daniel.5555 Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 witam mam 2 sprawę 1. Czy w grze można zamienić na inny kibelek jak jest?? 2 Mam taka propozycje czy jak np. jadę do Sędziszowa to można zmienić stronę i wrócić tym samym pociągiem i Katowicach tak samo mogło być Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 1. Inny to znaczy jaki? 2. Nie. Jeszcze nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Wx Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 A ja też mam sprawę nie musisz się wydzierać na radiu że gotów do odjazdu bo od tego jest kierownik a nie maszynista. 5 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumps Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 50 minut temu, Michał_Wx napisał(a): A ja też mam sprawę nie musisz się wydzierać na radiu że gotów do odjazdu bo od tego jest kierownik a nie maszynista. A w czym ci to przeszkadza że ktoś sobie symuluje kierownika pociagu? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Wx Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 A to że zamiast normalnie powiedzieć to się wydziera to po pierwsze, a po drugie to w rzeczywistości radio kierownika pociągu ma dużo mniejszy zasięg a nie że ja w Dąbrowie Górniczej słyszę jak drze się że z Katowic odjeżdża. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.5555 Posted December 25, 2023 Author Share Posted December 25, 2023 W dniu 23.12.2023 o 22:57, Michał_Wx napisał(a): A to że zamiast normalnie powiedzieć to się wydziera to po pierwsze, a po drugie to w rzeczywistości radio kierownika pociągu ma dużo mniejszy zasięg a nie że ja w Dąbrowie Górniczej słyszę jak drze się że z Katowic odjeżdża. W dniu 23.12.2023 o 22:57, Michał_Wx napisał(a): A to że zamiast normalnie powiedzieć to się wydziera to po pierwsze, a po drugie to w rzeczywistości radio kierownika pociągu ma dużo mniejszy zasięg a nie że ja w Dąbrowie Górniczej słyszę jak drze się że z Katowic odjeżdża. W dniu 23.12.2023 o 22:57, Michał_Wx napisał(a): A to że zamiast normalnie powiedzieć to się wydziera to po pierwsze, a po drugie to w rzeczywistości radio kierownika pociągu ma dużo mniejszy zasięg a nie że ja w Dąbrowie Górniczej słyszę jak drze się że z Katowic odjeżdża. Ja nie wydzieram tylko może mam głośno radio a jakie nie podoba to zmian grę mogę mówić gotowego odjazdu bo wszyscy to rb 5 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falan Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 W dniu 23.12.2023 o 22:57, Michał_Wx napisał(a): A to że zamiast normalnie powiedzieć to się wydziera to po pierwsze, a po drugie to w rzeczywistości radio kierownika pociągu ma dużo mniejszy zasięg a nie że ja w Dąbrowie Górniczej słyszę jak drze się że z Katowic odjeżdża. Sporo ludzi nadużywa radia, albo całkowicie nie ma pojęcia jak z niego korzystać. W mojej ocenie mówienie "gotów do odjazdu", jakoś nie wpływa na rozgrywkę i nie utrudnia jej innym graczom. Jak na razie, w multi EA nie ma funkcji, która dodaje komunikaty kierownika pociągu, a sporo ludzi pisało, że takowej im brakuje. Natomiast skoro takie zachowanie pośród innych graczy powodują u Ciebie drażliwość, rozwiązanie jest bardzo proste. Wystarczy zmienić serwer, na taki gdzie jest więcej botów, tam Ci nikt nie będzie wrzeszczał. Do zobaczenia na szlaku, pozdro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcion Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 5 godzin temu, Falan napisał(a): Jak na razie, w multi EA nie ma funkcji, która dodaje komunikaty kierownika pociągu, a sporo ludzi pisało, że takowej im brakuje. Nie było, nie ma, ale będzie https://forum.simrail.eu/topic/8054-sygnał-gotowości-do-odjazdu/?do=findComment&comment=31745 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grandal74 Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 W dniu 25.12.2023 o 15:26, daniel.5555 napisał(a): Ja nie wydzieram tylko może mam głośno radio a jakie nie podoba to zmian grę mogę mówić gotowego odjazdu bo wszyscy to rb Danielu, bez urazy, ale miałem tę /nie/przyjemnoś jechać w twoim pobliżu innym składem w tym samym kierunku od Sędziszowa. W okolicach Olkusza miałem tak dość jazdy, że to szok. Daj sobie spokój z tym "24xxxx gotów do odjazdu". Parę razy od wysokości Sławkowa do Katowic nie mogłem usłyszeć co mi dyżurni chcą przekazać bo ciągle dudniło na maks gotów do odjazdu i gotów do odjazdu. Jesteś mechanikiem, a nie kierownikiem pociągu. Jeśli dyżurny poprosi cię konkretnie o podanie gotowości do odjazdu to wykonaj polecenie, ale tylko wtedy. To taka prośba do ciebie Danielu. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynak Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 Przecież macie pod TAB wyciszenie danego gracza, ja sobie od razu wyciszam DR, którzy co minutę bez sensu krzyczą, że wjazd podany na tor 1. Jak ktoś się wydziera z odjazdami (jeszcze się nie spotkałem) to też sobie wyciszcie, szczególnie jak jedziecie jako mechanik i nie potrzebujecie kontaktu z innymi mechanikami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts