Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Konkurencja nie śpi. Dzisiaj zapowiedzieli 6-miesięczny plan rozwoju, w ramach którego planują dodanie edytora, którym będzie można edytować trasy i tworzyć własne. Poniżej wszystkie zapowiedzi na najbliższe pół roku. Jak idzie SimRail? Trzymam kciuki i mam nadzieję, że dacie odpór 😉 

image.png

Edited by MALECKI
Posted (edited)
20 godzin temu, JarkPomsky napisał(a):

Ciekawe czy rozwój SimRail zmusił ich do zrewidowania planów 🙂 Wielokrotnie mówili, że edytora nie będzie, a teraz to 🙂

Oficjalnie raczej nie przyznają się, ale można mieć tylko (albo i aż) domysły. 

Oczywiście ten 6 miesięczny plan rozwoju jest w założeniu teoretyczny, bo jak wiemy, przy produkcji gier bywa różnie, więc i praktyka może wyjść inaczej. Ja obstawiam pewne tak zwane "obsunięcia czasowe", a to tylko na korzyść naszego SimRail i sądzę, że jest to swojego rodzaju dodatkowa motywacja! 

Edited by KOlorowy
  • 4 months later...
Posted

Konkurencja to podstawa dobrego i ciągłego rozwoju oraz prawo rynku. Ja tam się cieszę, że zauważyli polski projekt i zmusza ich to do zrewidowania planów. Zadziała to mobilizująca zarówno dla nich jak i dla twórców Simrail. Być może jeszcze nie dodali bo jak się okazało zaimplementowanie tego trochę przerosło ich możliwości, pożyjemy zobaczymy.

• Like 1
  • I agree 2
Posted
W dniu 18.01.2024 o 19:18, adamets2 napisał(a):

6 miesięcy minęło... Edytora do tras nie ma 🙂

Słuszna uwaga. Jak widać, nie tylko SimRail ma problem z dotrzymywaniem terminów. 

• Like 1
  • I agree 1
Posted

Tak się od dłuższego czasu zastanawiałem czy na tym forum można zrobić jakiś temat(y) o innych grach z gatunku symulatorów pociągów i innych symulatorów - czy to by nie było jakieś zachęcanie lub krytyka konkurencji, której SimRail niekoniecznie chce więc ostatecznie nie wychodzę z tematem, ale pozwolę sobie w tym temacie - "Co robi konkurencja" napisać coś o ostatnim DLC do TSW4 - odcinek Szwajcarsko - Włoski w górach. To pierwsza gra jaką kupiłem przedpremierowo (była trochę niższa cena)... Zima za oknem mnie skusiła... To jest dobry marketing wydać grę z dodatkiem zimowym na zimę 🙂 Nawet samouczek zrobili tu wyjątkowo zimowy.

DLC wygląda zacnie. Kiedyś oglądając to:

... marzyłem żeby zagrać sobie... No i jest... Porównując filmik z reala z tym jak się gra jest identycznie... Nie mówię o samym pociągu bo specem od pociągów nie jestem 🙂 choć wygląda też identycznie, ale sceneria 1:1 .... W grze jest trochę mniejszy odcinek, ale i tak jeden z najdłuższych, jak nie najdłuższy w TSW4 bo na prawie 1,5 godziny... Oczywiście to wciąż daleko do standardu SimRail 🙂

Mnie się to DLC podoba.

Posted

Pytanie tylko czy da się trasy stworzone za pomocą tego edytora przenieść do gry i czy są już jakieś mody? Bo w opcjach steam nie ma nawet warsztatu do TSW4.

Posted
20 minut temu, adamets2 napisał(a):

czy da się trasy stworzone za pomocą tego edytora przenieść do gry

Pewnie nie. Na pewno edytor został stworzony po to aby nie dało się tras w nim stworzonych zagrać.

• Like 1
  • Haha 2
Posted

Tu macie przykład trasy tworzonej w TSW 4 przez fana gry. Jak widać wstydu nie ma. Może kiedyś SimRail też pozwoli uzdolnionym fanom trochę podłubać?

• Thanks 1
  • I agree 1
Posted
13 godzin temu, MALECKI napisał(a):

Może kiedyś SimRail też pozwoli uzdolnionym fanom trochę podłubać?

Podobno pozwoli.

Posted

Niestety nie ma. Są głównie trasy niemieckie, potem angielskie i amerykańskie. W TSW4 doszły Austria, a w ostatnim DLC odcinek austriacko-włoski. No i jedna trasa we Francji.

Posted
25 minut temu, Ensifer napisał(a):

TSW ma coś polskiego? Na tej mapie nic takiego nie widzę, więc to nie jest produkt dla mnie.

TSW podstawkę wydało w języku polskim , wszystkie DLC wydają już w języku angielskim , jest to moim zdaniem brak szacunku dla klienta tylko podejście aby jak najmniejszym wysiłkiem wyciągnąć kasę.

• 4 weeks later...
Posted

Powstała kolejna, konkurencyjna dla TSW gra. Tak więc drodzy twórcy, dłubcie dalej w takim tempie, to świat o was szybko zapomni. 

• Thanks 4
  • I agree 1
Posted
W dniu 24.01.2024 o 15:56, Ensifer napisał(a):

TSW ma coś polskiego? Na tej mapie nic takiego nie widzę, więc to nie jest produkt dla mnie.

To że nie ma nie zabrania ci stworzenbia coś polskiego 😛

Posted
1 godzinę temu, MALECKI napisał(a):

Powstała kolejna, konkurencyjna dla TSW gra

O mój bobrze, UI to to ma tragiczne, ale jako na proof of concept gra działa lepiej niż prolog SimRail, wygląda też odrobinę lepiej. No ciekawe co i kiedy coś z tego wyjdzie.

Posted

Przy Train Planet grzebali ludzie od ZDSimulator. Takiej ruskiej płatnej Maszyny, która może nie wygląda, ale kładzie ogromny nacisk na realizm i nawet drobne detale. W demo jeszcze nie grałem, ale po filmach z grania widzę dwie rzeczy na plus:
- składy dekoracyjne stojące sobie gdzieś na boku,
- ruch AI w trybie single 🙂

Posted (edited)

... Train Planet na takim wczesnym etapie ma o "niebo" lepszą fizykę pojazdów. Bo ją chociaż ma. 😁 W takim starym ETS zwykli ludzie potrafią zrobić lepszą lub gorszą fizykę pojazdu, a w SR lokomotywy są sztywne jak umarlak. I tego nie umieją zrobić profesjonaliści?

Edited by Pasiur
Posted
4 godziny temu, MALECKI napisał(a):

Powstała kolejna, konkurencyjna dla TSW gra. Tak więc drodzy twórcy, dłubcie dalej w takim tempie, to świat o was szybko zapomni. 

Zobaczymy jakie będą trasy i czy nie będzie za trudna. Jak będzie za trudna to ja jej nie kupię. No i widzę znaczek DB na filmiku... 🙂 Naprawdę? Czy świat symulatorów kolejowych kończy się na Niemczech?  Ile można jeździć w koło po tych Niemczech? Gdzie reszta Europy i Świata? Jakie piękne widoki są w Indiach czy Ameryce Płd czy we Włoszech, Bałkanach, Skandynawii, Rosji, a zero nowoczesnych gier z takimi mapami. Choć np. Z Indii czy Ameryki Płd to nie ma nawet w tych starszych. Nie ma nigdzie.  

Posted

Bardzo słaby na razie ten Train Planet, SimRail na razie może się czuć niezagrożony, tym bardziej w Polsce, gdzie moim zdaniem nie ma konkurencji.

• Like 1
  • Haha 1
Posted

Konkurencja na pewno by się przydała porządna, może wtedy zarząd by zmienił podejście do sprawy ale co my tam wiemy, co się dzieje za kulisami 🤫 Przy odpowiednich zasobach pieniężnych oraz zespołowych dałoby się stworzyć naprawdę super symulator, zapewne to pierwsze firma ma, z zespołem chyba gorzej, bo to jest niemożliwe aby tak długo guzdrać się z wyjściem z EA, a przypominam, że nadal nie niektórych stronach nadal w nazwie gry jest dopisek 2021, a mamy rok 2024 i końca nie widać. Póki co zostaje życzyć wytrwałości twórcom i najlepiej większego i bardziej doświadczonego zespołu.  

• Haha 1
  • I agree 4
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy