johnhere Posted October 11, 2023 Posted October 11, 2023 Witam, chcia艂em spyta膰 czy mamy szanse w przysz艂o艣ci zobaczy膰 w grze poci膮gi typu Twindexx czy Stadler Flirt3?
glina20 Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 Pozwole sobie pytanko do zespo艂u SimRail - Czy wraz z tras膮 do Krakowa pojawi膮 si臋 nowe EZT w barwach Kolei Ma艂opolskich?? Np. EN77-001???
Arkadio40 Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 (edited) Na 100% b臋dziesz mia艂 w Tej Aktualizacji B臋dziesz mia艂聽 En57 m贸wili co艣 o Parowozie聽聽 na chwil臋 obecn膮 nie napisali 偶e jakiekolwiek inne poci膮gi zostan膮 dodane wraz z tras膮 do KRK聽 Edited November 11, 2023 by Arkadio40
SIMRAIL Team GoppelPL Posted November 11, 2023 SIMRAIL Team Posted November 11, 2023 W podstawowej wersji gry mia艂y zosta膰 wydane EU07, E186, ET25, Ty2, EN76 oraz EN96. Ostatecznie dodane zosta艂y r贸wnie偶 EN57, EP08 i nowe warianty EU/EP07 - to ju偶 wi臋cej, ni偶 zapowiadali艣my na samym pocz膮tku. Na ten moment nie planujemy kolejnych typ贸w pojazd贸w, r贸wnie偶 na nieplanowan膮 pierwotnie tras臋 do Krakowa. 1 1 1
krycjuy3DIDI Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 1 hour ago, GoppelPL said: W podstawowej wersji gry mia艂y zosta膰 wydane EU07, E186, ET25, Ty2, EN76 oraz EN96. Ostatecznie dodane zosta艂y r贸wnie偶 EN57, EP08 i nowe warianty EU/EP07 - to ju偶 wi臋cej, ni偶 zapowiadali艣my na samym pocz膮tku. Na ten moment nie planujemy kolejnych typ贸w pojazd贸w, r贸wnie偶 na nieplanowan膮 pierwotnie tras臋 do Krakowa. Mozecie robic mnostwo tras w formie DLC .. ja i wiele innych zaplaci. Jak bylem w stanie tyle tysiecy wydac na TSW, to nie zal mi na SIMKOL聽 1 4
Pasiur Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 3 godziny temu, GoppelPL napisa艂(a): W podstawowej wersji gry mia艂y zosta膰 wydane EU07, E186, ET25, Ty2, EN76 oraz EN96. Ostatecznie dodane zosta艂y r贸wnie偶 EN57, EP08 i nowe warianty EU/EP07 - to ju偶 wi臋cej, ni偶 zapowiadali艣my na samym pocz膮tku. Na ten moment nie planujemy kolejnych typ贸w pojazd贸w, r贸wnie偶 na nieplanowan膮 pierwotnie tras臋 do Krakowa. Reasumuj膮c. Nie planujecie nowych pojazd贸w, nie planujecie nowych tras. Nie planujecie dalszego rozwoju Simrail, poniewa偶 bez tych dw贸ch element贸w gra nie b臋dzie si臋 rozwija膰. 1
krycjuy3DIDI Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 15 minutes ago, Pasiur said: Reasumuj膮c. Nie planujecie nowych pojazd贸w, nie planujecie nowych tras. Nie planujecie dalszego rozwoju Simrail, poniewa偶 bez tych dw贸ch element贸w gra nie b臋dzie si臋 rozwija膰. Chyba maj膮 na my艣li "podstawow膮" wersj臋.. Ja tam mog臋 p艂aci膰 馃槈聽 1
darth-gregorius Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 Do planowanych manewr贸w, przyda艂aby si臋 lokomotwa spalinowa np. SM42. 4
Pasiur Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 6 minut temu, krycjuy3DIDI napisa艂(a): Chyba maj膮 na my艣li "podstawow膮" wersj臋.. Ja tam mog臋 p艂aci膰 馃槈 Oby tak by艂o. Ja te偶 nie mam problemu zap艂aci膰 za nowe pojazdy czy trasy, bo w obecnych czasach tylko tak mo偶na utrzyma膰 projekt przy 偶yciu. Natomiast nigdzie, opr贸cz plotek, nic nie jest oficjalnie napisane czy planuj膮 co艣 nowego je艣li chodzi o DLC. Nie chcia艂bym aby SR zatrzyma艂 si臋 na wersji podstawowej. 5
adisuper Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 Takiego zatrzymania nikt by nie chcia艂, my艣l臋, 偶e jak b臋dzie edytor to聽 dopiero wtedy ludzie zaczn膮 dodawa膰 wszystko bo zwyczajnie sami b臋d膮 robi膰 a og贸lnie to oczywiste, 偶e tak naprawd臋 wszystko by si臋 przyda艂o od taboru po trasy聽 bo tak to ka偶dy z nas by chcia艂. 聽
adisuper Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 21 minut temu, darth-gregorius napisa艂(a): Do planowanych manewr贸w, przyda艂aby si臋 lokomotwa spalinowa np. SM42. Su42 do pasa偶erskich te偶 jak i wiele innych rodzynek 2
jumps Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 47 minut temu, adisuper napisa艂(a): Takiego zatrzymania nikt by nie chcia艂, my艣l臋, 偶e jak b臋dzie edytor to聽 dopiero wtedy ludzie zaczn膮 dodawa膰 wszystko bo zwyczajnie sami b臋d膮 robi膰 a og贸lnie to oczywiste, 偶e tak naprawd臋 wszystko by si臋 przyda艂o od taboru po trasy聽 bo tak to ka偶dy z nas by chcia艂. A ten edytor to w ko艅cu wyjdzie czy nie wyjdzie? Bo z tego co wiem to by艂o m贸wione 偶e nie jest obecnie planowane wydanie edytora tras dla os贸b trzecich.
KOlorowy Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 (edited) Moim zdaniem, warto zacz膮膰 my艣le膰 o spalin贸wkach (SU42, SM42 na przyk艂ad). Oczywi艣cie, jako dodatek. Jak tutaj wspominali przedm贸wcy, w sam raz do manewr贸w, niekt贸rych sk艂ad贸w i b臋dzie wszystko w komplecie聽 Edited November 11, 2023 by KOlorowy 1 1
krycjuy3DIDI Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 Jak mo偶na pomin膮c ep09 to si臋 w g艂owie nie mie艣ci .. 1
pomiary.el1 Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 5 godzin temu, GoppelPL napisa艂(a): W podstawowej wersji gry mia艂y zosta膰 wydane EU07, E186, ET25, Ty2, EN76 oraz EN96. Ostatecznie dodane zosta艂y r贸wnie偶 EN57, EP08 i nowe warianty EU/EP07 - to ju偶 wi臋cej, ni偶 zapowiadali艣my na samym pocz膮tku. Na ten moment nie planujemy kolejnych typ贸w pojazd贸w, r贸wnie偶 na nieplanowan膮 pierwotnie tras臋 do Krakowa. Zapowiadali艣cie ostatnio聽 jeszcze ET22.
KOlorowy Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 8 minut temu, krycjuy3DIDI napisa艂(a): Jak mo偶na pomin膮c ep09 to si臋 w g艂owie nie mie艣ci .. W tej kategorii, mamy na razie czym je藕dzi膰. EP/EU07/08 to ma艂o? 1
KOlorowy Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 (edited) 3 minuty temu, pomiary.el1 napisa艂(a): Zapowiadali艣cie ostatnio聽 jeszcze ET22. Podobno ma wyj艣膰 jako dodatek (z tras膮 do 艁odzi? Je艣li myl臋 si臋, prosz臋 mnie poprawi膰) Edited November 11, 2023 by KOlorowy
tomnord15 Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 Dobrze, niech to co ma wyj艣膰 w podstawowej wersji gry niech wyjdzie a reszta mo偶e by膰 w DLC. Ja kupi臋 bez problemu. Wcze艣niej kupowa艂em DLC do TSW, to tym bardziej kupi臋 do naszego polskiego symulatora. 2 2
SIMRAIL Team GoppelPL Posted November 11, 2023 SIMRAIL Team Posted November 11, 2023 15 minut temu, pomiary.el1 napisa艂(a): Zapowiadali艣cie ostatnio聽 jeszcze ET22. ET22 jest tworzony przez osob臋 z zewn膮trz jako DLC, podobnie jak trasy niemiecka i ameryka艅ska. DLC z tras膮 Warszawa - 艁贸d藕 jest tworzone przez nas i r贸wnie偶 b臋dzie dost臋pne, ale przypomn臋 pytanie: 聽 9 godzin temu, glina20 napisa艂(a): Czy wraz z tras膮 do Krakowa pojawi膮 si臋 nowe EZT w barwach Kolei Ma艂opolskich? Wi臋c odpowiadam - nie, z tras膮 do Krakowa nie pojawi膮 si臋 nowe EZT. Nie ma potrzeby wie艣ci膰 tu upadku projektu ani twierdzi膰, 偶e nic nie planujemy i nic nie robimy. Projekt w wersji podstawowej ju偶 zawiera wi臋cej, ni偶 mia艂 pierwotnie zawiera膰, chcemy go doprowadzi膰 do ko艅ca i dalej go rozwija膰, kiedy ju偶 b臋dzie chocia偶by obs艂uga ruch贸w manewrowych przez AI. 5 3 6
en57 Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 Prawda jest taka, 偶e ja osobi艣cie od tego tworu pragn臋 w tym momencie jako艣ci, a nie ilo艣ci.聽 I wg mnie inni obecnie powinni w艂a艣nie tego oczekiwa膰 od niego, bo te偶 tym by艂 promowany z pocz膮tku. Ale prawda prawd膮, 偶e z pewno艣ci膮 jak na teraz bardziej lokomotywa Sx42 mia艂a by sens... ni偶 Ty2. Przynajmniej by艂oby czym AI uczy膰 manewry robi膰 na boczku.聽 3
MavPL Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 12 minut temu, en57 napisa艂(a): Ale prawda prawd膮, 偶e z pewno艣ci膮 jak na teraz bardziej lokomotywa Sx42 mia艂a by sens... ni偶 Ty2. Przynajmniej by艂oby czym AI uczy膰 manewry robi膰 na boczku.聽 A parowozem manewr贸w nie zrobisz? Moim zdaniem, b臋dzie to jeszcze lepsza zabawa, ni偶 stonk膮.
krycjuy3DIDI Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 30 minutes ago, MavPL said: A parowozem manewr贸w nie zrobisz? Moim zdaniem, b臋dzie to jeszcze lepsza zabawa, ni偶 stonk膮. To ma byc realistyczne, a nie ..... sam sobie jedzij parowozem聽 1
jumps Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 28 minut temu, MavPL napisa艂(a): A parowozem manewr贸w nie zrobisz? Moim zdaniem, b臋dzie to jeszcze lepsza zabawa, ni偶 stonk膮. Na pewno je艣li stawiamy na realizm to robienie manewr贸w z wagonami IC parowozem nie nale偶y do rzeczy zbyt realnych. Ty2 b臋dzie mia艂o sens tylko na rozgrywce singleplayer, co najmniej dop贸ki nie zostanie zrobiona ta zapowiadana trasa retro Katowice-S臋dzisz贸w i oddzielny serwer dla niej (nie wiem czy ta trasa ma by膰 dodana razem z lokomotyw膮 czy p贸藕niej). Bo osobi艣cie nie widz臋 parowoz贸w ci膮gn膮cych Intercity co godzin臋 na zmian臋 z Traxxem.
MavPL Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 40 minut temu, krycjuy3DIDI napisa艂(a): To ma byc realistyczne, a nie ..... sam sobie jedzij parowozem聽 A pewnie, 偶e b臋d臋 艣miga艂 Ty2. 聽 36 minut temu, jumps napisa艂(a): Na pewno je艣li stawiamy na realizm to robienie manewr贸w z wagonami IC parowozem nie nale偶y do rzeczy zbyt realnych. Ty2 b臋dzie mia艂o sens tylko na rozgrywce singleplayer, co najmniej dop贸ki nie zostanie zrobiona ta zapowiadana trasa retro Katowice-S臋dzisz贸w i oddzielny serwer dla niej (nie wiem czy ta trasa ma by膰 dodana razem z lokomotyw膮 czy p贸藕niej). Bo osobi艣cie nie widz臋 parowoz贸w ci膮gn膮cych Intercity co godzin臋 na zmian臋 z Traxxem. Co do realizmu... Tutaj chcecie jak najbardziej realn膮 gr臋, a dopiero niedawno sami rz膮dali艣cie jakich艣 nowych ikonek do czego艣 tam i czego艣 tam jeszcze i twierdzili艣cie, 偶e to nie zmienia realizmu gry, a gdy zostanie dodany parow贸z, to ju偶 realizm siada? Co艣 mi si臋 nie zgadza. Jak wyjdzie kibel, zaraz b臋d膮 prostesty, 偶e nie mo偶e je藕dzi膰 tymi samymi trasami, co inne poci膮gi, bo jest stary i psuje realizm gry. O trasie retro nic nie s艂ysza艂em i nie mam poj臋cia, sk膮d wzi膮艂e艣 te newsy. Bardzo ch臋tnie poczytam, b膮d藕 pos艂ucham o nich. Nie, nie robi臋 偶adnej burzy, poprostu zestawiam fakty.
Recommended Posts