Jump to content
Następne podsumowanie tygodnia pojawi się 16.11.2024 | The next summary of the week will be published on 16.11.2024

Dźwięk/Dzwonek przy włączaniu i zrywaniu blokady liniowej

Recommended Posts

Witam, chyba nie znalazłem takiej propozycji na forum albo źle szukałem, proponuje dodanie jakiegoś dźwięku/dzwonienia przy włączaniu blokady liniowej oraz przy jej dezaktywacji kiedy damy Ko, ale także gdy zajętość odcinka, którego blokada obejmuje, się zwolni. Bardzo usprawniłoby to ruch i spowodowałoby szybsze zwalnianie i akceptowanie zmian kierunków przez dyżurnych ruchu, aktualnie można przeoczyć migającą strzałkę, a tak dźwięk by przypominał nam, że ktoś próbuje aktywować z nami blokadę liniową. Korzystając z okazji, można by także dodać dźwięki alarmów np. rozprucia rozjazdu.

(Edit. chodzi mi tu o stacje z sbl, typu Będzin lub Włoszczowa, tam nie słychać żadnych dzwonków przy zmianie blokady, na Dorocie już na przykład są takie dźwięki)

Edited by Witcher

• 2 weeks later...

Jak ktoś chce zmienić kierunek blokady to ma się najpierw zapytać czy można. W Dorocie dzwoni bo tam jest wszędzie ruch dwutorowy i jak się wbija blokadę to pytać nie trzeba, na szlaku z SBL po przejeździe pociągu blokada się nie wygasza taka jest różnica.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy