niedawno grałem i normalnie mi zaliczyło postój w Parzniewie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted January 31 Share Posted January 31 38 minut temu, adisuper napisał(a): Ciekawe bo niedawno grałem i normalnie mi zaliczyło postój w Parzniewie Pewnie z drugiego kierunku jechałeś. Wtedy faktycznie Parzniew normalnie działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted January 31 Share Posted January 31 5 godzin temu, Rafał napisał(a): Pewnie z drugiego kierunku jechałeś. Wtedy faktycznie Parzniew normalnie działa. Nie, jechałem ze Wschodniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted January 31 Share Posted January 31 9 minut temu, adisuper napisał(a): Nie, jechałem ze Wschodniej A to dziwne. Ze 100 razy tą trasę zrobiłem i nigdy mi nie zaliczyło tego Parzniewa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolejarz1982 Posted March 17 Share Posted March 17 Aż nie można uwierzyć, że po 3 miesiącach ten problem (rażący i uniemożliwiający normalnie ukończyć scenariusz) i jak i kilka innych dalej pozostaje TOTALNIE zignorowany przez zespol Simrail , tylko pogratulować zostaje !! 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mluczak.kutno Posted March 17 Share Posted March 17 Przecież nie ma już drobnych rzeczy do poprawiania, zostały same poważne problemy. Tak powiedział ktoś od Simkola, chyba sam szef nawet 🙂 PS. Dawno temu popsuło się radio w Traxxie. Naprawę można było ogarnąć jednym hotfixem, ale nie- trzeba było (długo!) czekać na kolejnego mega turbo potężnego pacza- poprawiacza błędów wszystkich. 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts