ksaszu Posted July 12, 2023 Share Posted July 12, 2023 (edited) We pick up En57 in Warsaw Zachodnia. We begin short maneuvers to enter the platforms. After arriving in Grodzisk Mazowiecki, we report to the traffic dispatcher and go to the siding to end our shift. Scenerio description: Start: 4:00 AM Duration: 45 minutes Season: Winter ✅ AI traffic ✅ Maneuvers Known issues: In Grodzisk Mazowiecki, it throws an error after crossing the platform - just ignore it and keep driving to end the scenario Installation: Unzip archive in your "Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\1_KatowiceWarszawa\Scenarios" folder Changelog: 2.0: change of train to EN57 change of summer to winter season Script file: WWA_GR.zip Edited November 25, 2023 by ksaszu new version of the script 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmluengor Posted July 15, 2023 Share Posted July 15, 2023 Here is the Spanish translation of this scenario. Thank you for your work, ksaszu. WWA_GR en español.rar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartbus Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 Witam próbowałem przejechać ten scenariusz na najnowszej wersji, podmieniając na EN57. Po manewrach nie pojawia się sygnał S2 , przez co nie można kontynuować jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.wieczorek80 Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 Zielone na semaforze a zatrzymuje jak po przejechaniu czerwonego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksaszu Posted November 24, 2023 Author Share Posted November 24, 2023 W dniu 23.11.2023 o 18:04, bartbus napisał(a): Witam próbowałem przejechać ten scenariusz na najnowszej wersji, podmieniając na EN57. Po manewrach nie pojawia się sygnał S2 , przez co nie można kontynuować jazdy. 18 godzin temu, t.wieczorek80 napisał(a): Zielone na semaforze a zatrzymuje jak po przejechaniu czerwonego. Cześć, jest mi ten błąd znany od 2 dni. Jestem w trakcie tworzenia nowej wersji tego scenariusza. Jeśli chcecie możecie napisać do mnie na discordzie to podeślę działający scenariusz (wersja zimowa, en57) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.wieczorek80 Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 2 godziny temu, ksaszu napisał(a): Cześć, jest mi ten błąd znany od 2 dni. Jestem w trakcie tworzenia nowej wersji tego scenariusza. Jeśli chcecie możecie napisać do mnie na discordzie to podeślę działający scenariusz (wersja zimowa, en57) Dzięki za szybką reakcję. Pewnie podmienisz ten plik tutaj, więc nie poganiam i poczekam grzecznie aż będzie nowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksaszu Posted November 25, 2023 Author Share Posted November 25, 2023 Changelog: change of train to EN57 change of summer to winter season Link to comment Share on other sites More sharing options...
skylake Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 (edited) Scenariusz wyśmienity, ale nie zalicza zatrzymania na stacji Parzniew. Wspominam też o tym, ponieważ błąd ten nie jest chyba ujęty w Readme. W innym scenariuszu z EN57 także błąd ten występuje, więc nie wiem czy na dzień dzisiejszy jest to wina symulatora, czy można ww. defekt poprawić. Dodam jeszcze, że w ogóle jakoś dziwnie odlicza kilometry do stacji Parzniew. Tak czy siak, super robota. Przeczytałem teraz, że błąd na stacji Parzniew tkwi w SR, więc można byłoby tymczasowo usunąć stację z rozkładu. 🙂 Edited November 25, 2023 by skylake 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RWag64 Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 Here are the three same scenarios, in French (in one zip). 97_98_99_WWA_En57_Fr.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 21 godzin temu, skylake napisał(a): Scenariusz wyśmienity, ale nie zalicza zatrzymania na stacji Parzniew. Wspominam też o tym, ponieważ błąd ten nie jest chyba ujęty w Readme. W innym scenariuszu z EN57 także błąd ten występuje, więc nie wiem czy na dzień dzisiejszy jest to wina symulatora, czy można ww. defekt poprawić. Dodam jeszcze, że w ogóle jakoś dziwnie odlicza kilometry do stacji Parzniew. Tak czy siak, super robota. Przeczytałem teraz, że błąd na stacji Parzniew tkwi w SR, więc można byłoby tymczasowo usunąć stację z rozkładu. 🙂 Tak - potwierdzam. Bardzo fajny scenariusz, ale nawet zatrzymałem się tak bez trybu w tym Parzniewie i otworzyłem drzwi, ale oczywiście mi nie zaliczyło. I takie pytanie - dojechałem do końca, wypuściłem pasażerów, ale scenariusz się nie skończył sam z siebie. Tak powinno być? Musiałem go opuścić. Generalnie bardzo fajny scenariusz. Dzięki @ksaszu za zrobienie 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skylake Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 3 minuty temu, adamets2 napisał(a): I takie pytanie - dojechałem do końca, wypuściłem pasażerów, ale scenariusz się nie skończył sam z siebie. Tak powinno być? Musiałem go opuścić. Na radiu bodajże powinieneś dostać informację, że po opuszczeniu przez pasażerów pociągu, masz się zgłosić, poda Tobie manewr, masz podjechać na koniec toru, zmienić kabinę, a następnie podjechać pod tm na około 30 metrów. Udało mi się zakończyć ten scenariusz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamster Cheeks Posted March 25 Share Posted March 25 Thanks for this scenario 🙂 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts