PL_Andrev Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 Jadąc z Maczek na Towarową ani razu nie byłem oślepiony światłami lokomotyw z naprzeciwka. Przed Towarową (zdjęcia) pociąg jedzie po torze wspólnym. Nie jestem pewien czy tak ma być, ale przed aktu światłą mocniej były widoczne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted November 23, 2023 SIMRAIL Team Share Posted November 23, 2023 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footz Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 Witam, Ogolnie zauwazylem ze po fixie ze swiatlem w wolumetrycznej mgle czy czyms takim zrobilo sie sporo ciemniej w grze jezdzac noca. Osobiscie chciałbym aby mozna było cofnąc tego fixa/miec opcje wyboru jasności swiateł. Naprawde przed tym fixem jezdziło się o wiele przyjemniej noca. A teraz znowu straszna ciemnica, brak jakiegos rozproszonego swiatla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3ntos Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 Takie samo mam wrażenie że przed tą aktualizacją wiele rzeczy działało a teraz ? Jest tak że co chwile coś się psuje i nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Andrev Posted November 26, 2023 Author Share Posted November 26, 2023 Wydaje mi sie ze jest gorzej niz bylo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4smo Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 Mnie również wydaje się że w grze jest niesamowicie ciemno. A oświetlenie znad przeciwka jest takie, jakby ktoś by tam ze świecą stał 🤔😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumps Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 A np. ja jeżdżąc zauważyłem problem że w jadących z naprzeciwka pociągach niektóre reflektory świecą znacznie słabiej od pozostałych. Nie wiem czy to bug czy feature ale widząc z daleka kogoś jadącego w przeciwnym kierunku często mam wrażenie że jedzie na światłach manewrowych lub Pc2 i dopiero podjeżdzając naprawdę blisko widać że ten drugi reflektor się świeci tylko tak słabo że ledwo go widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Andrev Posted November 27, 2023 Author Share Posted November 27, 2023 3 godziny temu, jumps napisał(a): A np. ja jeżdżąc zauważyłem problem że w jadących z naprzeciwka pociągach niektóre reflektory świecą znacznie słabiej od pozostałych. Nie wiem czy to bug czy feature ale widząc z daleka kogoś jadącego w przeciwnym kierunku często mam wrażenie że jedzie na światłach manewrowych lub Pc2 i dopiero podjeżdzając naprawdę blisko widać że ten drugi reflektor się świeci tylko tak słabo że ledwo go widać Zobacz ten screen powyżej: światło w reflektorach świeci ledwo-ledwo, za to daje ultra jasny poblask na wagonach obok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myczki Posted November 28, 2023 Share Posted November 28, 2023 W dniu 26.11.2023 o 11:57, Footz napisał(a): Witam, Ogolnie zauwazylem ze po fixie ze swiatlem w wolumetrycznej mgle czy czyms takim zrobilo sie sporo ciemniej w grze jezdzac noca. Osobiscie chciałbym aby mozna było cofnąc tego fixa/miec opcje wyboru jasności swiateł. Naprawde przed tym fixem jezdziło się o wiele przyjemniej noca. A teraz znowu straszna ciemnica, brak jakiegos rozproszonego swiatla. Właśnie zamierzałem o tym napisać, ale wpadłem na ten post. Myślałem, że to coś u mnie jest nie tak. Przed fixem noc wyglądała bardzo fajnie, z latarni i z reflektorów szła poświata, jeden z efektów, które ucieszyły mnie najbardziej po aktualizacji, aż tu nagle dziś chciałem się przejechać, a tu znowu nic nie widać oprócz 2m torów przed sobą. Mam nadzieję, że efekty sprzed fixa wrócą. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jezzman Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 (edited) Ja od siebie dodam, że przy zmianie świateł krótkie/długie zmienia się jedynie tekstura oświetlonego otoczenia, nie zmienia się w ogóle sam "blask" reflektorów (nie wiem jak to inaczej nazwać 😛), które na długich powinny oślepiać jadących z przeciwka. Edited December 1, 2023 by Jezzman 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted December 2, 2023 Share Posted December 2, 2023 6 godzin temu, Jezzman napisał(a): Ja od siebie dodam, że przy zmianie świateł krótkie/długie zmienia się jedynie tekstura oświetlonego otoczenia, nie zmienia się w ogóle sam "blask" reflektorów (nie wiem jak to inaczej nazwać 😛), które na długich powinny oślepiać jadących z przeciwka. https://forum.simrail.eu/topic/7202-przyciemnianie-reflektorów/#comment-27300 Poruszałem to już dawno. Utknęło 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts