Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

wiem, że programiści obecnie pracują nad wieloma wspaniałymi funkcjami i kontentem i pewnie backlog jest całkiem dobrze wypełniony, stąd chciałbym zaproponować pomysły, które wydaje mi się (sam jestem developerem, niestety nie dla Simrail 😞 ) że można zrealizować w stosunkowo niewielkim nakładem czasu:

- odstawione składy, wagony na bocznicach, zajezdniach. Znamy z prawdziwego życia, przed wjazdem na dworzec w każdym większym mieście stoi multum składów, wagonów. Również na stacjach rozrządowych zazwyczaj jakieś odstawione wagony towarowe się znajdą. Fajnie by było takie zobaczyć w rozgrywce. Można by np. wyznaczyć miejsca, w których spawnują się zestawy. Dla urozmaicenia przy resecie serwera za każdym razem na nowo losowo się spawnują skłądy.

- stare malowanie wagonów w pociągach TLK. Te malowanie z lat 80, 90 w co drugim pociągu TLK wydaje mi się nie realne zważając na to że symulowana jest gra na żywo.

- Pociągi POLREGIO z EU07 i wagonami w odpowiednim malowaniu 😉

• Like 1
  • I agree 13
Posted

Co do wagonów na grupach odstawczych to oczywiście fajna rzecz dla zwiększenia immersji, natomiast patrząc na to jak ta gra działa obecne z pustymi grupami wydaje mi się, że takie coś nie będzie wprowadzone. Bez poprawy optymalizacji, ze stojącymi wagonami na takich Łazach Ła, mielibyśmy pokaz slajdów, dosłownie 😆

• I agree 3
Posted

kilka starych wagonow stoi na bocznicy kolo zachodniego, za krzakami w strone polnocy, wiec takowe modele juz istnieja i moznaby je dodac  takze na innych stacjach

• Like 1
  • I agree 1
Posted
16 godzin temu, Conrad napisał(a):

Bez problemu mozna by było symulować przy Zachodnim za pomocą botów kolejkę WKD, już by się coś działo.

Można powiedzieć, że obecnie symulacja WKD działa - nie ma pociągów w rzeczywistości, nie ma również w grze. 😉

Posted

Ja nadal czekam na możliwość rozpoczęcia trasy na bocznicy, odpalenie lokomotywy ''na zimno'' i zgodnie z rozkładem jazdy wjechanie z bocznicy na peron, gdzie czeka kilkudziesięciu pasażerów na mój skład. Marzenia ściętej głowy 😛

• I agree 8
  • 1 month later...
Posted

Przy oddaniu kiedyś węzła krakowskiego warto wziąć pod uwagę, że kursują od lat pociągi osobowe EZT relacji Kraków Główny - Sędziszów jako SKA2 obsługiwane w 2018 roku przez KMŁ i PR. Bez konieczności robienia manewrów można zaprogramować bota do zmiany kabiny i kursowania sobie przez cały dzień. To samo rzecz jasna będzie robił gracz po przejęciu pociagu. Ponadto do rozwiązania zostanie problem numeru pociągu który rzecz jasna się zmienia wraz z kabiną. Dołączam link do rozkładu jako przykład

https://kolejemalopolskie.com.pl/images/rozklady-jazdy/21-10-2018/SKA2_ZRJ_21.X-8.XII.2018.pdf

• I agree 4
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy