wolff88 Posted July 1, 2023 Share Posted July 1, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcion Posted July 1, 2023 Share Posted July 1, 2023 (edited) . Edited July 1, 2023 by Marcion Rozmyśliłem się Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarkPomsky Posted July 1, 2023 Share Posted July 1, 2023 \ Kilka dni temu. Jakiś troll dyżurny chyba, ale już nikogo nie było. Kierował pociągi na siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolezka2009 Posted July 2, 2023 Share Posted July 2, 2023 Dlatego administracja powinna reagować na zgłoszenia i rozdawać perm bany dla takich debili. Aktualizacja też ważna, ale raz na jakiś czas można przejrzeć zgłoszenia i porozdawać bany 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted July 2, 2023 SIMRAIL Team Share Posted July 2, 2023 Bardzo chętnie, ale ani @wolff88 ani @JarkPomsky nie umieścili żadnego zgłoszenia w systemie, a po screenach trudno zweryfikować o jaki serwer chodziło i kto mógł zawinić. Zgłoszenia przeglądamy na bieżąco w miarę dostępnego czasu na moderowanie gry, forum, Discorda i Facebooka. Edit: w odpowiedzi na niezliczone wiadomości, jakie otrzymałem drogą prywatną informuję, że nie prowadzimy rekrutacji na moderatora. Cały czas szukamy twórców scenerii, modeli pojazdów i otoczenia, więcej informacji tutaj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02XVwms13HbGHPJiBzNkXj4go6o3VhWmLYr5pKTFcurqopyWfyJkk7skEruzCG3L1zl&id=100063665406337 2 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadio40 Posted July 2, 2023 Share Posted July 2, 2023 Ja na moderatora gry się chętnie zgłaszam jak coś 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masterczulki Posted July 3, 2023 Share Posted July 3, 2023 20 godzin temu, Arkadio40 napisał(a): Ja na moderatora gry się chętnie zgłaszam jak coś IDEALNY KANDYDAT 1 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadio40 Posted July 3, 2023 Share Posted July 3, 2023 To było w żarach napisane 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masterczulki Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 W dniu 3.07.2023 o 22:38, Arkadio40 napisał(a): To było w żarach napisane Bana też dostałeś dla żartu 🙃 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted July 16, 2023 Share Posted July 16, 2023 Witam dostałem ban na polskim serwerze za kulturalne zwrócenie komuś uwagi gdzie to mogę zgłosić? Ogólnie wydaje mi się że na PL2 siedzi klika i jak się im nie spodobasz to masz ban za nic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol_domag Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 (edited) W dniu 2.07.2023 o 22:21, kolezka2009 napisał(a): Dlatego administracja powinna reagować na zgłoszenia i rozdawać perm bany dla takich debili. Aktualizacja też ważna, ale raz na jakiś czas można przejrzeć zgłoszenia i porozdawać bany "Rozdawać permy" dla "debili". Gratuluję dobrego samopoczucia w obiektywnym ocenianiu sytuacji, oraz obrażaniu innych na podstawie raptem kilku zdjęć. Tak, oczywiście bez żadnego cienia wątpliwości widać co tam się wydarzyło i kto był bezsprzecznie za to odpowiedzialny. A poza tym kara za takie coś to tylko perm ban, nieważne, że ktoś się uczy i może po prostu się pomylił. Tak, taka polityka na pewno powiększy grono sympatyków projektu SimRail. Edited July 18, 2023 by karol_domag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igx Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 Oczywiście uczyć się powinno ,ale na pustym serwerze aby nie umożliwiać gry innym użytkownikom i nie psuć im zabawy . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol_domag Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 (edited) Albo to przeoczyłem, albo faktycznie tego nie ma, ale ja nie widzę numerku serwera na tych screenach... A skoro nie wiadomo co to za serwer, to nie jest więc wykluczone, że to był właśnie ten o mniejszej ilości realnych graczy. (np. PL1/PL8) Edited July 18, 2023 by karol_domag Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolff88 Posted July 18, 2023 Author Share Posted July 18, 2023 2 godziny temu, Igx napisał(a): Oczywiście uczyć się powinno ,ale na pustym serwerze aby nie umożliwiać gry innym użytkownikom i nie psuć im zabawy . 1 godzinę temu, karol_domag napisał(a): Albo to przeoczyłem, albo faktycznie tego nie ma, ale ja nie widzę numerku serwera na tych screenach... A skoro nie wiadomo co to za serwer, to nie jest więc wykluczone, że to był właśnie ten o mniejszej ilości realnych graczy. (np. PL1/PL8) Było to na serwerze PL2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolezka2009 Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 4 godziny temu, karol_domag napisał(a): "Rozdawać permy" dla "debili". Gratuluję dobrego samopoczucia w obiektywnym ocenianiu sytuacji, oraz obrażaniu innych na podstawie raptem kilku zdjęć. Tak, oczywiście bez żadnego cienia wątpliwości widać co tam się wydarzyło i kto był bezsprzecznie za to odpowiedzialny. A poza tym kara za takie coś to tylko perm ban, nieważne, że ktoś się uczy i może po prostu się pomylił. Tak, taka polityka na pewno powiększy grono sympatyków projektu SimRail. Dyżurny ucząc się, skierował pociągi na jeden tor ?, a może to jednak pomyłka. Przecież każdy popełnia błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Wx Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 Ale nie da się przypadkiem wysłać pociągów na siebie tylko trzeba dać oba na sz. Tak się zastanawiam czy jestem jedynym co przed rozpoczęciem dyżurowania sobie wydrukował instrukcję obsługi by nie narobić syfu dla innych. Każdy się kiedyś uczy ale jak już ktoś chce się uczyć to lepiej niech sobie ćwiczy na pustych serwerach jak już przećwiczy to można iść na takie gdzie się steruje ruchem realnych graczy. W trakcie 150 godzin dyżurowania dosłownie raz byłem zmuszony do wyświetlenia sz tylko dlatego że jeden kolega lecąc za szybko się wykoleił i mi część przebiegu została i nie dało się ani skasować licznikiem osi ani ZD ani poprzez ponowne nastawienie przebiegu tą samą trasą. Zdaje mi się że wielu używa sz dla zabawy i urozmaicenia a nie z powodu realnej potrzeby. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 Zlikwidować blokadę ze nie możesz źle wysłać przebieg. Każdy pociąg można wysłać gdzie się chce. Nastawnie podzielić na levele Jeden raz źle ułożysz przebieg z automatu level niżej. Nie ogarniasz gry to siedzisz w Pilichowicach aż się nauczysz gry i trolowanie wybijesz sobie z głowy. Trudno. Rok w Pilichowicach albo Korytowie nauczył by każdego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieciej Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 (edited) Nie no, zależności nastawiania i podawania sygnałów zostawmy w spokoju, bo zaczną pociągi krzyżować na siebie w stacjach, żeby zyskać rozgłos... Edited July 18, 2023 by Nieciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts