Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Kilka rzeczy poprzednio działających dobrze zostało zepsutych:

1. Kamera nr 2, przycisk rolki myszy nie działa (pokazuje puste białe kółko), w związku z czym nie da się patrzeć przed pociąg i kamera ponownie jest bezużyteczna.
    Również na padzie oba joysticki działają tak samo, zamiast jeden regulować pozycję, a drugi kąt patrzenia.
  2. Nie działa przycisk+rolka na dźwigniach, a jednak sterowanie rolką (jak w DV) wymiata.
  • Chyba było coś jeszcze, ale mi wyleciało z głowy.
    Oprócz tego (stary problem) klikanie po pociągach w menu multiplayer często powoduje niechciane załączenie ładowania gry, co jest skrajnie upierdliwe i denerwujące. Możliwe, że to moja mysz zaczęła właśnie szaleć (naciskać podwójnie), ale przydałoby się jakieś potwierdzenie wyboru albo chociaż możliwość anulowania wczytywania, bo to jest naprawdę tragiczne w obsłudze. Najlepiej ramka z pytaniem czy uruchomić wybrany pociąg po dwukliknięciu + kwadrat "Nie pokazuj ponownie" (wszyscy będą zadowoleni). Dodatkowo z klawiatury też się praktycznie nie da tego obsługiwać, nie przewija się lista od strzałek (albo w ogóle nie działają i trzeba zaryzykować kliknięcie), za każdym razem trzeba Enter naciskać itp.

Ponadto włączenie kamery cofania z koła wyboru a następnie przełączenie na kamerę orbitującą powoduje załączenie jej w okolicach "tyłka" zamiast przodu pociągu (może to celowe, ale potem ciężko to odkręcić).

PS: Dziękuję za update'a, od samego początku gry czekałem na pociągi, które ja nazywam pociągami "z wagonami bydlęcymi" (przez Was nazywane "kiblem") 😉 Nie ma to jak cofnąć się w czasie do dzieciństwa. Szkoda, że tej szafy się nie da otworzyć, zawsze chciałem zobaczyć co tam jest w środku.

Pozdrawiam!

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

Nie lubię jak wymieniam całą listę rzeczy i dostaję odpowiedź, że "to już było". Nie mam wtedy pewności czy na pewno wszystkie punkty z listy zostały przeczytane i uwzględnione.

Nie wiem czy następnym razem mam to rozdzielić na osobne wątki, czy znowu zostanę wtedy posądzony o "nabijanie punktów na forum" i zbanowany... -_-'
Ja się tylko staram pomóc. Pozdrawiam.

Posted

PS: właśnie udało mi się usunąć tag z wątku. Chyba nie powinno się tego dać zrobić... (A może się mylę i autor postu może?)

• SIMRAIL Team
Posted

Dostajesz taką odpowiedź, bo post został przez kogoś z nas przeczytany w całości i porównany z tym, co mamy na liście otwartych błędów do poprawy. Z tego porównania wyszło, że wiemy, że poruszone przez Ciebie kwestie są do poprawienia, i dopisanie ich drugi raz do listy spowoduje chaos - zgłoszenia w systemie przegląda cały zespół, i jeśli jeden z programistów zobaczył poprzednie zgłoszenie i wziął je sobie do poprawienia, to znika ono z listy "wolnych" issue. Kolejny z programistów był w tym czasie w toalecie, albo robił sobie kawę, przyszedł do komputera i widzi nowy błąd do poprawienia - też go bierze dla siebie, i w ten sposób dwie osoby naprawiają nowy input, a nikt nie zajmuje się np. całym białym ekranem na kartach Intela. 

Gdybyśmy mieli pytania, dostałbyś tag "need_info" i post z pytaniem. 

Gdybyśmy stwierdzili, że jedna z tych rzeczy nie widnieje jeszcze do poprawki, pojawiłby się post z numerem zgłoszenia w systemie, a przyjmujący umieściłby tam stosowny komentarz, albo przeredagował treść postu w systemie. 

Odpowiadając na zadane pytanie - najlepiej zgłaszać każdy problem w osobnym wątku, nazwanym tak precyzyjnie i krótko, jak to możliwe - dzięki temu programiści na liście błędów nie zobaczą "kilka rzeczy zostało zepsutych", a na przykład "nieprawidłowe zachowanie kamery", lub "brak sterowania kółkiem myszy". 

Pozdrawiam również.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

OK, dzięki. Wolałem się upewnić, bo jak się patrzy od naszej strony, to wygląda to nieciekawie (sprawia mylne wrażenie spuszczania na drzewo).

Uprzedzam tylko, że gdybyś zdążył odpisać wczoraj i bym się do tego zastosował przy kolejnym poście wczorajszym o obsłudze pada, to zamiast 10-punktowego wpisu mielibyście 10 wątków do czytania (z czego każdy pewnie jeszcze byłby bardziej szczegółowo opisany czyli dłuższy), a one wszystkie powiązane były bardzo mocno i ja bym je osobiście robił łącznie w jednym tickecie (góra kilku).

No i oczywiście programiści nie powinni brać zleceń prosto z forum (bo będzie tak jak piszesz) - powinna być 1 osoba wyznaczona do przerabiania postów na listę zadań i sprawdzania co już było (a także odpisywania ludziom).

Pozdrawiam!

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy