dsdominikplay Posted September 22, 2023 Share Posted September 22, 2023 Cześć, wiem, że programiści obecnie pracują nad wieloma wspaniałymi funkcjami i kontentem i pewnie backlog jest całkiem dobrze wypełniony, stąd chciałbym zaproponować pomysły, które wydaje mi się (sam jestem developerem, niestety nie dla Simrail 😞 ) że można zrealizować w stosunkowo niewielkim nakładem czasu: - odstawione składy, wagony na bocznicach, zajezdniach. Znamy z prawdziwego życia, przed wjazdem na dworzec w każdym większym mieście stoi multum składów, wagonów. Również na stacjach rozrządowych zazwyczaj jakieś odstawione wagony towarowe się znajdą. Fajnie by było takie zobaczyć w rozgrywce. Można by np. wyznaczyć miejsca, w których spawnują się zestawy. Dla urozmaicenia przy resecie serwera za każdym razem na nowo losowo się spawnują skłądy. - stare malowanie wagonów w pociągach TLK. Te malowanie z lat 80, 90 w co drugim pociągu TLK wydaje mi się nie realne zważając na to że symulowana jest gra na żywo. - Pociągi POLREGIO z EU07 i wagonami w odpowiednim malowaniu 😉 1 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corrazone Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 Co do wagonów na grupach odstawczych to oczywiście fajna rzecz dla zwiększenia immersji, natomiast patrząc na to jak ta gra działa obecne z pustymi grupami wydaje mi się, że takie coś nie będzie wprowadzone. Bez poprawy optymalizacji, ze stojącymi wagonami na takich Łazach Ła, mielibyśmy pokaz slajdów, dosłownie 😆 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaczy Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 kilka starych wagonow stoi na bocznicy kolo zachodniego, za krzakami w strone polnocy, wiec takowe modele juz istnieja i moznaby je dodac takze na innych stacjach 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted September 25, 2023 Share Posted September 25, 2023 Bez problemu mozna by było symulować przy Zachodnim za pomocą botów kolejkę WKD, już by się coś działo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Murphy Posted September 26, 2023 Share Posted September 26, 2023 16 godzin temu, Conrad napisał(a): Bez problemu mozna by było symulować przy Zachodnim za pomocą botów kolejkę WKD, już by się coś działo. Można powiedzieć, że obecnie symulacja WKD działa - nie ma pociągów w rzeczywistości, nie ma również w grze. 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domin92 Posted September 27, 2023 Share Posted September 27, 2023 Ja nadal czekam na możliwość rozpoczęcia trasy na bocznicy, odpalenie lokomotywy ''na zimno'' i zgodnie z rozkładem jazdy wjechanie z bocznicy na peron, gdzie czeka kilkudziesięciu pasażerów na mój skład. Marzenia ściętej głowy 😛 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wikingkr Posted November 4, 2023 Share Posted November 4, 2023 Przy oddaniu kiedyś węzła krakowskiego warto wziąć pod uwagę, że kursują od lat pociągi osobowe EZT relacji Kraków Główny - Sędziszów jako SKA2 obsługiwane w 2018 roku przez KMŁ i PR. Bez konieczności robienia manewrów można zaprogramować bota do zmiany kabiny i kursowania sobie przez cały dzień. To samo rzecz jasna będzie robił gracz po przejęciu pociagu. Ponadto do rozwiązania zostanie problem numeru pociągu który rzecz jasna się zmienia wraz z kabiną. Dołączam link do rozkładu jako przykład https://kolejemalopolskie.com.pl/images/rozklady-jazdy/21-10-2018/SKA2_ZRJ_21.X-8.XII.2018.pdf 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts