Quentis Posted October 18, 2023 Share Posted October 18, 2023 (edited) Witam, podczas służby na S41 40690, po opuszczeniu Zawiercia, zauważyłem, że gra nie informuje Nas o następnym przystanku (co powinno wyświetlić się w prawym górnym rogu), w rzeczywistości, na rozkładzie jazdy widocznym z lewej, Zawiercie Borowe Pole posiada postój handlowy, podobnie sytuacja wygląda z następnym przystankiem w kolejności (i obecnie ostatnim ze względu na koniec scenariusza), z tą różnicą, że "Najbliższe miejsce zatrzymania" w prawym górnym rogu już się Nam pokazuje, ale i tak po minięciu przypadkowo wskaźnika W4, nic się nie dzieje. Teoretycznie jak i praktycznie oba przystanki możemy sobie odpuścić i przelecieć je spokojnie 120km/h, co przeczy widocznemu rozkładowi. SimRail_log_2023-10-18_20-59-54.txt Edited October 18, 2023 by Quentis Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted October 19, 2023 SIMRAIL Team Share Posted October 19, 2023 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Murphy Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 To dotyczy chyba wszystkich pociągów jadących tą trasą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hermaneg Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 Nawet na innych trasach się zdarza, tym bardziej gdy jest opóźnienie. Czekamy na update październikowego i zobaczymy co się stanie 😉. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WerferPL34 Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 No ja tak miałem zawsze między Dąbrowa Górnicza i Łazy, ale tylko jak miałem spóźnienie więcej niż 10 minut to nie miałem pH w Dąbrowej Górniczej Ząbkowice albo w Gołonóg. W jednym to spoko jest, bo tak możesz nadrobić czas, tylko nie wiem jak w Polskiej kolei jest, czy takie coś można😅. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corrazone Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 47 minut temu, WerferPL34 napisał(a): No ja tak miałem zawsze między Dąbrowa Górnicza i Łazy, ale tylko jak miałem spóźnienie więcej niż 10 minut to nie miałem pH w Dąbrowej Górniczej Ząbkowice albo w Gołonóg. W jednym to spoko jest, bo tak możesz nadrobić czas, tylko nie wiem jak w Polskiej kolei jest, czy takie coś można😅. Możesz opisać dokładniej na jakiej zasadzie "nie miałeś ph" w Ząbkowicach lub w Gołonogu, gdy miałeś opóźnienie? Akurat przejechałem bardzo wiele razy te połączenie w obydwu kierunkach zarówno sprinterem, który pomija niektóre przystanki i standardowym. Nigdy nie miałem takiej sytuacji, że jakiegoś ph nie miałem, czy mi nie zaliczało, nawet jadąc z opóźnieniem. Pomijam te przystanki, o których mowa na początku, np. Myszków Mrzygłód, na którym chyba nie ma skryptu, wiec tam nigdy nie zalicza postoju w tabelce z punktami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WerferPL34 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 vor 12 Stunden schrieb Corrazone: Możesz opisać dokładniej na jakiej zasadzie "nie miałeś ph" w Ząbkowicach lub w Gołonogu, gdy miałeś opóźnienie? Akurat przejechałem bardzo wiele razy te połączenie w obydwu kierunkach zarówno sprinterem, który pomija niektóre przystanki i standardowym. Nigdy nie miałem takiej sytuacji, że jakiegoś ph nie miałem, czy mi nie zaliczało, nawet jadąc z opóźnieniem. Pomijam te przystanki, o których mowa na początku, np. Myszków Mrzygłód, na którym chyba nie ma skryptu, wiec tam nigdy nie zalicza postoju w tabelce z punktami. No to tak, Przykład(Przykład jest o sprinterze): Ja jadę opóźniony z Będzina na dąbrowa Górniczą, z 14 minutami spóźnienia. Po pH w Dąbrowej górniczej nie pokazuje mi postój w DG Gołonog naprzykład(w górnym rogu ekranu) tylko ze następna stacją jest DG Ząbkowice, a jak przejadę przez DG Gołonog to nie tracę punktów. Tak samo jest przy tym innym KS co wszystkie stacje bierze, jak mam od 10 minut w górę spóźnienia to mi jakiś stacje odpuszcza, ale tylko w okolicach DG Ząbkowice i DG Ostatnio też miałem że jechałem z DG z 16 Minutami spóźnienia i nie miałem robić postój od DG Gołonog aż do DG Ząbkowice, że następna stacją była DG Sikorka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corrazone Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 3 godziny temu, WerferPL34 napisał(a): No to tak, Przykład(Przykład jest o sprinterze): Ja jadę opóźniony z Będzina na dąbrowa Górniczą, z 14 minutami spóźnienia. Po pH w Dąbrowej górniczej nie pokazuje mi postój w DG Gołonog naprzykład(w górnym rogu ekranu) tylko ze następna stacją jest DG Ząbkowice, a jak przejadę przez DG Gołonog to nie tracę punktów. Tak samo jest przy tym innym KS co wszystkie stacje bierze, jak mam od 10 minut w górę spóźnienia to mi jakiś stacje odpuszcza, ale tylko w okolicach DG Ząbkowice i DG Ostatnio też miałem że jechałem z DG z 16 Minutami spóźnienia i nie miałem robić postój od DG Gołonog aż do DG Ząbkowice, że następna stacją była DG Sikorka. Ciekawa sprawa. Możliwe, że nigdy tego nie doświadczyłem bo jeżdżę bez HUD'a, ale nadal, zawsze wszystkie przystanki mi normalnie punktowało jadąc według rozkładu bez względu na opóźnienie pociągu. Takie coś też do załatania przez twórców. Pociąg ma jechać wg. rozkładu i nie ma takiej opcji żeby sobie w locie rozkład zmieniać i pomijać przystanki z powodu opóźnień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WerferPL34 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 vor 2 Stunden schrieb Corrazone: Ciekawa sprawa. Możliwe, że nigdy tego nie doświadczyłem bo jeżdżę bez HUD'a, ale nadal, zawsze wszystkie przystanki mi normalnie punktowało jadąc według rozkładu bez względu na opóźnienie pociągu. Takie coś też do załatania przez twórców. Pociąg ma jechać wg. rozkładu i nie ma takiej opcji żeby sobie w locie rozkład zmieniać i pomijać przystanki z powodu opóźnień. No tak, w jednym fajne takie coś, ale z innej strony nie realistyczne to zbyt jest, jak odpaczatku by było wiadomo że na tych tacjach nie stanie ten pociąg, to już by było git. Takie jakby eventy że przy jakieś stacji albo gdzieś coś jest i trzeba inaczej jechać itd, ale to już sprawa dla dev. czy coś z tego zrobią 😅 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts